gorący temat
13 minut temu
Leasing czy najem długoterminowy
57 minut temu
COSINUS - świeże opinie mile widziane
godzinę temu
dzisiaj o 9:31
dzisiaj o 9:24
29.01 o 13:58
Depilator laserowy Philips Lumea opinie
26.10 o 20:38
28.11 o 11:06
14.12 o 8:47
MÓJ sposób na trądzik! skutkuje
23.11 o 13:03
9.07 o 2:34
PIERCING /wszystko na temat kolczykowania cz.3
freshly wydaje mi się,że może być tak jak mówisz,że było za blisko tej tętniczki bo skoro cały czas było wszystko w porządku najważniejsze,że sytuacja została opanowana ^^ ja zawsze mdleję na widok krwi haha także nie wiem co by było chyba,że bym była tak zaspana,że by to do mnie nie docierało
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-10 19:41 przez Cos_.
naczynia krwionosne i nerwy w jezyku roschodza sie na ksztalt litery Y, wiec na logike , skoro przekluwa sie teoretycznie srodek jezyka to co mozna uszkodzic ? ( no oczywiscie znajac anatomie)
jesli wiesz co i gdzie w ktorym momencie moze sie zaczynac (a nie przekluwa sie juz za polowa jezyka ) .......
Cytat
Klod
Cytat
AggiP
Znacie może jakiś zastępnik Octeniseptu, który można kupić w Kanadzie/Stanach?
Miałam już prawie zagojony kanał to nie kupowałam dużego opakowania przed wyjazdem, a teraz mi się rozwaliło i zrobiła się ziarnina, a Octenisept już się skończył. No a tu go dostać nie można, w aptece dali mi jakieś badziewie.
Jak to tylko ziarnina, to kup sobie aspiryne w tabletkach na pewno mają, rozgnieć ją i dodaj troche soli fizjologicznej, żeby zrobiła się taka papka, troche o konsystencji jogurtu i wcieraj 3 razy dziennie przez tydzień, a potem przez jakiś czas profilaktycznie i powinna Ci zejść. Tylko nie żałuj sobie;p nie masuj tylko wcieraja co do zamiennika osceniseptu nie mam pojęcia. Trzymam kciuki i pozdrawiam
![]()
Cytat
wisniowa19
a ja przebiłam sobie w zeszłym roku w salonie górną wargę no i niestety miałam z tym straszne problemy, a mianowicie ssałam kostki lodu z szałwia smarowałam trochę tribiotykiem i przemywałam solą fizjologiczną,ale z tego co mi powiedzieli kolczyk nie przyjął się,bo zaczął mi wrastać od wewnątrz ;o , wyglądało to tak, że blaszka od kolczyka byłą jakby wchłaniana przez moja wargę, wchodziła do środka, a kulka z prętem wystawały bardzo na zewnątrz, duże trudności były z usunięciem tego kolczyka, no ale jakoś dało radę... od tamtego czasu mam niewielką bliznę, a przed tym kolczykiem zrobiłam kolczyk w pępku w salonie i nie mam z nim żadnych problemów
Nie potrzebnie smarowałas trybiotykiem, bo jest tłusty i zapewne zapychał Ci kanał, trybiotyk składa się z 3 antybiotyków, a jak wszyscy wiemy nie stosuje się ich profilaktycznie, bo tracą swoje właściwości. Ja na Twoim miejscu ssałabym tą szałwie, płukała jame ustną sodą oczyszczoną i zewnętrzną część oczyszczała osceniseptem, za pomocą patyczka kosmetycznego oraz solą fizjologiczną. Z tego co piszesz wnioskuje, że miałaś za krótki kolczyk, lub z niewłaściwego materiału. Warga Ci opuchła i przez zły kolczyk wszystko sie spieprzyło... Salon w którym byłaś, choćby nie wiem jak wielkim profesjonalistą się okrzykiwał nim nie jest, jak uważasz inaczej Twoja sprawaOsobiście uważam, że zanim idzie się do studia, powinno się przeprowadzić "wywiad" a przede wszystkim dowiedzieć się co będzie dla Ciebie najlepsze z pewnych źródeł a nie ślepo ufać każdemu kto twierdzi, że jest PRO piercerem i ogólnie jest zaje**sty
tyle z mojej strony
hm no ja właśnie też myślałam,że jest za krótki,a oni mi powiedzieli,że już dłuższych nie ma.. spróbowałabym chętnie jeszcze raz np. z drugiej str. wargi w innym salonie, ale trochę się obawiam
Cytat
wisniowa19
Cytat
Klod
Cytat
AggiP
Znacie może jakiś zastępnik Octeniseptu, który można kupić w Kanadzie/Stanach?
Miałam już prawie zagojony kanał to nie kupowałam dużego opakowania przed wyjazdem, a teraz mi się rozwaliło i zrobiła się ziarnina, a Octenisept już się skończył. No a tu go dostać nie można, w aptece dali mi jakieś badziewie.
