Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

lekarz rodzinny

31 sty 2014 - 11:12:06

Drogie mamy mam do was pytanie czy jak chodzicie z dziecmi do lekarza rodzinnego jak jest chore lub po prostu jakieś konsultacje związane z dzieckiem to czy lekarz wypełnia książeczkę zdrowia? Bo ja tak ostatnio przeglądałam i dziecka książeczka jet całkiem pusta, nic nie jest wpisane, kiedy była chora, jakie były te choroby. Czy wogóle lekarz ma obowiązek wpisywania tego? Bo w sumie nie rozumiem po co książeczka skoro od 4 lat jest zupełnie pusta. Powinnam isć przy kolejnej wizycie i powiedzieć o tym lekarce, wiem że będzie na mnie wściekła że przychodze do niej z takimi rzeczami i zawracam jej głowe ale to nie jest moja wina. Mamy jak to jest u was?

lekarz rodzinny

31 sty 2014 - 12:33:01

Ja chodzę z dzieckiem do lekarza tylko prywatnie.Jedynie na szczepienia jeździmy na NFZ i nic poza tym,ale nasza książeczka też jest pusta.Też nie rozumiem po co robią takowe książeczki skoro poza imieniem,nazwiskiem i peselem prawie nic w nich nie ma.Ja zrobiłam sobie od urodzenia syna swoją księgę jego chorób i wszystko mam napisane więc mi to nie przeszkadza,że w książeczce nic nie ma.Oni mają to w swoich dokumentacjach lekarskich więc pewnie nie chcę im się pisać dla matek,bo po co.

lekarz rodzinny

31 sty 2014 - 12:35:49

Nie,lekarz nie wypełnia nic w książeczce zdrowia.

Jedyne co moje dzieci mają wpisane to szczepienia oraz bilanse w różnym wieku.

lekarz rodzinny

31 sty 2014 - 13:00:45

My do szczepień mamy osobną książeczkę.
W tej podstawowej procz bilansów mamy wpisywane co jakiś czas parametry typu waga i wzrost , daty przebytych chorób zakaźnych oraz konsultacje lekarzy specjalistów.
Na chłopski rozum - sporo z nas miałaby książeczkę jak encyklopedię bo tyle dzieci potrafią chorować. A książeczka to nie kartoteka lekarska.

lekarz rodzinny

31 sty 2014 - 13:22:05

Cytat
Antalisa
My do szczepień mamy osobną książeczkę.
W tej podstawowej procz bilansów mamy wpisywane co jakiś czas parametry typu waga i wzrost , daty przebytych chorób zakaźnych oraz konsultacje lekarzy specjalistów.
Na chłopski rozum - sporo z nas miałaby książeczkę jak encyklopedię bo tyle dzieci potrafią chorować. A książeczka to nie kartoteka lekarska.

O właśnie zapomniałam o wadze i wzroście,ale to wpisują tylko przy szczepieniach,my mamy tylko do 12 miesiąca życia.
I wizyty u lekarzy specjalistów typu USG bioderek na przykład:)

lekarz rodzinny

15 lip 2024 - 09:51:36

Wysoka jakość obsługi klienta, indywidualne podejście do każdego pacjenta i elastyczność w planowaniu leczenia to standardy, które przyciągają pacjentów do prywatnej opieki zdrowotnej. Platformy takie jak https://zdrowie.pzu.pl/ dbają o to, aby każdy pacjent czuł się ważny i doceniany podczas każdego etapu leczenia.

lekarz rodzinny

16 wrz 2024 - 11:03:22

Mała Klinika to miejsce, gdzie znajdziesz szeroki wybór specjalistów medycznych. Profesjonalna obsługa i indywidualne podejście do pacjenta sprawiają, że każdy poczuje się tu zaopiekowany. To idealne miejsce, aby zadbać o zdrowie w komfortowych warunkach. Zajrzyj na https://malaklinika.pl/ i jeszcze dziś umów się na wizytę.

lekarz rodzinny

18 wrz 2024 - 08:51:33

Z całą pewnością będziecie zachwyceni wizytą na stronie https://drthc.pl/ Daje ona możliwość uzyskania e-recepty na medyczną marihuanę. Wystarczy wypełnić ankietę, opłacić wizytę aby skontaktował się z Wami lekarz. Wszystko odbywa się online bez wychodzenia z domu. W tym miejscu pracują wykwalifikowani profesjonaliści którzy dokładnie sprawdzą czy nie macie przeciwwskazań do stosowania medycznej marihuany i wystawią dla Was e-receptę. Jestem pewna że zachwyci Was wysoka jakość obsługi i profesjonalizm pracujących tam osób.

lekarz rodzinny

22 paź 2024 - 20:49:58

Czy ktoś może polecić urologa w Londynie? Potrzebuję konsultacji w sprawie problemów urologicznych, a nie znam żadnych specjalistów tutaj. Trafiłem na stronę, która wydaje się profesjonalna: https://polski-lekarz.london/uslugi/urologia/, ale nie wiem, czy warto z niej skorzystać. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia, proszę o opinię.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Coś do pomiaru szczytu przepływu wydechowego