polecam ten przepis jest łatwy a te babeczki są pyszne
przepis i zdjęcie wzięłam z tej strony
http://www.gotujmy.pl/babeczki-czekoladowe,przepisy,39527.html
Babeczki czekoladowe
Składniki
* Składniki:
* Ciasto:
* 300 g mąki
* 1 łyżka kakao
* 200 g masła
* 75 g cukru pudru
* 1 Cukier wanilinowy 16 g
* 2 żółtka
* Krem:
* 1 Krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera
* 300 ml schłodzonego mleka
* Do dekoracji:
* 100 g orzechów włoskich grubo pokrojonych
Opis przygotowania
Sposób przygotowania: Mąkę wymieszać z kakao, przesiać, posiekać z pokrojonym na kawałki masłem, dodać cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Całość zagnieść na gładką masę, wstawić do lodówki do schłodzenia na około 30 minut. Foremki do babeczek cienko wysmarować masłem. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 3-4 mm i wyłożyć nim foremki. Spód babeczek przed pieczeniem ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15-20 min. Lekko ciepłe babeczki wyjąć z foremek. Piekarnik elektryczny: temp. 200° C (powinien być podgrzany) Piekarnik gazowy: temp. 200° C ( nie powinien być podgrzany) Do miski wlać schłodzone mleko, wsypać Krem toffi, ubijać krótko mikserem na najniższych, a następnie 2-3 minuty na najwyższych obrotach, do uzyskania puszystej masy. Krem nakładać do babeczek za pomocą szprycy. Wierzch posypać orzechami
do dekoracji babeczek można użyć orzechów karmelizowanych. Orzechy karmelizowane: 2 łyżki cukru pudru rozpuścić w garnku, gdy lekko zbrązowieją odstawić z ognia. Wsypać 100 g orzechów, wymieszać łyżką, następnie wyłożyć na talerz. Gdy orzechy wystygną, porozdzielać je na kawałki.