Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

zęby mleczne-kiedy wypadają???

02 sty 2011 - 13:39:49

Dziewczynki, w jakim wieku wypadły pierwsze mleczne ząbki Waszym dzieciom?

02 sty 2011 - 14:10:38

Moja młodsza córka straciła jedynki latem a miała 4,5 roku.Teraz w grudniu skończyła 5 lat i już nowe jedynki urosły.Brakuje może 3 milimetrów.Trochę szybko ale pierwsze mleczaki miała w wieku 4,5 miesiąca.Starsza miała skończone 5lat .teraz ma 7 lat i stałe zęby to jedynki na górze i na dole oraz dwójki na dole.teraz ruszają się jej dwójki na górze

02 sty 2011 - 14:46:14

wszystko zależy kiedy wyrosły 1 ząbki.córka miała 1 ząb jak miała 14 miesięcy. 27,01 skończy 8 lat i jedynki górne wyszły jej tak na 3/4.1 ząbek wypadł rok temu w styczniu i później poszło hurtem więc długo bidulka była bezzębna. dobrze, że w przedszkolu do którego chodziła pracuje moja mama to jedzonko miała pokrojone, skórki poodcinane bo nie miała jak jeść.do zeszłego miesiąca do szkoły nosiła chleb tostowy bo nie miałaby jak jeść

02 sty 2011 - 14:47:15

Mojej córci wypadły dolne jedynki właściwie dzień po dniu, mniej więcej trzy miesiące przed szóstymi urodzinami. Ale bilans zębowy się zgadza, bo prawie w tym samym czasie dwie dolne jedynki wyszły najmłodszemu synkowi ;), córce zresztą też.

02 sty 2011 - 15:02:50

u nas właśnie też hurtem poleciały dolne jedynki.
Najpierw jedynka dolna lewa, za 2 dni jej sąsiadka :) w marcu skończy 5 lat.
Wydaje mi się, że to chyba szybko, no ale każdy ma swój zegar ;)
Wg tego co napisała TELLA79 a propos zależności wyrastania pierwszych ząbków do ich wypadania, to chyba musiały się szybko pojawić, no ale tego się nie dowiem.

Najgorsze są reakcje otoczenia: "już jej wypadły???? mojej wypadły w 1 klasie podstawówki"

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Pierwszy dzień w żłobku