Dziewczyny, szukam więcej informacji o piperynie a konkretnie opinii o piperine forte. Wczoraj byłam na spotaniu dla kobiet podczas którego jedną z prelegentek była dietetyczka. Zaczęła opowiadać o piperynie(w skrócie jeden ze składników zawartych w czarnym pieprzu) i o jego prozdrowotnym działaniu. Dzisiaj poczytałam o tym więcej i faktycznie niby ma działanie odchudzające, wspomagające pracę jelit, zmniejszanie cellulitu itp. Najbardziej znany suplement z tym składnikiem to właśnie piperine forte, opinii o nim tyle ile osób wypowiadających się na forach. Wczoraj dietetyczka co prawda mówiła nie o piperine forte a o samym składniku( i dobrze bo reklama pewnie na wstępie by mnie zniechęciła). Wydawało się ciekawe i wg niej sprawdzone. Dzisiaj jednak jak czytam o tym to odnoszę wrażenie że być może to kolejny chwyt na kobiety żądne super figury, zdrowia i wyglądu. Może któraś stosowała piperine forte albo którykolwiek inny suplement zawierający piperynę? a moze wystarczy zwiększyć spożycie pieprzu?