Obecnie rozmawiamy o:

komoda

16.04 o 8:17

sklep z narożnikami

16.04 o 8:16

wygodna sofa

16.04 o 8:14

Oświetlenie w salonie

15.04 o 18:47

JAKI WYBRAC ŻYRANDOL

15.04 o 18:45

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Jak ubrać chłopca do przedszkola?

18 paź 2011 - 11:31:02

Pomocy :) Jak ubrac chłopca do przedszkola - problem w tym, że nie lubi się przebierać. Zakładać rajstopy? Trochę głupio ;) Kalesonki dziecięce?
Chodzi o to, by mógł załozyć na wierzch spodnie jeansowe, gdy wychodzi - takie rozwiązanie najbardziej mojemu przedszkolakowi odpowiada.
Przekonywałam go do ocieplanych spodni, ale twierdzi, że nie chce się przebierać.
Może znacie strony/sprzedających/sklepy z jakimiś spodniami/rajstopami/kalesonami, które nadałyby się do chodzenia w samych w przedszkolu?

A jak Wy ubieracie swoje dzieci? Mnie się wydaje, że z dziewczynami mniej kłopotu ;) Legginsy i tyle :))

18 paź 2011 - 11:41:33

polecam kalesonki dla młodszych

18 paź 2011 - 11:50:53

a od kiedy dziecko rządzi co ma ubrać ?

18 paź 2011 - 11:55:37

Mój synek się sam przebiera- po prostu nie ma wyjścia, też nie lubi ale nie ma innej opcji :P

Jeśli jednak ulegniesz mu to kup kalesonki np. w H&M, lub TCM Tchibo bo one nie mają tej dziury- z przodu :P

18 paź 2011 - 11:56:50

Cytat
incognito82
a od kiedy dziecko rządzi co ma ubrać ?

Kto mowi zaraz o rządzeniu, ale ubierac cos na sile, jak czegos nie lubi, to tez chyba nie fair, nie uwazasz.Moja corka nie lubi spodni(nosi sporadycznie) i co mam ja zmuszac do zakladania, bo mnie sie bardzo podobaja rurki?

Wyluzuj.Dziecko to indywidualnosc.
Popieram kalesony h&m sa dobrej jakosci i ladne.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-18 11:58 przez zana78111.

18 paź 2011 - 12:03:32

Tu nie chodzi o rządzenie, ale o komfort. Poza tym on się strasznie wszystkim stresuje, przeżywa itp. Chodzenie do przedszkola to też dla niego stres i nie chce mu dokładać tego taką głupotą, jaką jest przebieranie.

Dzięki dziewczyny, wybiorę się po te z H&M :)))

18 paź 2011 - 12:07:50

Dlaczego głupio zakładać rajstopy , przeciez pod spodnie możesz załozyc , ja tak zrobiąłm dzis Pania w przedszkolu poprosiłąm żeby mu później zdjęła , albo

jak dziecko sie wyspi to i póxniej do wyjścia jakieś porteczki założa
U Nas jest fajnie bardzo dobra opieka, przemiłe panie
Dzis mój mały po 3 tyg nie chodzenia z powodu choroby poszedł troche sie tulił do mnie ale zaraz Pani wzięła za reka w kółeczko potańczyli i pomachał mi z uśmiechem

ja zawsze zakłądam wygodne mieciutkie dresy jak chłodniej rano rajtki pod spó potem zdejma ,Dla mnie najwazniejsza wygoda , luxna bluza i basta .Mały dobrze sie porusza w tym i ja zadowolona jestem

18 paź 2011 - 12:26:26

Cytat
gurami72
Dlaczego głupio zakładać rajstopy , przeciez pod spodnie możesz załozyc , ja tak zrobiąłm dzis Pania w przedszkolu poprosiłąm żeby mu później zdjęła , albo

jak dziecko sie wyspi to i póxniej do wyjścia jakieś porteczki założa
U Nas jest fajnie bardzo dobra opieka, przemiłe panie
Dzis mój mały po 3 tyg nie chodzenia z powodu choroby poszedł troche sie tulił do mnie ale zaraz Pani wzięła za reka w kółeczko potańczyli i pomachał mi z uśmiechem

ja zawsze zakłądam wygodne mieciutkie dresy jak chłodniej rano rajtki pod spó potem zdejma ,Dla mnie najwazniejsza wygoda , luxna bluza i basta .Mały dobrze sie porusza w tym i ja zadowolona jestem

