Wynajem czy kupno kserokopiarki ?
gorący temat
godzinę temu
godzinę temu
dzisiaj o 14:19
dzisiaj o 13:40
dzisiaj o 13:16
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
9.07 o 2:34
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
27.01 o 19:01
7.05 o 22:15
co mi się będzie należało
Witam.
Mam takie pytanie, jestem w ciąży lecz nie mam pracy. Czy po urodzeniu dziecka będę dostawać jakieś pieniądze na nie mimo że nie pracuje ?
tak. rodzinne. 249zł co miesiąc. ew alimenty jeśli chciałaby Pani o takowe walczyć
Cytat
zakrapianerumem
tak. rodzinne. 249zł co miesiąc. ew alimenty jeśli chciałaby Pani o takowe walczyć
Rodzinne jest takie wysokie ??? Ja pamietam jak urodzilam pierwsza corke przyznano mi rodzinne 68zl
rodzinne jest 78 zł na dziecko do 5 lat . I becikowe jednorazowo będzie się należało 1000 zł , w niektórych gminach jest drugi 1000 zł dla biednych u nas tak jest na przykład . po za tym nic chyba że będziesz miała trudną sytuacje finansową to zasiłek socjalny a to 249 zł co napisała
zakrapianerumem
niema tak wysokiego rodzinnego
a co ci sie moze nalezec??? skoro nie pracujesz
tylko rodzinne co miesiac ok. 70 zl
1. becikowe 1000 zl
2. moze drugie 1000 zl jesli jestes mniej zamozna
249 zł-skad ta ogromna suma się wzieła????niestety jest to ok 70-80
zakrapianerumem chyba miła na myśli rodzinne plu dodatek dla samotnych matek czyli 170 zł dla samotnej + rodzinne 70 pare złotych
Będzie ci się należeć 1tys becikowego a drugi można dostać tysiąc jak się rodzina zakwalifikuje do rodzinnego więc wtedy jednorazowo wypłacają. A nie które gmuny mają że jeszcze jeden tysiąc jest dla biednych ( wtedy gmina płaci a nie MOPS) - bynajmniej u mnie tak jest.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-03-21 18:38 przez annaklementowska.
u nas rodzinne wynosi 77zł na jedno dziecko
Becikowe jest uzależnione od tego czy chodzisz do lekarza w ciąży!
http://www.becikowe.com/
77,00 rodzinnego + 170 zł z tytułu samotnego wychowywania dziecka
ja wychowuje samotnie dziecko i dostaje "zasiłek rodzinny" co miesiąc 249 zł!
w zależności czy dla obojga rodziców czy samotnie wychowujących
dokładnie tak! teraz bodajże od 10 tyg najpóźniej trzeba być i później min 1 raz w trzymestrze
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-03-22 09:28 przez zakrapianerumem.
alimenty są niezależne od tego, czy pracujesz...Cytat
inka171717
Witam.
Mam takie pytanie, jestem w ciąży lecz nie mam pracy. Czy po urodzeniu dziecka będę dostawać jakieś pieniądze na nie mimo że nie pracuje ?
zakrapianerumem dostajesz ten zasiłek rodzinny bo ojca nie ma wpisanego w akcie tak? Nie płaci ci on alimentów
Dobra, a powiedzcie mi jak to jest z tym zasiłkiem dla samotnej matki? ojciec musi być nieznany żeby taki zasiłek mógł być przyznany?