Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Witajcie, mój synek za dwa tygodnie skończy 5 miesięcy. Niestety niepokoi mnie wygląd jego główki, z jednej strony jest płaska:/ Zauważyłam to jak miał ok 2miesięcy i jest to wynik leżenia na jednej stronie, w pierwszych tygodniach jego życia obrał sobie prawą stronę i za nic nie mogłam go zmusić leżenia na drugiej. Po jakimś czasie zaczął sam przekręcać główkę więc wtedy już pilnowałam żeby częściej leżał na lewym boku. Nie chcę żeby moje dziecko miało jakieś kompleksy z tego powodu w przyszłości i tylko się o to obwiniam że to moja wina :/ Myślę już nawet o terapii kaskowej w Niemczech ale to duże koszta :/ Jak myślicie wyrówna się to ,czy do tego czasu powinno się już wyrównać? Miała któraś z was taki problem ze swoją pociechą??? Jak byłam na szczepionce u pediatry co wspomniałam jej o tym to odpowiedziała mi tylko że takie małe dzieci tak mają i weź tu licz na lekarzy :/

no cóż... małe dzieci tak mają :D

Pierwszy syn miał spłaszczoną główkę z tyłu po lewej stronie, teraz ma 7-lat nie ma śladu, ale do około dwóch lat widziałam różnicę. Mimo wzmożonej ostrożności u drugiego syna spłaszczyła się lekko potylica, ale szybciutko wróciła do normy. U mnie lekarz stwierdził "że taki urok widocznie moich dzieci" . Trzecia w kolejności córka ma główkę idealną:)

Bądź dobrej myśli:)

Mój synek miał od czubka glowy plaska glowke z jednej strony a teraz ma okraglutka i sliczniutka:-) Postaraj się by wlasnie lezal więcej na tej stronie nie spłaszczonej i kladz dużo na brzuszku by pionowal glowke. Poza tym jak zacznie siadac, raczkować to się wszystko unormuje. Glowa do góry! Tez się martwiłam:-)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-10-09 14:25 przez Czarna76k.

Akurat lekarz miał rację - dzieci tak mają.

Płaska głowkę u mojej Krysi zauwazyła moja mama ... a ja wyczytałam ,żeby zmienić strone spania małej w łóżeczku bo dzieci odwracają buzie do światła ,tak tez zrobi i wyrównało się .A teraz co miesiąc zmieniam małej stronę spania i jest ok.

Może wystaczy obrócić łóżeczko ;) Nie martw się będzie dobrze, moje dziecko też miało spłaszczoną główkę, nie ma śladu.

Mój synek mial problem z ulewaniem i musiał leżec na płasko bo na boczku czy brzuszku ulewał.Miał przez to też niedobory witaminy D. Ma spłaszczona główkę z tyłu. Ma juz 3 latka, troszke sie poprawiło ale w porównaniu z innymi dziećmi widać róznicę. Pediatra powiedziała ze główka kształtuje sie do 2 roczku więc moze jeszcze twojemu maleństwu się poprawi.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 6/5

A jaką poduszkę polecicie?

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 9/5

Nie kupujemy samodzielnie poduszki, bo możemy bardziej zaszkodzić niż pomóc. Najpierw idziemy do fizjoterapeuty.

Od siebie mogę polecić ośrodek fizjoterapii dziecięcej w Skawinie: https://rcmskawina.pl/cennik/ Powinni dobrać tutaj odpowiednie leczenie oraz środki zapobiegawcze.

I was hesitant to buy a personal statement online, but professional personal statement writing services exceeded all my expectations. The statement they wrote for me was incredibly well-written and truly reflected who I am. The entire process was smooth and professional, and the final product was worth every dollar. I highly recommend their services!

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Kłopot z imieniem