PSYCHOLOG PSYCHOTERAPEUTA WARSZAWA
gorący temat
dzisiaj o 14:16
dzisiaj o 14:15
dzisiaj o 9:14
wczoraj o 19:04
wyjazdy do krajów egzotycznych !
wczoraj o 18:00
CZYSTEK- opinie, informacje, rodzaje.
4.06 o 12:53
9.07 o 2:34
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
Młody zielony jęczmień- opinie. Serio odchudza?
28.08 o 1:55
7.05 o 22:15
Obniżanie brzucha w ciąży
dzięki za pocieszenie, w końcu co ma byc to będzie... Na dworze 17 stopni... a tu człowiek wie jakie go męczarnie czekają (pierwsze też tak rodziłam). Napisze jak było, pozdrawiam jeszcze raz, trzymajcie sie kobiety przed wielkim wybuchem
Cytat
artika1
oj a ja jutro idę na wywołanie porodu, będą mi wody przebijać, już dziś w nocy z nerwów nie spałam, a dziś wielkie ogarnianie chaty![]()
boje się, bez kitu się boję...
mąż ma być przy porodzie, ale zobaczymy czy nie spanikujea brzuch moim zdaniem mam nadal wysoko
pozdrawiam
Trzymaj sie, bedzie dobrze ! Mi tez przebijali, mialam regolarne skorcze, ale wody mi nie odeszly. Zara urodzila sie w niecale 3 godzinki

POWODZENIA!!!!!!!!
Cytat
artika1
dzięki za pocieszenie, w końcu co ma byc to będzie... Na dworze 17 stopni... a tu człowiek wie jakie go męczarnie czekają (pierwsze też tak rodziłam). Napisze jak było, pozdrawiam jeszcze raz, trzymajcie sie kobiety przed wielkim wybuchem
Drugie dziecko zazwyczaj rodzi się dużo szybciej niż pierwsze, poród trwa znacznie krócej i jest mniej bolesny, zwł. jeśli porody dzieli krótki okres. Ja drugi poród miałam naprawdę przyjemny, moja siostra również wspomina drugi poród miło
to chyba nadeszła godzina zero, ja też dostał rozwolnienia przed samym porodem
Hej Mamusiu )
Gratuluje, ja mam termin na poczatek kwietnia... mi sie juz w 35 tc obnizyl brzusio także to chyba nie ma reguły na to...
Powodzonka )
...
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-11-06 22:33 przez mamauiui.
mi się zacząl 36tydz. i nie widze aby brzuszek był niżej ale od wsumie miesiąca to i tak jak siedze to opiera on mi się na udach :p
Cytat
artika1
oj a ja jutro idę na wywołanie porodu, będą mi wody przebijać, już dziś w nocy z nerwów nie spałam, a dziś wielkie ogarnianie chaty![]()
boje się, bez kitu się boję...
mąż ma być przy porodzie, ale zobaczymy czy nie spanikujea brzuch moim zdaniem mam nadal wysoko
pozdrawiam
ja mialam przebijane wody i bardzo szybkp urodzilam,wody mi przebito o 10.30 okolo 13 dostalam lekkich skurczy jak na miesiaczke,zwiekszaly sie ,najbardziej bolaly od 19.30 a o 20.15 mala byla na swiecie

Cytat
maa_dzia
kurcze jaka lewatywa!!! teraz są czopki
powiem Wam z doświadczenia,że jak ktoś sie boi porodu to szybko rodzi a kto sie nie boi to rodzi dłuzej.Ja przy pierwszym porodzie nie bałam sie wogóle no i miałam 6 godz poród.Drugi raz bałam się panicznie bo wiedziałam jak było za pierwszym razem i co?? rodziłam od 19.40(pierwszy maleńki skurcz) a o 20.40 przyszła na świat moje kochane maleństwo
to nie jest regula ale naprawde bardzo szybko urodzilas

Cytat
Katy19
Cytat
maa_dzia
kurcze jaka lewatywa!!! teraz są czopki
powiem Wam z doświadczenia,że jak ktoś sie boi porodu to szybko rodzi a kto sie nie boi to rodzi dłuzej.Ja przy pierwszym porodzie nie bałam sie wogóle no i miałam 6 godz poród.Drugi raz bałam się panicznie bo wiedziałam jak było za pierwszym razem i co?? rodziłam od 19.40(pierwszy maleńki skurcz) a o 20.40 przyszła na świat moje kochane maleństwo
to nie jest regula ale naprawde bardzo szybko urodzilasja sie nie balam a rodzilam od hm 13 w sumie pierwszy skurcz do 20.15 jak wyzej napisalam ale najbardziej mnie bolalo wlasnie godzine przed wyjsciem na swiat malej ,ogolnie jestem zadowolona z porodu,gorzej z mojego wygladu po ciazy
te najmocniejsze skurcze trwały u mnie 20 min,ale i tak krzyczałam :-) dają popalić .Wygląd hmmm nawet nie zdążyłam sie zmęczyć sama niunia parła na świat.Położna kazała szybko mi się kłaść na łóżko bo mi dziecjo zaraz na podłogę wypadnie :-) i tak już za 2 dni mamy 4 miesiące;-)) a ja tęsknię za byciem w ciąży ;-/
ja się ciągle zastanawiam jak się odczuwa te skurcze, ale skoro mówicie że to podobne do bóli w trakcie okresu, to chyba nie jest aż tak źle ja już spać po nocach nie mogę, tylko coś mnie zaboli to od razu się skupiam nad tym żeby pilnować czy to mi się nasila i czy się powtarza ;/ chyba chciałabym już mieć wszystko za sobą, czuję że te dwa tygodnie mogą być najdłuższe w moim życiu
ostatnio koleżanka urodziła - bardzo chciała rodzić naturalnie, ale miesiąc przez terminem miała CC, bo miała zespół Hellp ;/ ich mała ważyła niecałe 2 kilo i 10 dni leżała w inkubatorze na szczęście już wszystko jest dobrze
mały ur. 14 marca- 4350 i 60 długi, poród 6,5 h całkiem spoko
Cytat
artika1
no to tylko moge pogratulowac!
Cytat
artika1
Gratulacje !! świetny wynik (zarówno Maluszka jak i Mamy ). Ja synka tez rodziłam podobnie 6 godz i 15 min a teraz zobaczymy jak bedzie. Jeszcze 3,5 miesiąca do terminu i strasznie mi się dłuży. Zazdroszczę że już masz to za sobą

dziękuje mamusie
wiecie co ten poród to zapomniałam już na drugi dzień, wystarczy na dzieciaczka popatrzeć hihih
pozdrawiam gorąco i życzę miłych porodzików