9.05 o 10:47
9.05 o 10:46
Podoba Ci sie taki prezent ? Pufa
9.05 o 10:43
16.04 o 8:17
16.04 o 8:16
16.04 o 8:14
domowe maseczki na zniszczone włosy
23.10 o 16:06
4.11 o 14:52
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
17.03 o 17:05
Platforma wibracyjna opinie i efekty
27.10 o 12:13
Dobre tabletki na wzmocnienie wlosow i paznokci
7.03 o 10:54
mleko modyfikowane
mleko modyfikowane
Cześć dziewczyny,
muszę przejść na mleko modyfikowane, ponieważ mój 10-miesięczny synek sam odrzuca pierś. I stąd moje pytanie: które mleko modyfikowane jest "najlepsze"? Czy wszystkie mają taki sam lub bardzo podobny skład? Czy raczej różnią się zdecydowanie? Firm produkujących takie mleko jest dużo, o wiele za dużo jak dla mnie i zaczynam się gubić Czy wiecie czy jest jakieś mleko bez cukru?
z góry dzięki za odpowiedzi!
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-20 15:12 przez martas84.
mleko modyfikowane
Witaj!!!
Ja,powiem Ci szczerze,nie czytałam żadnych składów czy jakiś innych reczy,zaufałam mojej lekarce i tyle!!
Na początek kazała kupić Bebilon,ale poleciła również i bebiko i tak zostało do dziś.
Może niektóre mamy mnie skrytykują ale również patrzyłam na aspekt finansowy,bo nie ukrywajmy,że ceny są kolosalne,np.Bebiko 12zł(w Biedronce duże 17zł)a Bebilon to ponad 30zł!!!!
Więc jest różnica!!!
Spróbuj np.od Bebiko i sama zobaczysz czy synusiowi smakuje,nie boli go brzuszek,nie ma problemów z wypróżniamiem.
Życze powodzenia
mleko modyfikowane
Cytat
Agulek84
Witaj!!!
Ja,powiem Ci szczerze,nie czytałam żadnych składów czy jakiś innych reczy,zaufałam mojej lekarce i tyle!!
Na początek kazała kupić Bebilon,ale poleciła również i bebiko i tak zostało do dziś.
Może niektóre mamy mnie skrytykują ale również patrzyłam na aspekt finansowy,bo nie ukrywajmy,że ceny są kolosalne,np.Bebiko 12zł(w Biedronce duże 17zł)a Bebilon to ponad 30zł!!!!
Więc jest różnica!!!
Spróbuj np.od Bebiko i sama zobaczysz czy synusiowi smakuje,nie boli go brzuszek,nie ma problemów z wypróżniamiem.
popieram w 100%ja kiedy urodziałam córeczkę chciałam kupić to co najlepsze... stwierdziałam, ze skoro ja mam alergię to kupię jej nan ha( ten dla alergików) cena około 40-50zł!!!!!! karmiłam ja cyckiem, ale miałam duze problemy z karmieniem, wiec dokarmiałam ja tym nanem.
Co się okazało, ze mleko jest beznadzijne, nie pasuje mojej córeczce... dr przepisała nam bebilon pepti na recepte koszt 10zł i tak zostało![]()
Teraz spodziewam sie drugiego maleństwa, juz kupiłam mleko, ale bebiko, najtańsze... niktnie powiedział ze jest najgorsze, złe itp... Jesli bedzie złe to kupie bebilon lub inne..w przypadku skazy białkowej pozostanie tylko bebilon pepti
Życze powodzenia
mleko modyfikowane
Każde wprowadzanie mleka modyfikowanego lub jego zmianę powinno się konsultować ze swoim lekarzem pediatrą, a nie na Szafce.
mleko modyfikowane
Nie ma czegos takiego jak najlepsze mleko bo wiadomo nie to dobre co dobre ale co komu pasuje .
