Tak, była w normie. Myślę, że jeżeli będzie Pani przestrzegała diety to na pewno nic się dzidziusiowi złego nie stanie. Groźne są wahania cukru we krwi dla dzidziusia, a przy właściwym odżywianiu nie będzie Pani mieć wahań cukru. Proszę jeszcze spojrzeć na to z drugiej strony. Będzie Pani jeść zdrowo, dostarczać dzidziusiowi wszystkich niezbędnych wartości odżywczych.
Ja do momentu pojawienia się cukrzycy jadłam wszystko, tłusto i to na co miałam ochotę,w konsekwencji bardzo przytyłam i źle się czułam, nie mówiąc już o fatalnych wynikach badania krwi. Jak pojawiła się cukrzyca odżywiałam się prawidłowo pod kontrolą lekarza, schudłam w ciągu ostatnich 3 mc ciąży 8 kg, czułam się lepiej niż na początku ciąży, wyniki krwi się poprawiły. Bałam się bardzo, że taka dieta i spadek wagi w ciąży zaszkodzi dzidzi,ale mały urodził się zupełnie zdrowy.
Będzie dobrze, myślę że jak zostanie Pani skierowana do poradni dla kobiet z cukrzycą w ciąży, będzie Pani cały czas pod kontrolą i spotka Pani inne kobiety z tym samym problemem to przestanie się Pani martwić.