Obecnie rozmawiamy o:

Randki Radymno

gorący temat

Randki Kalety

8 minut temu

Randki Strzegom

25 minut temu

Randki Otyń

41 minut temu

Randki Krasnobród

48 minut temu

nawilżacz powietrza

dzisiaj o 14:51

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 6/5

Pytanie do mam dwójki lub więcej dzieci z nieduża różnica wieku.
Niebawem przeprowadzamy się do nowego mieszkania, celowo kupionego większego, żeby w przyszłości dzieci miały osobne pokoje. Obecnie Basia ma 2,8lat a Karol rok, śpią na dostawkach przy naszym sypialnianym łóżku a bawią się w salonie.
Tu moje pytanie:
* jak zorganizować pokoje takich maluszków?
Dzieci dopiero zaczynaja łapać kontakt, znajdować wspólne zabawy, chyba nie chce ich rozdzielać do osobnych pokoi.
W jednym pokój zabaw a w drugim sypialnia dla nich? Czy spać powinni osobno? Powiedzcie, jak macie to zorganizowane.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 9/5

Póki są tak małe za wszelką cenę próbowałbym je zachęcać do wspólnej zabawy i spędzania czasu razema w tym pomoże wspólny pokój zabaw i wspólna sypialnia. Gdy przyjdzie moment że płeć zacznie mieć znaczenie czy z innych powodów będą chciały mieć osobne pokoje to spokojnie Ci o tym powiedzą. Pewnie nastąpi to z pójściem do szkoły gdy zaczną mieć osobnych kolegów. Myślę że do tego czasu i tak będziesz chciała zrobić jakiś remont czy przemeblowanie. Bo oprzeciez przestawienie mebli nie musi od razu znaczyć generalnego remontu połowy mieszkania. Taką przeprowadzkę będziecie mogli urządzić w dowolny weekend ;)
https://deccoria.pl/artykuly/publikacje-sponsorowane/pokoj-dla-rodzenstwa-jak-dobrze-go-urzadzic-5-18794

Ogólnie na tej stronie jest kilka porad jak urządzić pokój dla rodzeństwa, poczytaj sobie ;)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

patenty na obrączki