mleko modyfikowane
Witam:Mó synuś ma 14 miesięcy i karmię go piersią,jeśli chodzi o mleko modyfikowane to a konsultowałam ,to z pediatrą i mi osobiście poleciła bebilon,ale mój mały nie chciał go pić i teraz prucz piersi dostaje do płatków,kawy zbożowej czy innych posiłków na mleku mleko krowie:0Osobiście uważam,że jest zdrowsze od wszystkich modyfikowanych.
mleko modyfikowane
Cytat
justyna9912
Witam:Mó synuś ma 14 miesięcy i karmię go piersią,jeśli chodzi o mleko modyfikowane to a konsultowałam ,to z pediatrą i mi osobiście poleciła bebilon,ale mój mały nie chciał go pić i teraz prucz piersi dostaje do płatków,kawy zbożowej czy innych posiłków na mleku mleko krowie:0Osobiście uważam,że jest zdrowsze od wszystkich modyfikowanych.
Nie mieszaj ludziom w głowach, że dla tak małych dzieci mleko krowie jest najlepsze, bo nie jest.
Autorko: żeby dobrać mleko trzeba mieć pojęcie o stanie zdrowia dziecka, zrobić wywiad z rodzicem, więc sądzę, że należy zwrócić się z tym pytaniem do pediatry.
mleko modyfikowane
Cytat
justyna9912
najzdrowsze dla cieląt a nie małych dzieci. Mleko krowie nie ma wszystkich składników jakie potrzebuje dziecko, a niektórych ma nawet za dużo i jest to szkodliwe dla dziecka.
cyt. "Karmienie dziecka wyłącznie mlekiem krowim mogłoby doprowadzić do poważnych zaburzeń w funkcjonowaniu organizmu m.in. z powodu nieodpowiedniej ilości znajdującego się w nim białka (możliwe skutki to przede wszystkim nietolerancje i alergie pokarmowe oraz zaparcia).
Mleko krowie ma zbyt małą zawartość laktozy, która ułatwia wchłanianie wapnia, magnezu i prawdopodobnie wchłanianie cynku. Laktoza stymuluje rozwój korzystnej mikroflory w przewodzie pokarmowym niemowlęcia. Jest również źródłem galaktozy, która z kolei odpowiada m.in. za prawidłową budowę mózgu. O tym, że mleko krowie nie może być traktowane jako podstawa żywienia niemowląt, świadczy również to, że w jego składzie przeważają głównie kwasy nasycone. Brak natomiast istotnych dla prawidłowego rozwoju nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT- linolowego, alfa- linolenowego).
Poziom składników mineralnych w mleku krowim jest tak wysoki, że mogą one nadmiernie obciążać niedojrzałe jeszcze nerki dziecka. Mleko krowie ma także zbyt mała zawartość niektórych witamin, zwłaszcza A, E i C."
mleko modyfikowane
lekarz poleca mleko takie a nie inne bo ma z tego korzysc, na podstawie czego lekarz przepisuje dziecku mleko takie a innemu takie? co innego oczywiscie jesli dziecko jest chorowite, ma alergie czy cos takiego, jesli wszystko jest ok, to matka sama musi sprawdzic czy mleko ktore wybrala dla dziecka mu odpowiada czy nie, bo naprzyklad nie moze zrobic po nim kupki, wtedy trzeba szukac dalej. mi polecali enfamil,a wybrala bebiko, dzieci bardzo dobrze je toleruja, ma przystepna cene a i lekarze polecaja zupelnie inne mleka ale jak uslysza ze dziecko pije bebiko to juz wtedy mowia ze bardzo dobrze.
mleko modyfikowane
Cytat
shakeme
lekarz poleca mleko takie a nie inne bo ma z tego korzysc, na podstawie czego lekarz przepisuje dziecku mleko takie a innemu takie? co innego oczywiscie jesli dziecko jest chorowite, ma alergie czy cos takiego, jesli wszystko jest ok, to matka sama musi sprawdzic czy mleko ktore wybrala dla dziecka mu odpowiada czy nie, bo naprzyklad nie moze zrobic po nim kupki, wtedy trzeba szukac dalej. mi polecali enfamil,a wybrala bebiko, dzieci bardzo dobrze je toleruja, ma przystepna cene a i lekarze polecaja zupelnie inne mleka ale jak uslysza ze dziecko pije bebiko to juz wtedy mowia ze bardzo dobrze.
