Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 09:42:17

Dziewczyny, napiszcie w którym miesiącu wasze dzieci zaczęły reagować strachem, nieufnością na kogoś obcego, czy np. na dawno niewidzianą babcię.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-12-07 09:42 przez iaera.

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 09:49:41

moja ma 14 msc i wlasnie ostatnio boi sie jak kogos dluzej nie widzi np wlasnie babci i wogole jak kogos nie zna...ale nie do wszystkich glownie chodzi o panow. bardziej boi sie mezczyzn kobiet prawie wogole...mam nadzieje ze jej minie bo zawsze byla odwazna...swoja droga sa tez mezczyzni do ktorych mala lgnie, ale moze poprostu dziecko czuje niechec lub cos...

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 09:51:40

moja od urodzenia nikogo się nie boi:)

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 09:52:12

Moja córka bała się tylko jednej pani, od urodzenia reagowała na nią histerią :) Poza tym woli panów, panie ją onieśmielają ;)

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 10:04:54

Cytat

Moja córka bała się tylko jednej pani, od urodzenia reagowała na nią histerią :) Poza tym woli panów, panie ją onieśmielają ;)
haha dobre!

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 10:15:13

Moja nawet z cyganami by zostala! Nikogo sie nie boi. Ma nawet sposob na "podryw"-uwielbia facetow ;) Taka mala kokietka ;)

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 10:24:00

Moja córeczka ma prawie 5 miesięcy i właśnie od 2 tygodni zaczęła bać się jak kogoś dłużej nie widzi, nawet dziadków! Nie boi się kiedy jest na rączkach u mamusi lub tatusia:-)

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 10:24:29

Moja mając około 4-5 miesięcy na obcych reagowała płaczem, szczegulnie jak ktoś gwałtownie podchodził i chciał ją na ręce brać. Był tylko wyjątek, pani doktor nie bała się wogule a nawet uśmiechała się jak ją badano. Teraz na widok obcych jest poważna i najpierw obserwuje nowe osoby. Ale już po kilku minutach jest sobą, bawi się, uśmiecha.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Niemowlę boi się obcych

07 gru 2010 - 10:25:10

moja ma 11 miesiecy i bardzo nie lubi ajk ktos obcy np na ulicy do niej zagaduje zarz placze .
noo i tez zdecydowanie woli panow , nie boi sie :)

Niemowlę boi się obcych

16 gru 2010 - 12:18:34

mój synek ma 8 miesiecy i troche sie boi obcych ale nie za kazdym razem.

Niemowlę boi się obcych

16 gru 2010 - 12:27:29

Mój maluch ma 4 miesiące i właśnie ma okres,że boi się ludzi!!Wczoraj to nawet swojego taty nie poznał i wpadł w taki płacz,że nie mogłam go uspokoić!Niedługo przyjeżdża do nas moja mama i ciekawe co to będzie..

Niemowlę boi się obcych

16 gru 2010 - 12:32:44

moja tak po 3mcu bała się wszystkich oprócz mnie, męża i babci! nikt obcy nie mógl na nią nawet spojrzeć bo wpadała w histerię i miała tak przez długi czas niestety - a najlepsze było to że jak ja, mąz lub moja mama założyliśmy czapki to już nas nie poznawała i tez dostawała histerii.... wiec na zimowe spacery chodziliśmy bez czapek... całe szczęście jej to minęło po chyba 9 mcu może troszke wcześniej. I tak nie jest ufna w stosunku do obcych ale jest o niebo lepiej niz kiedys.

Niemowlę boi się obcych

16 gru 2010 - 12:49:43

Lenka-od zawsze i do teraz
Laura-nigdy
:D

Niemowlę boi się obcych

16 gru 2010 - 13:24:48

moja tez bardziej sie boi facetow a zwlaszcza tych w czapeczkach na glowie na szwagra widok( bardzo podobny do taty) dostawal hmm.. albo plakala jak by ja ze skory obdzierali, albo wtulala sie we mnie by go nie widziec i dziecka nie bylo- raz nawet w ten spopsob usnela, teraz juz jest starsza i madzrejsza i poda mu reke i 5 przybije ,ba nawet calusa mu da, ale i tak jak jest sam na sam z nim ( mam w innym pokoju) to jeszcze sie go troche boi.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-12-16 13:24 przez maggi79.

Niemowlę boi się obcych

16 gru 2010 - 13:34:06

moja ma pół roku i się boi obcych od jakiegoś tygodnia;) mam nadzieje ze szybko minie bo dzis nawet nie dała się zbadac Pani Kardiolog

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Zabieranie jedzenia .....