Jak to tylko ziarnina, to kup sobie aspiryne w tabletkach na pewno mają, rozgnieć ją i dodaj troche soli fizjologicznej, żeby zrobiła się taka papka, troche o konsystencji jogurtu i wcieraj 3 razy dziennie przez tydzień, a potem przez jakiś czas profilaktycznie i powinna Ci zejść. Tylko nie żałuj sobie;p nie masuj tylko wcieraja co do zamiennika osceniseptu nie mam pojęcia. Trzymam kciuki i pozdrawiam
![]()
Cytat
wisniowa19
a ja przebiłam sobie w zeszłym roku w salonie górną wargę no i niestety miałam z tym straszne problemy, a mianowicie ssałam kostki lodu z szałwia smarowałam trochę tribiotykiem i przemywałam solą fizjologiczną,ale z tego co mi powiedzieli kolczyk nie przyjął się,bo zaczął mi wrastać od wewnątrz ;o , wyglądało to tak, że blaszka od kolczyka byłą jakby wchłaniana przez moja wargę, wchodziła do środka, a kulka z prętem wystawały bardzo na zewnątrz, duże trudności były z usunięciem tego kolczyka, no ale jakoś dało radę... od tamtego czasu mam niewielką bliznę, a przed tym kolczykiem zrobiłam kolczyk w pępku w salonie i nie mam z nim żadnych problemów
Nie potrzebnie smarowałas trybiotykiem, bo jest tłusty i zapewne zapychał Ci kanał, trybiotyk składa się z 3 antybiotyków, a jak wszyscy wiemy nie stosuje się ich profilaktycznie, bo tracą swoje właściwości. Ja na Twoim miejscu ssałabym tą szałwie, płukała jame ustną sodą oczyszczoną i zewnętrzną część oczyszczała osceniseptem, za pomocą patyczka kosmetycznego oraz solą fizjologiczną. Z tego co piszesz wnioskuje, że miałaś za krótki kolczyk, lub z niewłaściwego materiału. Warga Ci opuchła i przez zły kolczyk wszystko sie spieprzyło... Salon w którym byłaś, choćby nie wiem jak wielkim profesjonalistą się okrzykiwał nim nie jest, jak uważasz inaczej Twoja sprawaOsobiście uważam, że zanim idzie się do studia, powinno się przeprowadzić "wywiad" a przede wszystkim dowiedzieć się co będzie dla Ciebie najlepsze z pewnych źródeł a nie ślepo ufać każdemu kto twierdzi, że jest PRO piercerem i ogólnie jest zaje**sty
tyle z mojej strony
hm no ja właśnie też myślałam,że jest za krótki,a oni mi powiedzieli,że już dłuższych nie ma.. spróbowałabym chętnie jeszcze raz np. z drugiej str. wargi w innym salonie, ale trochę się obawiam
Wiem, że to bez sensu, ale jestem masochistką, więc jeszcze raz, na wszelki wypadek powtórzę (bez analogii do powyższego przypadku

Podczas gojenia, Octenisept- TAK, Tribiotic- NIE.
Co do Twojego przypadku to dziwna sprawa, z opisu wynika, że kolczyk zaczął Ci wrastać (czyli był za krótki), ale to, że "kulka z prętem wystawały bardzo na zewnątrz" jest ciekawe, może rzeczywiście coś było nie tak z materiałem. Ale nie wiem, nie wymądrzam się, poczekaj na odpowiedź profesjonalisty.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-03-11 03:00 przez Kat9a.
no właśnie sama jestem ciekawa opinii osoby znającej się na rzeczy, bo z tego co teraz wynika to wprowadzili mnie w duuży błąd,ale polak mądry po szkodzie
wisniowa19 ja obstawiam materiał, po wypowiedzi wnioskuję, że była to stal, na świeże przekłucie zwłaszcza w obrębie jamy ustnej najlepiej zakładać bioplast, który nie niszczy niszczy szkliwa a dodatkowo jest biokompatybilny, dodatkowo zareagowało z tribiotikiem...
I tez uważam że labret mógł być za krótki, gdy warga spuchła po przekłuciu, kolczyk nie miał zapasu...
dziękuje za wszystkie wypowiedzi dziewczyny może zdecyduje się jeszcze raz na kolczyka,ale po dokładnym przewertowaniu salonów krakowskich ;p
Matko!
Ja też miałam kolczyk w pepku. Ale dzis tego żałuję , została mi nie ładna blizna po nim;/ Talkże zanim sobie zrobicie gdziekolwiek zastanówcie się 3 razy...
Wisniowa tu nie tylko dziewczyny sie udzielaja
Tort jesli masz blizne po kolczyku w pepku to znaczy ze Ci wymigrowal a jesli wymigrowal to tylko Twoja wina ze do tego dopuscilas, niegy powtarzam NIGDY nie ma blizny jesli kolczyk jest wyjety i nie migrowal, wtedy zostaje slad a to zasadnicza roznica miedzy sladem a blizna
zwracam honor ;p
Ponad miesiąc temu zrobiłam sobie kolczyk w pępku. Na początku było normalnie, ale skóra zaczęła jakby zanikać. Aktualnie przekłucie ma długość 1mm. Czy to normalne? Dodam że dbałam o niego tak jak trzeba, więc nie wiem czy to z mojej winy czy jak. Powinnam wyjąć kolczyk czy jeszcze poczekać?
kolczyk ci migruje,w sensie wyrasta, raz na 50 przypadków tak się dzieje, niestety będzie postępować aż się przerwie
Mój też mi wyrósł;/
Wyjmij, wygoj [pielegnuj octeniseptem]i po kilku miesiacach kluj jeszcze raz. Oczywiscie u piercera.
Cytat
Porucznikowa
Wyjmij, wygoj [pielegnuj octeniseptem]i po kilku miesiacach kluj jeszcze raz. Oczywiscie u piercera.
tak, nie robi dziurkę na bliźnie, powodzenia