Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Nauczycielki w przedszkolu

06 gru 2010 - 15:08:05

Dziewczyny, mam pytanie, bo ze swoich czasów nie pamiętam. Czy Panie w przedszkolu prowadzą daną grupę dzieci przez wszystkie lata edukacji przedszkolnej czy zmieniają się wraz z awansem dziecka do nastepnej grupy?

06 gru 2010 - 15:21:41

Ja jestem nauczycielką w przedszkolu, zazwyczaj jest tak, że od 3 latków do 6 latków są te same panie, lecz czasem choroby, urlopy macierzyńskie lub dla poratowania zdrowia lub wiele innych czynników może sprawić, że zmieni się kadra

06 gru 2010 - 15:27:52

To wszystko zależy od organizacji w danym przedszkolu.Ja z racji studiów(pedagogika)miałam praktyki w trzech różnych przedszkolach i właściwie tylko w jednym Pani/ciocia była od początku do końca ta sama.W drugim przedszkolu 3-latki miały inną Panią ,potem 4i5-latki inną ,a zerówka czyli 6-latki jeszcze inną.U mnie na osiedlu z kolei w jednym przedszkolu przez wszystkie grupy jest ta sama Pani ,a tylko zerówka z racji przeniesienia jej do szkoły ma nową Panią.Drugie osiedlowe przedszkole wogóle jest podzielone na pół(lokalowo) i maluszki,3-latki mają jedną Panią ,potem przenoszą się do innego budynku i mają w do końca już ta samą Panią.
Także z tego co ja się zdążyłam zorientować to zależy od organizacji i warto o takie rzeczy pytać wcześniej ,bo to dla dziecka jest bardzo ważne.

06 gru 2010 - 15:42:36

U nas w przedszkolu dzieci mają od początku do końca te same panie, a w żłobku np panie co rok się zmieniają.

06 gru 2010 - 18:28:37

Dzięki dziewczyny za odzew :) Musze zapytać jak jest u nas, dopiero teraz mnie to zastanowiło. Mam nadzieje, ze za rok kadra sie nie zmieni, bo mój synek się bardzo przywiązał do obecnych Pań.

22 sty 2011 - 14:59:52

Najlepiej spytać jak sytuacja ma się w danym przedszkolu, bo bywa różnie. Oczywiście, najlepiej byłoby aby były te same panie przez cały czas, ale bywa tak, że zmieniają się co roku.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

PIERWSZE KOLCZYKI - WĄTEK ZBIORCZY