Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

jak jedzą wasze dzieci?

04 kwi 2012 - 14:59:30

synek jest wczesniaczkiem dzis ma 7,5 m-ca a wieku korygowanego 6 m-cy

jak jedzą wasze dzieci?

06 kwi 2012 - 18:20:19

moja córcia ma 13 miesięcy i co myślicie o tym co daję jej do jedzenia? opisałam mniej więcej jeden dzień, oczywiście staram się jej urozmaicać aby nie zawsze było to samo, waży 10kg a nie mierzyłam jej dawno nie wiem ile. muszę z nią iść i tak na kontrole niebawem bo wydaje mi się, że bardzo mało przybiera na wadze ale z drugiej strony lekarka mi mówiła, że jeżeli ona jest tak strasznie ruchliwa ( a jest i to bardzo) to wytrzepie większość...

7:00 180ml mleka nan pro 3 i dodaję jej kaszkę dla małego brzuszka 7 zbóż z jabłkami i śliwkami aby lepiej jej się kupkę zrobiło (codziennie)
9:00 jogurt / owoc / kisiel
12: kaszka manna zwykła lub z biszkoptami nestle / kanapka z masełkiem osełka i 2 plasterki szynki filet z indyka
14:00 zupka (najczęściej rosół na wołowym, pomidorowa i ziemniaczana)
16:00 drugie danie ( nie za bardzo lubi mięsko więc jest tego mało do tego ryż lub ziemniaki i surówka )
17:30 owoc / warzywo /
21:00 mleko 150ml nan pro 3

Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-06 18:23 przez natalia-valentino.

jak jedzą wasze dzieci?

06 kwi 2012 - 20:10:37

Witam
Moja córka 4 latka od 3 dni też nie chce jeść bo nie ,sama tak twierdzi.
Teraz kupiłam jej apetizer i zobacze czy coś to da ,kiedyś pomogło.
Sniadanie na siłe
obiad na siłe
kolacje normalnie zjadła.

jak jedzą wasze dzieci?

06 kwi 2012 - 21:14:22

u nas tez różnie z jedzeniem,zależy jaki mała ma dzień i humorek.

ok 7-8 mleko 240ml
na drugie sniadanko zazwyczaj ok 10-11 je: kanapka lub parówka,jajecznica,kakao,dzemik...
ok 13-14 obiad...no i tu bywa różnie...jak jest pomidorowa albo rosolek to wcina duzo...gorzej z innymi zupkami...
po godzinie dwie albo trzy łyżeczki drugiego dania...o ile je zje..

ok 16-17 jemy jakis owoc,kisiel lub budyn

19-20 mleko 240ml

w miedzy czasie chrupki kukurydziane/biszkopty/herbatka owocowa

Weronia ma 13miesiecy

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 9/5

jak jedzą wasze dzieci?

30 sty 2024 - 06:48:35

Ja mam problem z córką. Jest totalnym niejadkiem. Zastanawiam się jak ją przekonkać do jedzenia, nie mam już inspiracji ...

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 9/5

jak jedzą wasze dzieci?

30 sty 2024 - 10:52:19

Na śniadanie z reguły jakieś placuszki - płatki z mlekiem, omlet, parówki. Na obiad rosół,pomidorowa,barszcz, ogórkowa. Spaghetti, pierogi, kopytka, kotlet z ziemniakami i ogórkiem kiszonym, lasagne, gulasz z kaszą albo ziemniakami, ryba. Kolacja podobnie ewentualnie jajko na twardo do tego ogórek zielony/papryka i grzanka z masłem
Ogólnie polecam zajrzeć sobie na stronę portalu https://zdrowa-ona.pl/ Jest tutaj wiele przykładowych jadłospisów dla dziecka, możesz sobie poczytać :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

przedszkole MONTESSORI