USG bioderek u niemowląt Bialystok
gorący temat
godzinę temu
dzisiaj o 18:31
dzisiaj o 16:27
Gdzie szukać w Opolu pomocy przy planowaniu rozwodu
dzisiaj o 15:28
Gdzie szukać w Opolu pomocy przy planowaniu rozwodu
dzisiaj o 15:18
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
9.07 o 2:34
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
7.05 o 22:15
27.01 o 19:01
Co łykać? :)
Postanowione - folik do tego postaram się zmienić nawyki żywieniowe
Ja zanim zaszłam w ciążę łykałam regularnie tran norweski (np. gal) w okresie od września do kwietnia (dalej tak robię) i przyjmowałam zestaw witamin Falvit. Przed zajściem w ciążę zaczęłam dodatkowo łykać Folik.
Jedz owoce i warzywa i żadne witaminy nie będę Ci potrzebne, ja w pierwszej ciąży jadłam i tyłam po nich jak szalona a do tego ciagle byłam głodna, teraz jestem w drugiej ciaży zdrowo się odżywiam i nie łykam żadych suplementów
Czegoś tu nie rozumiem - tyłaś po witaminach? Wiem, że niektóre witaminy (np. osławione Matruelle, którego już sam zapach odrzuca) mogą wzmagać wymioty, ale przybieranie na wadze? Nie sądzę. Poza tym bywa i tak, że kobiety wymiotują na potęgę i nie są w stanie dostarczać organizmowi witamin, bo np. całymi dniami ciągną na suchych bułkach, sucharkach i odgazowanej coli, która pomimo, że niezdrowa pomaga zwalczyć mdłości. A tran, o którym już wspominałam, to naturalny produkt, który dobrze robi i mamie i dziecku
Dziewczyny, jeśli chodzi o nudności, wymioty, to niestety - znam ten ból doskonale, ale u mnie to chyba rodzinne, bo moja mama opowiadała, że kiedy była ze mną w ciąży, to zanim dojechała do pracy, trzy razy musiała wychodzić z autobusu :| Kupiłam sobie Prevomit i muszę powiedzieć, że łagodzi te objawy. Może nie jest tak, że zupełnie nie odczuwam nudności, ale poprawa jest zdecydowana. A dodatkowo w tej jednej tabletce mam też kwas foliowy i witaminy, a dla mnie to wygodne, bo ogólnie nie lubię łykać tabletek
ja miałam takie standardowe suplementy ale mnie zatwardzały strasznie i musiałam zmienić dietę i odstawić go chyba za dużo witamin z gruby B tak działała na mnie, tak przynajmniej mówiła moja ginekolog Teraz mam jakieś kompleksowe witaminki i jest znacznie lepiej
grunt to nie zapominać o tabsach co też nie jest takie łatwe. Ja dodatkowo mam jeszcze laximama bo ciągle mam problemy z brzuchem w tej ciąży i muszę suplementować błonnik bo mogłabym nie iść do toalety i z 3 dni
a dietę mam dobrą dużo warzyw, owoców ze skórką nie wiem czemu tak jest
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-11-27 14:17 przez mikomysz.
o tej porze jak mało możemy wychwycić naturalnej wit D dobrze jest przyjmować ją w dodatkowej porcji - detrical - ma w swoim składzie optymalna dawkę tego naszego pięknego słońca tak ważnego dla kości małego dziecka
Ja ciaży ani 1 ani 2 nie wymiotowałam i nie miałam nudności, jakoś tak dobrze znoszę ciażę ale jak jadłam witaminy to ciagle byłam głodna więć podjadałam skutkiem czego było to że szybko tyłam
teraz nie jem żadnych sztucznych witamin tylko te naturalne z owoców i warzyw , nie jetem ciągle głodna, nie podjadam więc nie tyję tak bardzo, jestem w 28 tyg. ciąży i mam 6 kg dodatkowo, a w pierwszej ciązy na tym etapie miałam już dodatkowych 10
rozumiem wszystko ale czasami tych witamin nie da się dostarczyć w naturalny sposób - mówię to głównie o wit d. Ryby, jajka, wątróbka to nie zawsze są nasze przysmaki więc czasami trzeba się przemóc i zadbać o siebie i maleństwoCytat
kkasiusia85
teraz nie jem żadnych sztucznych witamin tylko te naturalne z owoców i warzyw
Teraz jestem w 34 tyg i pytałam lekarza czy brać jakieś witaminy a on mi powiedział, że mam książkowe wyniki wszystkich badań i nie muszę nic łykac, wiec we wszystkim trzeba zachować umiar
Wystrzegaj się wszystkiego co w swym składzie zawiera witaminę A jest bardzo niebezpieczna dla płodu. Ja używałam w pierwszej ciąży MamaDHA lekarz mi polecił i kwas foliowy i obecnie w 2 ciąży także biorę to samo
Cytat
nina1123
Wystrzegaj się wszystkiego co w swym składzie zawiera witaminę A jest bardzo niebezpieczna dla płodu. Ja używałam w pierwszej ciąży MamaDHA lekarz mi polecił i kwas foliowy i obecnie w 2 ciąży także biorę to samo
Miałam ten sam suplement, który lekarz przepisał Tobie. Też ze względu na bogaty skład i to, że ma więcej składników niż tylko kwasy omega. A co łykać? No właśnie najlepiej skonsultować to z lekarzem prowadzącym ciążę.