gorący temat
wczoraj o 20:02
Pomysły na prezent na święta 2023
wczoraj o 10:42
implant stomatologiczny czy most
przedwczoraj o 14:22
CV a brak doświadczenia zawodowego
przedwczoraj o 14:00
przedwczoraj o 13:43
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
7.05 o 22:15
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
27.01 o 19:01
9.07 o 2:34
Wyprawka do szpitala dla mamy i dziecka
Witam. Piszę do doświadczonyc szafiarek, które są już po porodzie i racjonalnie są w stanie doradzić mi co powinnam przygfotować w ramach wyprawki, zarówno dla siebie jak i maluszka Pozdrawiam
2 koszule ( do porodu przed kolana) rozpinana do karmiena najlepiej.
kosmetyki dla siebie wedle uznania.
szlafrok
laczki
dokumenty
laktator
podklady poporodowe (chyba ze maja w szpitalu w moim maja)
dziecka:
ubranka na wyjście
pamppersy jednorazowe
pieluszke tetrową
ubranka (chyba ze maja w szpitalu w moim maja)
smoczek
dokumenty: dowód, karta przebiegu ciąży, wyniki badań,
3 koszule (najlepsze rozpinane do karmienia/ na krótki rękaw bo zazwyczaj jest bardzo ciepło w szpitalu),szlafrok,
podkłady poporodowe, majtki siateczkowe,
woda mineralna (najwygodniejsze małe buteleczki),
kapcie, klapki pod prysznic,
ręczniki, kosmetyki (krem, mydło, pasta, chusteczki,itp.)
biustonosz do karmienia,
telefon, ładowarka,
sztućce, kubek,
.....................
dziecko: pieluszki jednorazowe około 10 na dobę, tetrowe np. 3szt,
ew. krem do pupy,
rożek lub kocyk, ubranka(najwygodniejsze pajacyki- dwa na dobę, jeśli dziecko będzie codziennie kąpane), czapeczka bawełniana ale tylko, gdy jest chłodno na oddziale -ubranka itp.lepiej mieć swoje bo szpitalne to zazwyczaj niewyględne i każda ubiera w swoje
pozdrawiam,
w domu przygotować ubrania na wyjście ze szpitala dla siebie i dziecka,przekazać informację osobie, która je przywiezie do szpitala np. w dniu wypisu,
fotelik samochodowy, jeśli dziecko będzie przewożone samochodem,
powodzenia
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-03-31 23:49 przez teresaw24.
-chusteczki mokre,
-laktator niekoniecznie, chyba,że mamy pożyczony, bo w domu się okaże czy jest potrzebny
-polecam kaftaniki, lub bodziaki zamiast pajacyków, bo dziecko jest w rożku i jest mu naprawdę ciepło, a chcemy mieć szybki dostęp do pieluchy, wiec pajacyk raczej nie
-wkładki laktacyjne
-piżama też się przyda, jeśli lubisz spać w piżamie, da się w niej dziecko nakarmić , spokojnie
pozdrawiam
musisz dowiedzieć się co jest wymagane u Ciebie w szpitalu. U nas np nie ma niczego, więc ubranka, rożek, pieluchy, kosmetyki, ręczniki musisz mieć dla dziecka swoje, ale np. siostra będzie rodziła we wrocławiu to ma mieć tylko pieluszki.
dokładnie, u nas w szpitalu swoich ciuszków sie nie ubiera dzieciaczkom, jedynie pampersy trzeba przynies dziecku, smoczek i ew. krem do pupy
Treść posta została usunięta automatycznie
Ja też wszystko przez neta zamawiam. Mam już większość rzeczy do domu i do szpitala. Pozostał zakup butelek i rożka. Całkiem niezły znalazłam na [moderacja - nieopłacona reklama] i zastanawiam się nad jego zakupem Wózek kupimy dopiero po wyjściu ze szpitala, podobnie jak leżaczek
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-06-02 07:26 przez moderator.
rękawiczki niedrapki dla niemowląt!!! mój mały miał takie pazurki że sobie całą gębusię podrapał . Krem na brodawki, bo się wściekniesz z bólu, jak będziesz karmiła
Polecam szare mydło w płynie do podmywania rany po porodzie - warto je mieć. A oprócz tego co dziewczyny piszą to u nas wymagana była własna lewatywa. Duże podpaski i podkłady na łóżko. Własne sztućce i jakieś jedzenie dla siebie do szpitala(jakieś serki albo jogurty) bo u nas obiady okropne były!!!
Ja całą wyprawkę kupiłam przez neta,wystarczy wpisac w google i masz
[Moderacja- nieopłacona reklama]
Poza tym ja mam inny problem mój 7 letni synek ma uczulenie na proszek do prania. Byłam z nim u lekarza i przepisał jakieś leki, które pomagają ale nie do końca. Więc postanowiłam sama poszperać w necie i natknęłam się na ten artykuł, co o nim sądzicie.Warto stosować te rady ?
[Moderacja- nieopłacona reklama]
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-06-01 11:53 przez moderator.
ja znalazlam filmik na youtube o wyparwce do szpitaa i w sumie wydaje mi sie ze jest tam o wszystkim co niezbedne. zamieszczam link moze komus sie przyda
ja też już powoli pakuję torbę do szpitala, bo nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę. Wydrukowałam sobie tą listę i według niej kompletuje wyprawkę: http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/porod/827-torba-do-szpitala.html
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-09-22 18:01 przez antkaU.
Na pewno warto zabrać ze sobą piżamę, świeżą bieliznę, wkładki higieniczne, laktator, staniki do karmienia itd. Ja mam przygotowaną całkiem długa listę i niedługo będę się pakować. Powoli zaczynam sie stresować - niedawno były dwie kreski a teraz czas na pakowanie do szpitala.
Hej dziewczyny, mam do Was tonę pytań bo czasu brak za 4 tyg mam rozwiązanie a prawie nic nie gotowe (cała ja). To może jedno po drugim:
1. Jaką ilość i jakie ubranka brałyście/bierzecie ze sobą dla dziecka do szpitala? Próbowałam się ostatnio spakować a ręce mi opadły i zatrzymałam sie na etapie tony wypranych ubrań i braku pomysłu (termin na listopad więc będzie chłodno - co doradzacie?)
2. Co jest lepsze chusta czy nosidło? Znalazłam takie i borykam się z wyborem:
http://silentwood.pl/kategoria/nosidla-chusty/caboo-ekologiczne-nosidlo-z-bawelny-organicznej-baltic-blue
http://silentwood.pl/kategoria/nosidla-chusty/caboo-dx-nosidlo-nie-tylko-dla-taty
I czy jeśli kupię chustę/nosidło to czy KONIECZNIE powinnam mieć wózek? Ostatnio spotkałam dwie mamy, które twierdziły, że wózek nie był im potrzebny, ile jest w tym prawdy? :/
3. Wciąż nie mam wanienki i chciałam się dowiedzieć co sądzicie o tym wynalazku? wielki uśmiech
Znalazłam na stronie na której robię wyprawkę :p
http://silentwood.pl/kategoria/kapiel-higiena/tummy-tub-wiaderko-bezbarwne
Przepraszam za mój nie ogar i liczę na wasze rady bo nie mam nikogo w temacie żeby się poradzić niestety