16.04 o 8:17
16.04 o 8:16
16.04 o 8:14
Czy taka pufa w pokoju faceta jest spoko?
15.04 o 18:52
15.04 o 18:47
15.04 o 18:45
22.11 o 7:02
2.09 o 17:09
23.10 o 13:27
28.02 o 21:39
LANCOME La Vie Est Belle Opinie
1.07 o 15:20
2.07 o 22:30
Angielski
Angielski
Jak jest u Was ze znajomością angielskiego? Ja miałam tylko w liceum, z czego w 3 klasie nauczycielka zajmowała się tylko osobami, które zdawały maturę z tego języka (zdawałam z innego). A teraz na studiach wybrałam inny język. Zresztą na angielskim i tak by mnie nie chcieli, bo musi być poziom minimum b1. A tym, którzy mają niższy kazali iść na inny język. A ja po 2 latach uczenia na pewno nie osiągnęłam poziomu b1. Chciałam iść na angielski dodatkowy dla początkujących, jednak okazało się, że za to są dodatkowe punkty ECTS, za które trzeba płacić. A kurs jeśli się w ogóle zacznie to i tak dopiero w przyszłym semestrze. I teraz się zastanawiam, co ja mam robić, w każdej pracy wymagają angielskiego, a ja nawet nie mam możliwość się go nauczyć. W liceum angielski to była dla mnie czarna magia, a co mówić uczyć się samemu ;/.
Już wiem, dziękuję za rady
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-15 11:26 przez Owenka303.
Angielski
Ja angielskiego ze szkoły wcale nie wyniosłam.
Na szczęście w młodym wieku gdy miałam jakieś 15lat mój starszy brat zaszczepił ze mnie zamiłowanie do gier Gra w języku angielskim, rozmawiasz z ludzi z całego świata więc siłą rzeczy uczysz się w mega przyjemny sposób
Teraz mam 22lata, z matury miałam 80% (byłoby więcej gdyby mnie nie pytali o wyboru do sejmu i senatu ) na studiach jestem w grupie zaawansowanej.
Uwielbiam ten język, chociaż nie byłam nigdzie za granicą, kiedy gram rozmawiam z ludźmi przez mikrofon po ang.bez żadnych oporów!
Szkoda, że niestety nie mam już tyle czasu grać xD.
World of Warcraft
Angielski
ucz się sama jest masa stron do tego, wystarczy poszukać. niektóre płatne, ale można znaleźć ciekawe darmowe
dodatkowo na android jest sporo aplikacji wiec mozesz sie uczyc gdziekolwiek jestes
sluchaj duzo piosenek po angielsku, zapamietuj je
ogladaj tez seriale po ang
Angielski
Cytat
Owenka303
A jak z gramatyką? Bo z samego czytania gramatyki i tak nie rozumiałam, musiał mi ktoś tłumaczyć ;/Cytat
kiciek1985
ja bym sie uczyła sama, zresztą tak robię.
akurat u mnie z gramatyką nie ma problemu, w podstawówce nas wymaglowli z gramatyki a nie nauczyli słówek, na studiach i w liceum były za to same słówka.
także teraz nadrabiam to czego nie pamiętam.
a nie mozesz kupić sobie ksiażek, gdzie są wyjaśnione zasady gramatyki.
przecież tego jest mnóstwo.
Angielski
Moim zdaniem języka od strony "praktycznej" jakiej wymaga się w pracy nie nauczysz się na samych kursach itp. ważne jest aby się samemu osłuchać oczytać w języku. Nie wiem czytaj teksty piosenek z tłumaczeniami strasznie łatwo wtedy słówka wchodzą do głowy, oglądaj filmy po angielsku czytaj jakieś pierdoły
Angielski
A, ściągnij sobie Beate Pawlikowską "Blondynka na językach".
Poleciłam teściowi i dzielnie powtarza zdania.
I oglądanie seriali w języku angielskim jest pomocne, ja czasem oglądając HIMYM albo Chirurgów wyłapuje błędy w tłumaczeniu.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-15 10:47 przez kiciek1985.
Angielski
Ale ja nie mam angielskiego na studiach. Były takie osoby, co próbowały mimo wszystko się wbić z niższym poziomem, ale to nic nie dało. Dzięki za rady, chyba faktycznie trzeba się za coś wziąć.Cytat
SunFlower23
wyluzuj. często to jest strach, a potem i tak powtarza się gramatykę, słówka w domu możesz tłumaczyć. nauczycielce wyjaśnij, laczego nie mówisz / mało mówisz po angielsku i tyle. lekcje na studiach przecież nie sa takie wymagające (niestety).

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-15 10:58 przez Owenka303.