te z obrazka bardzo łatwo zrobić, musisz tylko zorganizować takie kubeczki - najlepiej po jogurcie takim nie dużym i nie małym chyba 220 ml one mają, wlewasz trochę tych przygotowanych lodów tak n 1 cm i do zamrażarki, następnie wyjmujesz z zamrażarki, układasz po całości musli wymieszane z mieszanką lodową ( przepis w internecie - chodzi mi o tą masę mleko, jajka itp) znów do zamrażarki, po godzinie ( może trochę wcześniej ) znów wyjmujesz wkładasz truskawkę, co tam chcesz jagody itp. i już do końća zalewasz - a w truskawkę nie zapomnij zamontować patyczka do lodów ( Możesz kupić, lub od jakiś lodów może posiadasz). Potem zarażasz, przed podaniem możesz tak 1/3 loda odkroić żeby włąsnie pięknie jak na tym obrazku to wyglądało, sosy lepiej podać osobno niż pociapać loda
Składniki
500 ml ok. 6 gałek
500 ml śmietanki kremowej 30%
3/4 szklanki drobnego cukru
3 duże żółtka
Opcjonalnie: ekstrakt z wanilii (w wersji lodów waniliowych), rum, brandy lub np. likier kokosowy
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-07-14 15:52 przez klaudia270.