Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki

Bio Oil opinie

1.06 o 21:06

Hybrydy SEMILAC opinie

7.04 o 12:10

CETAPHIL opinie

23.03 o 21:31

Slimtox opinie

29.01 o 13:58

Aktywne użytkowniczki

SŁODKIE MAMY:)

08 lis 2013 - 10:27:16

Hej

Okazało się że mam cukrzycę ciążową w 28 tyg. czy jest jakaś mamuśka z tym słodkim problemem, generalnie szukam inspiracji w doborze posiłków, co jadłyście po czy mały cukier , jakie odskocznie od normy wszytko , piszcie:)

08 lis 2013 - 11:59:13

ja również mam cukrzyce ciążowa, wyszła po obciążeniu glukozą wyniki nie były mega wielkie trochę poza normą jednak moja gin zaleciła kontrolę w poradni diabetologicznej do której chodzę co 2 tygodnie obecnie jestem w 33 tygodniu :) tam też dostałam od diabetologa konkretne instrukcję jak i przykładowa dietę, na samym początku wiadomo odrzuciłam to co słodkie zero cukru do herbaty czy kawy, soki słodycze itp i szło mi dobrze cukier miałam minimalnie poza normą jednak im dalej tym mam większe problemy z utrzymaniem cukru w normie strasznie skacze mi cukier teraz np po jajkach, czy czerwonej papryce nawet do 158 gdzie wcześniej było ok, od 5 tygodniu przyjmuje insulinę wstrzykuje ją sobie na noc gdyż mam wysoki cukier na czczo powyżej 95 a nawet 118 zaczęłam od 4 jednostek obecnie przyjmuje 16 i w dalszym ciągu mam wysoki cukier na czczo mimo przyjmowania insuliny dodatkowo mierze sobie cukier w nocy ok 3 tak zaleciła moja pani doktor z poradni i po 4/5 godzinach od jej przyjmowania mam cukier między 105 do 119 tak jak by organizm było na nią odpory co mnie strasznie stresuje gdyż martwię się aby te skoki cukru nie zaszkodziły córce.
Powiem tak u mnie początki były trudne w szczególności pilnowanie aby zjadać 5 posiłków o wyznaczonych porach odrzucenie kilku produktów za którymi przepadałam,ja nigdy nie przepadałam np za słodyczami i jak już je zjadłam to było naprawdę święto a teraz to po nocach śnią mi się torty :)
co do diety dużo można wyszukać w necie a pewnie jak pójdziesz do poradni to wyjdziesz z torbą pełną książeczek itp itd :)

08 lis 2013 - 12:38:48

no tak mam książeczki i wszytkie porady od diabetologa ale szukam różnych innych przepisów sprawdzonych ech przekichane z tym cukrem tak się trzeba pilnowąć:)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Czerwiec 2014