Moja już prawie 6 miesięczna córeczka (od początku na mm) nie chce pić mleka od kilku dni. Tylko obiadki, deserki i kaszki. Wszystko z łyżeczki :/ Bardzo mnie to martwi bo takie dziecko według zaleceń powinno zjadać 4 * 180ml, a ona przez cały dzień wymęczy może 160 ml, a połowę wypluje. Mamusie co robić bo się martwię miała któraś mama już tak i może mi podsunąć jakiś pomysł ? Dodam że próbowałam dodawać kaszki kleiku, ale ciągle to samo. Jedynie to herbatke z butelki pije..
Od dwóch nocy ładnie śpi, i też nie płacze o mleko.. a wczesniej potrafiła co godz się budzić..
Jako, że nie lubię wątków zaczętych, a nie skończonych napisze co u nas.
Tak więc przez dwa dni nie podawałam małej w ogóle mleka, zamiast tego kaszki, zupki deserki. Przez nie picie mleka mała miała problem ze zrobieniem kupki, więc w niedziele jej pomogłam. Wczoraj zrobiłam próbę wypiła 40ml, a w nocy się przebudziła i już zjadła 2 razy 120ml. Dziś rano to samo i kupka już luźniejsza. Tak więc polecam na dwa dni odstawić całkowicie mleko i po tym znowu spróbować podać. U nas zadziałało mam nadzieje, że moja radość nie jest przedwczesna
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-02-25 08:49 przez nataliau90.