Obecnie rozmawiamy o:

Oficerki do jazdy konnej

gorący temat

Katalog

dzisiaj o 19:27

nietrzymanie moczu

dzisiaj o 18:12

części zamienne GSM

dzisiaj o 17:16

sklep meblowy online

dzisiaj o 16:33

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

PIERWSZE KOLCZYKI - WĄTEK ZBIORCZY

25 mar 2013 - 08:20:38

Ja przebiłam uszy córce jak miała 7mc bardzo szybko sie jej zagoiły,nie ruszała z reszta do dzisiaj nie rusza(5lat)

Kiedyś igłą przebijało sie i nie patrzyli czy dziecko ma 1,3,8 miesięcy
Z resztą dziewczynki pół biedy ,ale widziałam 2-3letniego chłopczyka z kolczykiem czy to nie jest przesada?

25 mar 2013 - 08:29:45

Cytat
AGULAiJULA
dziewczynki pół biedy ,ale widziałam 2-3letniego chłopczyka z kolczykiem czy to nie jest przesada?
Jak dla mnie nie ma znaczenia czy dziewczynka czy chłopiec - i to dziecko i to dziecko i żadnemu z nich kolczyki nie są niezbędne. ;)

25 mar 2013 - 08:42:43

przebijałam córce na roczek, wytraszyła się troche i płakała ale to nie bolało. niczym nie smarowałam, szybko się zagoiło, nic się nie paprało, córka ma 6 lat i jest wszystko ok

25 mar 2013 - 08:44:28

nigdy w życiu nie przebiłabym starszemu dziecku uszu - jak widzę jak moja córka reaguje na szczepienie to nie zaserwowałąbym jej świadomego strachu
przebiliśmy jak miała kilka misiecy - nawet nie pisnęła - uszka zagoiły sie szybko i bezproblemowo obyło sie bez strachu i niepotrzebnych emocji
kolczyki miała z angielskim zapięciem typowo dla dzieci
jedyne na co bym sie nie zdecydowała to nie założyłabym czegoś co nie jest metalem szlachetnym bądz antyalergicznym

25 mar 2013 - 10:24:12

Moja córcia ma rok skończony planuje jej przebić uszka ja sama miałam przebite w wieku 2 lat moje siostry tez do 2 lat miały kolczyki. kilku miesięczne dziecko jest za małe jedna kosmetyczka powiedziała mi że później np. w wieku 8 lat ma straszne naciągniete dziurki w uszach i trzeba poprawiać 2 raz nie wiem nie spotkałam sie z takim przypadkiem ale przestraszyłam się. No i nie wiem 13 miesiecy to dalej za mało czy juz można przebić? Jak myslicie?

25 mar 2013 - 11:39:07

chyba za malutka ja przekułam swojej w wieku 4 lat i powiedziała że ja bolało

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-25 11:41 przez monika198682.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Na ile lat wyglądam?