Lekarz Ci poleca, nie każe Ci kupować tego lub tego. Przecież na takie mleka nie trzeba recepty (mówimy o dziecku zdrowym), więc i tak wybierzesz sama. Ale mleka się różnią między sobą składem, jedne mają probiotyki, inne nie, jedne mają jakieś tam tłuszcze, inne nie. I dlatego z lekarzem warto to obgadać i poprosić o podanie nazw ze 2-3, które jego zdaniem są najlepsze.
mleko modyfikowane
A ty jak zwykle ... mleko krowie be , coś tam be daj sobie spokój;/ takie peszczenie się ze wszystkim też jest złe bo później dzieci są chorowite dlatego.ehhhCytat
madziutex
Cytat
justyna9912
Nie mieszaj ludziom w głowach, że dla tak małych dzieci mleko krowie jest najlepsze, bo nie jest.
Autorko: żeby dobrać mleko trzeba mieć pojęcie o stanie zdrowia dziecka, zrobić wywiad z rodzicem, więc sądzę, że należy zwrócić się z tym pytaniem do pediatry.
.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-20 21:04 przez syreczka.
mleko modyfikowane
Cytat
syreczka
A ty jak zwykle ... mleko krowie be , coś tam be daj sobie spokój;/ takie peszczenie się ze wszystkim też jest złe bo później dzieci są chorowite dlatego.ehhh
Ja daje bebiko swojemu synkowi i czasem mleko krowie nic mu nie jest.
Oczywiście to jest Twoja sprawa czym karmisz. W sumie najlepiej daj mu od razu udziec z kurczaka do poobgryzania

Rozumiem, że robisz dziecku stale badania krwi, moczu, nerek, itp skoro twierdzisz, że dziecku nic nie jest. A nawet jeśli teraz nic mu nie jest to nie wiesz czy kiedyś z tego powodu mu nic nie będzie.
Pomijam już fakt, że gdyby moje dziecko miało problemy z serduszkiem to tym bardziej bym jak to nazwałaś się z nim "pieściła" w kwestiach zdrowotnych.
Nie bez powodu są ludzie wykształceni w tej dziedzinie, którzy znają się na rzeczy i dla jaj sobie nie mówią, że mleko krowie szkodzi. Tłumaczą jasno dlaczego nie wolno, ale babeczki i tak swoje

mleko modyfikowane
zapraszam do tego wątku http://szafiarenka.pl/89/3385466/mleko-modyfikowane-opinie,1.html mimo iż również powstał POWAŻNY spór na temat mleka krowiego to poza tymi wszstykimi nieprzyjemnymi słowami, wątek zawiera również wiele istotnych informacji
mleko modyfikowane
Cytat
syreczka
A ty jak zwykle ... mleko krowie be , coś tam be daj sobie spokój;/ takie peszczenie się ze wszystkim też jest złe bo później dzieci są chorowite dlatego.ehhh
.
Po pierwsze to odbij ode mnie, bo do Ciebie nic nie pisałam. I to co piszesz nie jest na temat, skończyłam rozmawiać z Tobą na temat mleka krowiego w innym wątku i w tym nie mam zamiaru tego kontynuować. To, że Twojemu dziecku nic nie jest nie znaczy, że mojemu czy autorki nie będzie. Byliśmy już co najmniej u 5 pediatrów i każdy z nich potwierdził, że mleko krowie dla malutkich dzieci się nie nadaje, więc pozwól, że będę słuchać ich, bo mają o tym pojęcie, a nie Ciebie. Tak jak Ci napisała martischa: robisz dziecku szczegółowe badania, że masz 100% pewność, że nic mu nie jest? Jakbyś go karmiła frytkami i poiła coca-colą, to przecież też nic by mu nie było. I nie rozumiem czemu żeś się mnie uczepiła i nie wiem gdzie jeszcze pisałam, że coś jest "be"? Myśl sobie nadal, że inne dzieci są chorowite, bo nie piją mleka od krowy. Moje dziecko jest człowiekiem, a nie cielakiem. I tyle w tym temacie i nie ciągnijmy go, bo ten temat dotyczy mlek modyfikowanych.
