gorący temat
godzinę temu
dzisiaj o 15:11
dzisiaj o 13:59
dzisiaj o 13:37
koszulka z nadrukiem. co myslicie?
dzisiaj o 13:35
Jakie domowe sposoby na ból zatok?
7.03 o 10:53
6.02 o 8:44
2.09 o 17:09
22.02 o 13:10
Piperine forte- czy to działa?
5.02 o 7:33
Scholl velvet smooth? - opinie o pilnikach
22.03 o 8:57
Jak zwiększyć swoje szanse na rynku pracy?
Jak zwiększyć swoje szanse na rynku pracy? W czerwcu kończę studia na kierunku ekonomicznym i nie wiem co dalej. Wiem, że ciężko jest na rynku pracy , szczególnie w małym mieście, gdzie mieszkam. Proszę o pomoc.
Wnioskuję, że nie masz doświadczenia jak rozumiem? Może być ciężko, bo bez doświadczenia przy szukaniu pracy ani rusz. Ja proponowałabym Tobie podszlifowanie języka np. niemieckiego, może jakieś kursy? Ja ukończyłam kurs kosmetyczny z masażu bańką chińską http://www.bartmaj.pl/kursy/masaz/banka-chinska i otrzymałam pracę w salonie kosmetycznym, pomimo tylko posiadanego tytułu technika ( studiuję zupełnie inny kierunek). Także ja polecam kursy, szkolenia , nawet staże, żeby złapać doświadczenie. Pozdrawiam serdecznie.
Dokładnie- staże i szkolenia bo bez doświadczenia ciężko Ci bedzie cokolwiek sensownego znaleźć. Chyba że założysz własną firmę- co też jest jakimś wyjściem. Niby dużo załatwiania na początku ale jak sie uda to satysfakcja gwarantowana. No i wtedy musisz pomyśleć o odpowiednim koncie w banku. Może tu http://bankowe-konta.info/konto/milenium/ Wydaje się być dość ciekawe to konto. No i na stronie masz porównanie różnych- można wybrać najbardziej odpowiednie dla siebie
Szkolenia, kursy, praktyki i staże Według mojej wiedzy, czym więcej tym lepiej, bo nigdy nie wiadomo co jeszcze może Ci się kiedyś przydać i na co zwróci uwagę potencjalny pracodawca. Jeśli chodzi o możliwość bezpłatnego dokształcania, to z całą odpowiedzialnością mogę polecić szkoły Cosinus
w zależności od miasta, można wybierać nawet z pośród kilkunastu kierunków.
Warto podnieść swoje kwalifikacje i poszerzyć cv. Fajnym sposobem jest darmowa szkoła cosinus, w której zdobywa się kwalifikacje.
Mnie interesowała bardzo praca Radom w biurze i po prostu sprawdziłam jakie kompetencje są wymagane i takie dodatkowe szkolenia zrobiłam. Tak jest moim zdaniem najlepiej, po prostu kształcić się w danym kierunku
W dzisiejszych czasach to na pewno staże dużo dają, ale fajnym dodatkiem też jest edukacja mimo wszystko. Teraz mamy dużo szkół,ale trzeba patrzeć na jakość i to jaki ma koniec czyli egzamin. Cosinus ma przystosowane sale oraz egzaminy MEN.
Wszystko zależy od branży, w której pracujecie. Niektóre wymagają częstszych szkoleń od innych, tutaj jako przykład może służyć praca nauczyciela. Pracują w szkole trzeba się mierzyć z ciągłymi wyzwaniami, a wydarzenia na świecie w ostatnich dwóch latach dostarczały ich aż nadto. Dlatego jeśli pracujecie jako nauczyciel, to myślę, że warto będzie zajrzeć na stronę https://ecrklex.pl/produkty/e-szkolenia gdzie znajdziecie duży wybór szkoleń dla nauczycieli, takie w wersji online, jak i stacjonarne.
Jeśli nie masz pracy, to możesz się rozwijać, np. zapisać się na studia podyplomowe, na różne staze, praktyki, szkolenia. Tu możesz o tym poczytać
https://synergia.wz.uw.edu.pl/artykuly/ksztalcenie-ustawiczne/ Twoje CV bedzie wtedy bogate i zaciekawi przyszłych pracodawców! ja po studiach poszłam do pracy i na podyplomówke.
Ważny jest i papier, ale też praktyka. A to wszystko spełnia policealna szkoła cosinus. Według mnie ciekawy wybór kierunków , atutem dużym jest brak umowy i brak płatności.
przede wszystkim praktyka + papier. Te dwie rzeczy możesz w cosinusie, bo nie tylko teorii się uczymy, ale mamy zajęcia na gabinecie o którym możesz zawsze wspomnieć w swoim cv
Idealnym rozwiązaniem jest praktyka + teoria. W cosinusie zdobędziesz ją za darmo, ja właśnie skorzystałam i jestem świeżo po wynikach , które zdałam bardzo wysoko dzięki właśnie przygotowaniu przez szkołę
Rozwój to sukces żeby zwiększyć swoje szanse A to zapewni cosinus
Rozwój i inwestycja swojego czasu
to możesz uzyskać w szkole cosinus. dalej to już tylko ciężka praca.
Wykształcenie to podstawa. Proponuje sporą dawkę wiedzy i praktyki w cosinusie. Pełno cennych informacji. A dalej już zostanie znalezienie pracy w zawodzie