Głupio w tym sensie, że on właśnie chętnie zdejmuje wierzchnią warstwę - w tym przypadku jeansy albo spodnie - a nie chce za bardzo zdejmować dołu, a w rajstopach chodzic to dziwnie dla mnie wygląda :)

Jemu tez Panie pomogą, ale ma już 4 lata i wszystko chce robić sam :)

18 paź 2011 - 12:30:53

Polecam takie cieplejsze gerty są też dla chłopaków. Wystarczy dobrać wzór. idealne pod spodnie a i w samych może ganiać. moje ccórki mają takie ale wiadomo dziewczynki to dziewczynki.:
proszę nie wklejać linków do all ponieważ jest to niezgodne z regulaminem.- [moderator]- moderator
np tutaj takie są:0

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-18 17:28 przez moderator.

18 paź 2011 - 12:35:00

Cytat
raffa

Jestem w szoku! W naszym przedszkolu Panie pomagają tylko w grupie maluszków czyli 3 latków i to przez pierwsze 3 miesiące, później dzieci muszą sobie radzić same! Oczywiście gdy w zimę idą na spacer to Pani pomaga zawiązać czapkę i sprawdza czy się ubrały ale nigdy nie ubiera czy przebiera! Mój Oli w maluchach często chodził w bluzce czy spodniach tył do przodu- bo sam się ubierał po leżakowaniu- Pani Nam tłumaczyła, że nie może mu pomagać bo inne dzieci też by chciały a ona nie może sobie pozwolić na pomoc wszystkim, po za tym w końcu się nauczy i będzie samodzielny :)

monikabrenner my też kupujemy takie- ale to są normalne rajtuzy tyle, ze bez stóp, a te z H&M czy Tchibo wyglądają jak getry dla chłopców!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-18 12:37 przez asiunia2706.

18 paź 2011 - 12:35:19

Cytat
monikabrenner
Polecam takie cieplejsze gerty są też dla chłopaków. Wystarczy dobrać wzór. idealne pod spodnie a i w samych może ganiać. moje ccórki mają takie ale wiadomo dziewczynki to dziewczynki.:
<link do allegro> usunięty przez moderatora
np tutaj takie są:0

dzieki, te z samochodami i piłką nożna fajne :)

Cytat
asiunia2706
Cytat
raffa

Jestem w szoku! W naszym przedszkolu Panie pomagają tylko w grupie maluszków czyli 3 latków i to przez pierwsze 3 miesiące, później dzieci muszą sobie radzić same! Oczywiście gdy w zimę idą na spacer to Pani pomaga zawiązać czapkę i sprawdza czy się ubrały ale nigdy nie ubiera czy przebiera! Mój Oli w maluchach często chodził w bluzce czy spodniach tył do przodu- bo sam się ubierał po leżakowaniu- Pani Nam tłumaczyła, że nie może mu pomagać bo inne dzieci też by chciały a ona nie może sobie pozwolić na pomoc wszystkim, po za tym w końcu się nauczy i będzie samodzielny :)

Z tą samodzielnością to prawda, dlatego szukam takiego rozwiązania, które pozwoliłoby mu być samodzielnym. Nie lubi się natomiast przebierać i nic na to nie poradzę. U niego w grupie jest 14 dzieci i dwie panie, więc nie ma problemu z pomaganiem, ale on woli sam i akurat w tym przypadku go popieram.

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-18 17:29 przez moderator.

19 paź 2011 - 07:58:31

Cytat
raffa
U niego w grupie jest 14 dzieci i dwie panie

zazdroszczę ;) u Oliwierka w grupie jest 25 dzieci, 1 Pani "prowadząca", 1 Pani "dochodząca" gdy nie ma Pani prowadzącej i 1 Pani pomoc- która pomaga przy posiłkach, pomagała przy rozkładaniu leżaczków- bo teraz już nie leżakują itp. W maluchach czyli 3 latkach była dodatkowo jeszcze 1 Pani.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 6/5

08 gru 2023 - 12:15:28

Najlepsze będzie po prostu ubranie na cebulkę:

29 lut 2024 - 14:44:02

Cześć! W naszym przedszkolu przedszkolu anglojęzycznym w Bydgoszczy, pytamy się pociech w porost czy jest im gorąco :) Zazwyczaj proponujemy rodzicom, aby ubierali je zgodnie z panującą pogodą, chodź ta oczywiście może być zmienna. Dlatego zawsze najlepsza będzie np. rozpinana bluza, którą w każdej chwili dziecko będzie mogło ściągnać pociesza

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

jaki rozmiar bucika?