gorący temat
56 minut temu
godzinę temu
dzisiaj o 13:59
POMOCY BARDZO ZNISZCZONE WŁOSY
dzisiaj o 13:47
Jak skutecznie radzić sobie z łuszczycą skóry głowy
dzisiaj o 13:34
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
2.09 o 17:09
CZYSTEK- opinie, informacje, rodzaje.
23.10 o 14:45
Oczyszczająca czarna maska na wągry
26.07 o 13:36
6.09 o 13:33
6.02 o 8:44
PIERWSZE KOLCZYKI - WĄTEK ZBIORCZY
W tym wątku dyskutujemy o całej problematyce dotyczącej noszenia kolczyków przez dzieci.
Kiedy jest najlepszy moment by przekłuć dziecku uszko?? Z jakiego materiału powinny być kolczyki ?? Jak pielęgnować uszka po przekłuciu?? itd. itp
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-12-07 07:42 przez nusia83.
Zastanawiam się kiedy najlepiej przebić dziecku uszka. Kajka ma niespoła 3 miesiące i myślałąm, że już nie długo można to zrobić. Co Wy o tym myślicie?
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2009-09-07 14:09 przez kamilak86.
moja córcia ma 11 miesięcy 13.09 skończy rok też sie zastanawiałam nad kolczykami ale odradzono mi to ,dlatego ze niektóre bobaski (te bardziej ruchliwe) mogą przez kolczyki rozerwać sobie uszko niechcacym pociągnięciem za nie . Ja sie wstrzymałam ale po mniej więcej półtora roku przebije małej uszka
znajoma przebiła uszy swojej córce na roczek,choćznam takie mamy co zrobiły to wcześniej;]
Koleżanka przebiła uszka córce kiedy ta miała 8 miesięcy.. W/g mnie to jednak zbyt wcześnie. Za moich czasów uszka przebijało się przed I Komunią Świętą ,a niektóre z moich koleżanek nie mają do chwili obecnej dziurek ;-)
moja córka miała przebite uszka gdy miała 8 miesięcy-uważam że to dobry czas...dziecko nie jest przerażona jak w starszym wieku-gdy wie już o co chodzi...i goi się bardzo szybko
ja na roczek przebiłam córce, żadnych problemów nie ma a jest MEGA ruchliwa
moja Ala miala 8miesiecy... chciałamwczesniejale nie mogłam bo chorowała na uszy
moja niunia w prezencie na 4 ur chciała zrobić sobie kolczyki w uszkach i tak się stało zawsze byłam zdania że dziecko musi samo o tym zadecydować
hej
a moja córcia miala przebite uszka jak skonczyla 3 mies!!!!I to wcale nie jest za wcześnie!!!dziecko jest jeszcze "głupiutkie" i nie kojarzy!Mala wogole nie płakala a uszka momentalnie się zagoiły!!!
Dziewczyny, bez obrazy, ale jakim trzeba być próżnym, żeby narażać na infekcję od przebicia uszu kilkumiesięczne dziecko!!! Naprawdę nie mogę wyjść ze zdumienia nad pomysłami niektórch matek...
Moja mama czekała na moja decyzję.Przebiłam uszy jak miałam 15 lat.Moja córa też sama zadecyduje.Mnie na tym nie zależy....
zgadzam się!moja skończyla 3 latka, ale wole poczekac.po co tej maliźnie kolczyki?
Cytat
domisia1982
hej
a moja córcia miala przebite uszka jak skonczyla 3 mies!!!!I to wcale nie jest za wcześnie!!!dziecko jest jeszcze "głupiutkie" i nie kojarzy!Mala wogole nie płakala a uszka momentalnie się zagoiły!!!
Nie wiem, bo mam synka
Podejrzewam jednak, że gdybym miała córcię, to zdecydowanie poczekałabym aż skończy kilka lat.
To, że dziecko jest malutkie i "głupiutkie", wcale nie znaczy, ze czuje inaczej.
Cytat
domisia1982
hej
Wydaje mi sie ze 3 miesiace to naprawde za wczesnie na klczyki blony przy szukach sa jeszcze tak cienkie ze mozna cos przerwac,ja bylam z corcia w wieku 6 m-cy i tez mialam male obawy.Pan powiedzial mi ze mozna niby od 3 ale sam swojej corce by nie przebil ze lepiej poczekac do 6 m-cy bo pozniedj po roku bedzie tez problem z przebiciem.95% maluchow sprawie ogormne problemy przy przebijaniu powyzej roczku,i mi ten wlasciciel powiedzial ze najlepszy czas na przebijanie uszu to miedzu 6 a 10 m-cem