Wszystko trzeba skonsultować z lekarzem, dla własnego świętego spokoju.
mleko modyfikowane
Cytat
martischa
Cytat
justyna9912
najzdrowsze dla cieląt a nie małych dzieci. Mleko krowie nie ma wszystkich składników jakie potrzebuje dziecko, a niektórych ma nawet za dużo i jest to szkodliwe dla dziecka.
cyt. "Karmienie dziecka wyłącznie mlekiem krowim mogłoby doprowadzić do poważnych zaburzeń w funkcjonowaniu organizmu m.in. z powodu nieodpowiedniej ilości znajdującego się w nim białka (możliwe skutki to przede wszystkim nietolerancje i alergie pokarmowe oraz zaparcia).
Mleko krowie ma zbyt małą zawartość laktozy, która ułatwia wchłanianie wapnia, magnezu i prawdopodobnie wchłanianie cynku. Laktoza stymuluje rozwój korzystnej mikroflory w przewodzie pokarmowym niemowlęcia. Jest również źródłem galaktozy, która z kolei odpowiada m.in. za prawidłową budowę mózgu. O tym, że mleko krowie nie może być traktowane jako podstawa żywienia niemowląt, świadczy również to, że w jego składzie przeważają głównie kwasy nasycone. Brak natomiast istotnych dla prawidłowego rozwoju nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT- linolowego, alfa- linolenowego).
Poziom składników mineralnych w mleku krowim jest tak wysoki, że mogą one nadmiernie obciążać niedojrzałe jeszcze nerki dziecka. Mleko krowie ma także zbyt mała zawartość niektórych witamin, zwłaszcza A, E i C."
a ty pewnie wychowałas się na modyfikowanym...
nie tylko dla cieląt ja też wychowana byłam na krowim i wszystko ok zyje ...moja 8 miesieczna córka jak i syn ma 3 latka tez piją krowie i nic im nie jest a nie te MODYFIKOWANE
Cytat
madziutex
Cytat
syreczka
.
Po pierwsze to odbij ode mnie, bo do Ciebie nic nie pisałam. I to co piszesz nie jest na temat, skończyłam rozmawiać z Tobą na temat mleka krowiego w innym wątku i w tym nie mam zamiaru tego kontynuować. To, że Twojemu dziecku nic nie jest nie znaczy, że mojemu czy autorki nie będzie. Byliśmy już co najmniej u 5 pediatrów i każdy z nich potwierdził, że mleko krowie dla malutkich dzieci się nie nadaje, więc pozwól, że będę słuchać ich, bo mają o tym pojęcie, a nie Ciebie. Tak jak Ci napisała martischa: robisz dziecku szczegółowe badania, że masz 100% pewność, że nic mu nie jest? Jakbyś go karmiła frytkami i poiła coca-colą, to przecież też nic by mu nie było. I nie rozumiem czemu żeś się mnie uczepiła i nie wiem gdzie jeszcze pisałam, że coś jest "be"? Myśl sobie nadal, że inne dzieci są chorowite, bo nie piją mleka od krowy. Moje dziecko jest człowiekiem, a nie cielakiem. I tyle w tym temacie i nie ciągnijmy go, bo ten temat dotyczy mlek modyfikowanych.
Wszystko trzeba skonsultować z lekarzem, dla własnego świętego spokoju.
spytaj mamy co ty piłaś za mleko i pewnie sie okaże że jesteś cielakiem

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-20 22:11 przez karmel503.