Obecnie rozmawiamy o:

komoda

16.04 o 8:17

sklep z narożnikami

16.04 o 8:16

wygodna sofa

16.04 o 8:14

Oświetlenie w salonie

15.04 o 18:47

JAKI WYBRAC ŻYRANDOL

15.04 o 18:45

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Wypadanie włosów po ciąży

20 lip 2015 - 16:04:18

Witajcie, mam problem z nadmiernym wypadaniem włosów po ciąży. Czytałam tutaj że to dotyczy połowy kobiet http://preparatynalysienie.pl/wypadanie-wlosow-po-ciazy/ Czy któraś z Was też miała taki problem i jakie środki stosowałyście?

21 lip 2015 - 12:38:50

Podbijam!
Sama borykam się z tym problemem. Póki co, żaden szampon, odżywka, maska, wcierki nie pomagają. Za kilka dni minie pół roku od porodu.
Karmię piersią, więc żadne suplementy nie wchodzą w grę.
Czas leci i włosy z głowy również lecą...

21 lip 2015 - 21:46:04

To całkowicie naturalne zjawisko, spowodowane hormonami. Radzę poczytać trochę o ciąży, trzeba użyć googla.
I nie, nie ma na to sposobu :D

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

25 lip 2015 - 21:35:06

Niestety to częste u kobiet po ciąży, spróbuj oeparolu piękna skóra włosy, na moje włosy podziałał rewelacyjnie :) a jeśli masz spory problem to zbadaj sobie hormony

06 sie 2015 - 16:44:08

wypadały mi w sumie przez cały okres karmienia piersią- około 8 miesięcy, potem jak przestałam karmić wszystko sę unormowało, ale niczego specjalnego do włosów nie uzywałam.

25 sie 2015 - 18:59:46

Po ciązy i w okresie karmienia możesz miec osłabiony organizm i byc może powinnaś na powrót stosowac kompleks witaminowy, by wzmocnic cały organizm. Ja stosowałam Harmonelle i po paru miesiącach było po problemie, włosy przestały wypadac, stały sie bardziej lśniace a i skóra i paznokcie tez były w lepszej kondycji.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

23 wrz 2015 - 17:02:31

U większości kobiet występuje łysienie poporodowe, ale spokojnie da się coś na to poradzić:) Tutaj masz kilka porad:) A ode mnie to zainwestuj w suplementy, najlepsze są te typowo na włosy:) Vitapil, revalid podobno dobry. Zmienić szczotkę na tangle teezer, albo z naturalnego włosia kup. Rób raz w tygodniu odżywczą maske, np z żółtka, miodu, cynamonu. Ewentualnie jeszcze możesz zastosować wcierki, jantar bursztynowa jest bardzo dobra i szybciej włosy po niej rosną:)

23 wrz 2015 - 20:03:21

Znamy to, znamy... Około trzeciego miesiąca po urodzeniu dziecka włosy zaczynają wypadać. Dlaczego? Poziom estrogenów jest podwyższony, przez co mieszki włosowe nie przechodzą w okres przejściowy. Włosy nie wypadają, a więc jest ich więcej. Dwa, trzy miesiące po porodzie zaczyna spadać poziom estrogenu, dlatego włosy zaczynają gwałtownie wypadać. Można stracić od 20 do 30 % włosów. Wśród nich są te, które nie wypadły podczas 9 miesięcy ciąży, i te, które wypadłyby właśnie teraz – dlatego masz wrażenie, że ubywa ci ich w ekspresowym tempie:-)

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 9/5

12 kwi 2023 - 11:50:02

Wypadnie ich tyle co musi, a potem na nowo rosną nowe włoski, przynajmniej mi ;) Czasami warto jest ściąć włosy - szczególnie jeśli naprawdę się przerzedzą.

Dobrze jest też dbać o jakość włosów, które masz obecnie oraz ich odrastanie:
https://loremvit.pl/ziola-na-wypadanie-wlosow/

Zerknij sobie tutaj. Możesz poczytać sobie na stronie o ziołach które moga pozytywnie wpływać na jakość włosów.

05 maj 2023 - 06:17:42

Jeśli zależy Ci na zatrzymaniu wypadania włosów zajrzyj do https://hairmax.net.pl/ Specjalizują się w leczeniu wypadania włosów za pomocą przebadanej technologii i specjalnie opracowanych produktów.

04 lip 2024 - 17:35:14

Sugeruję wykonanie trichoskopii. Jest to obecnie zabieg dostępny w każdej klinice. Wybierz według swojego miejsca zamieszkania. W internecie jest mnóstwo informacji, jeśli ciekawi Cię co pokaże https://medium.com/@doctorpro/czemu-s%C5%82u%C5%BCy-trichoskopia-i-co-wyka% C5%BCe-d5da28017851 Możesz na przykład spojrzeć na:
1. Zmiany w kondycji włosów i skóry głowy spowodowane zmianami hormonalnymi i innymi czynnikami związanymi z ciążą i porodem.
2. Łysienie telogenowe. Trichoskopia może wykazać wzrost liczby włosów w fazie telogenu (faza wypadania).
3. Zmiany w strukturze włosów. Zmiany hormonalne mogą wpływać na teksturę i strukturę włosów. Trichoskopia może ujawnić zmiany w grubości, kruchości i gęstości włosów.
4. Zmiany na skórze głowy. Trichoskopia może wykazać zmiany na skórze głowy, takie jak suchość, przetłuszczanie się czy łupież, które mogą być również spowodowane wahaniami hormonalnymi i stresem.
5. Problemy ze skórą głowy. Można wykryć infekcje, stany zapalne lub inne problemy dermatologiczne, co pozwala na szybkie rozpoczęcie leczenia.
6. Wzrost nowych włosów. Trichoskopia może wykazać aktywny wzrost nowych włosów, co jest pozytywną oznaką regeneracji po okresie wypadania włosów.
7. Kondycja mieszków włosowych. Można wykryć zmiany w stanie mieszków włosowych, takie jak miniaturyzacja czy stany zapalne, co pomaga w diagnozowaniu i leczeniu problemów z włosami.
Informacje te pomogą Twojemu trychologowi lub dermatologowi opracować spersonalizowany plan pielęgnacji i leczenia, który poprawi zdrowie Twoich włosów i skóry głowy.

22 wrz 2024 - 21:43:50

Wypadanie włosów po ciąży to częsty przypadek. Zacznij brać Vitapil Mama - bardzo fajne suplementy, skomponowane właśnie pod kobiety które urodziły/są w połogu. Bardzo fajnie wzmacnia organizm i ogranicza wypadanie włosow :)

28 paź 2024 - 07:02:29

Cytat
sasystka
Wypadanie włosów po ciąży to częsty przypadek. Zacznij brać Vitapil Mama - bardzo fajne suplementy, skomponowane właśnie pod kobiety które urodziły/są w połogu. Bardzo fajnie wzmacnia organizm i ogranicza wypadanie włosow :)

Ja nie sądziłam, że suplementy mogą rzeczywiście pomóc w walce z wypadaniem włosów, ale Vitapil Clinic 5a też zmienił moje podejście :) Przez pierwsze kilka tygodni nie widziałam dużej różnicy, ale po trzech miesiącach stosowania zauważyłam, że włosy mniej wypadają, są grubsze, a na głowie pojawiły się nowe włosy, które wcześniej się nie pojawiały :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Przebarwienia wokół ust