Proponuję przyrządzić leczo:
Skladniki podstawowe to cebula, papryka i pomidory, do tego, ktore dzisiaj przygotowalam dodalam jeszcze kielbasy. Na patelnie 28 cm zuzylam 4 kawalki kielbasy, 2 duze cebule, 3 papryki, kazda w innym kolorze, 2 puszki pomodorow, oraz przyprawy takie jak maggi, vegete, pieprz i sucha czerwona papryke oraz troszeczke ostrej.
Kielbase, cebule i papryke oczyscilam i pokroilam na kostke, na patelni rozgrzalam troche oleju (ok. 2 lyzki), podsmazylam kielbaske, nastepnie dodalam cebule, poddusilam, w nastepnej kolejnosci papryke (znow troche podpieklam) na koniec dodalam pomidory z puszek, przyprawy i calosc dusilam pod przykryciem ok. 30 minut.
Moje leczo podaje z ryzem ale mozna oczywiscie zajadac z chlebkiem, smakuje rownie pysznie
Ewentualnie jeśli macie ochotę na coś wegetarianskiego, polecam gołabki od Mateusza Zielonki, które są wbrew pozorom bardzo proste do przygotowania. I praktycznie zawsze wychodzą smacznie.
https://netto.pl/mistrzowskie-przepisy-mateusza-zielonki/
Zerknij sobie tutaj.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2021-01-25 13:52 przez marcy23.