Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Sierpniowe Mamusie 2014

10 mar 2014 - 22:46:01

Witam, jestem mamą 3 letniego Antosia, obecnie jestem w ciąży z drugim synusiem - termin 3 sierpień :)

Sierpniowe Mamusie 2014

10 mar 2014 - 23:16:16

antiloopa1 witaj w gronie sierpniowych mam :-D

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 09:13:20

Agaad dobrze że już wróciłas teraz wypoczywaj jak najwiecej :)

antiloopa1 no witaj w naszym gronie sierpniowych mam ;) super jak już wiesz co będziesz miała , ja też mam już synka a teraz jestem ciekawa co będzie czy drugi synek czy córeczka :)

Ja mam w piątek wizytę ciekawa jestem czy będę miała usg :)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 10:51:42

antiloopa1 witamy:)no coraz więcej nas już jest:)

aneku2340
ja idę w czwartek:)zobaczymy co tam u mnie siedzi sobie:)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 11:43:58

antiloopa witaj :)

Powiem Wam dziewczyny że ktoś sie postarał z tą tabelką, wszystkie terminy i nicki spisane - motonitka to Ty?:) tylko nie wiem co robie nie tak bo uzupełniam swoje dane, daje "zapisz" a mimo to dane sie nie zapisują po zamknięciu tabelki. Czy ktoś mógłby mnie oświecić co robie źle?

my już powolutku zaczęliśmy rosnąć :) 15t0d wg USG i 17t0d wg OM

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 13:17:17

Witajcie Mamusie :)

przeczytałam co się działo ostatnio u Was, także zaległości nadrobione.

Cieszę się ze forum się powiększa, o nowe osoby no i o nasze rosnące brzusie :)

Ja w zeszły czwartek dowiedziałam się, że będziemy mieć córeczkę :)
Co prawda wcześniej zarzekałam się, że poczekam do porodu, ale mój mąż tak bardzo chciał wiedzieć, że mnie tym zaraził :) i nie żałuję bo teraz mogę się imiennie zwracać do brzuszka:)

u mnie dzisiaj mija 18 tyg i 6dni, od tygodnia czuję łaskotanie w brzuszku, ale nie za często i muszę się "wsłuchać" i wyciszyć. Ale jest to niesamowite i cudowne uczucie :)

postaram się poprawić z ilością postów :)
choć nie jest to łatwe, bo odkąd rusza wiosna to mam coraz więcej pracy

pozdrawiam Was wszystkie bardzo słonecznie :)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 14:16:19

a gdzie mogę znaleść tą tabelke??:)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 15:04:59

Hej
Tak, napisałam to co zdołałam. Ktoś usunął tabelkę z roboczych. Wyślę ją ponownie, normalnie jako wiadomość tam na mailu.
Niech każda z Was uzupełni i wyśle od siebie 'poprawione' (podpisujcie się w wysyłanym mailu :))
Uzupełniacie to co chcecie ujawnić ;) nic na siłę.
Jeśli ktoś nie może otworzyć pliku to wysyła wiadomość na tym mailu z danymi do tabelki. Nie zapomnijcie podpisać się nickiem.

jest tam do podania: Imię wasze, województwo, wasz wiek lub data urodzenia, płeć dziecka, wstępnie jakie imię/imiona dla dziecka (lub "nie wiem";), termin porodu z OM, czy posiadacie już dzieci podanie płci (ewentualnie info - imię i ile ma lat).
Jakieś dodatkowe pomysły przesyłajcie tutaj na szafiarence.
Pozdrawiam

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 16:45:41

a to my mamy mały problem bo my według OM napewno się niczego spodziewać nie będziemy:)liczymy na usg:)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 17:30:42

Hej nie mogę sie zalogowac wyślijcie mi jeszcze raz :)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 17:59:47

Dziewczyny ja uzupełnię tabelke jak poznam płeć, bo jak na razie to bym tylko wiek miała do wpisania :D
Mam nadzieje, że jutro na wizycie coś się dowiemy..
Wy tak się dowiedziałyście o płci na jakimś dłuższym usg? Bo mi pewnie jutro na chwilę zajrzy do dzidziusia, ale nie wiem czy tak szybko można się dopatrzyć? :D

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 18:44:32

Karolka,
u mnie ostatnie USG trwało ok 20minut, mała nie miała ochoty się ruszać, chyba spała, więc ciężko było coś dojrzeć. Poza tym zjadłam ciężkostrawny obiad i obraz nie był taki super wyraźny, jak wcześniej. Podobno warto przed wizytą zjeść coś słodkiego lub zabrać ze sobą, bo po dawce cukru dzidzia dostaje energii i większe prawdopodobieństwo, że się odpowiednio obróci :)
Lekarz w pierwszym momencie powiedział że będzie dziewczynka, ale nie na 100%, ale po kilku minutach potwierdził wcześniejsze podejrzenia z większą pewnością :)

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 19:31:11

Ja miałam krótkie usg bo to tylko taka wizyta kontrolna ale już zdążył zauważyć, choć nie potwierdził na 100%

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-03-11 19:34 przez Halska_18.

Sierpniowe Mamusie 2014

11 mar 2014 - 20:17:33

Hej :D

Parę dni mnie nie było ale wszystkie wątki przeczytałam i oczywiście na pierwszym miejscu Agaad trzymaj się , wszystko będzie n pewno dobrze :)

Tabelka to bardzo fajny pomysł :) już uzupełniłam , jeszcze może będzie poprawka, bo tak na 100% jeszcze nie jestem pewna płci maluszka ( 4 kwietnia - niech ten czas szybciej leci ;D - mam USG ). Jak mój mąż ją zobaczył to śmiał się i stwierdził '' Tym babom to się naprawdę nudzi " :D

Ja też chyba już czuje mojego maluszka :)Nigdy tak nisko nic nie czułam także to na pewno on :D Czasem jak się zamachnie to naprawdę czuje nawet trzymając ręką na brzuchu super uczucie :D U nas już 18 tydzień i 3 dni więc chyba na to najwyższy czas , brzuszek dużo nie urósł, ale jak będę miała chwilę to wstawie jakieś zdjęcie.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

Sierpniowe Mamusie 2014

12 mar 2014 - 14:33:53

leel no już brzuszek rośnie ślicznie :)
karolka324 daj znać po wizycie jestem ostro ciekawa czy się coś dowiesz :)
SweetGirls to czekamy na zdjęcie :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

jaką spacerówkę wybrać, proszę o pomoc