Obecnie rozmawiamy o:

Ubezpieczenie zdrowotne

gorący temat

Ubezpieczenie wakacyjne

wczoraj o 22:07

oprogramowanie dla firm

wczoraj o 18:10

Usługi finansowe

wczoraj o 14:56

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Tuchola porodówka

22 sie 2013 - 17:51:53

Hej dziewczyny! Czy któraś z Was rodziła może w szpitalu tucholskim? Jaka tam jest "obsługa"? Ja mam termin za miesiąc, ale zastanawiam się czy nie lepiej jechać do Bydgoszczy - ale z drugiej strony nie wiem czy zdążyłabym tam dojechać, jak już zacznie się akcja.
?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-08-22 18:17 przez slodka_su.

Tuchola porodówka

22 sie 2013 - 18:34:56

Nie,ale u mnie w wolominie tez jest szpital wszyscy mówią taka zła opieka rozdziałem tam 2corki,opieka jak opieka jest obchod rano i tyle....

Tuchola porodówka

22 sie 2013 - 20:41:32

nie ma tu nikogo z Tucholi??
?????
???

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-08-23 11:08 przez slodka_su.

Tuchola porodówka

23 sie 2013 - 13:52:47

ja juz jestem po 38 tc wiec lada dzien moge urodzić i wybieram sie wlasnie do tucholi;) mam do wyboru swiecie albo tucholę, jednak wszyscy polecają tucholę;) podobno położne są milsze, są lepsze warunki, i wogole ten szpital jest jakis taki bardziej przytulny;) slyszalam tez ze w bdg jest tez tam jakis dobry szpital co maja wszystkie aparatury i wogole ale ja od poczatku myslalam o tucholi, wiec sie tam wybieram;) mozesz podejsc sobie do szpitala w tygodniu miedzy 9 a 14 do oddzialowej i ona Cie oprowadzi po szpitalu i pogada ;) poza tym znam ordynatora (był kiedyś ginekologiem w mojej miejscowości i jest on ok)

a to co znalazlam w necie o szpitalu:

Można obejrzeć oddział położniczy przed porodem. Nie ma golenia i lewatywy. Sale jednoosobowe, do dyspozycji rodzących: worek sako, piłka, materace, prysznic.Możliwy poród z osobą towarzyszącą. Osoba towarzysząca może zostać ile chce.Po porodzie zdrowy noworodek kładziony jest matce na piersi i pozostaje z nią w nieprzerwanym kontakcie minimum 2 godziny. W tym czasie odbywa się pierwsze karmienie. Ojciec może przeciąć pępowinę. Matki przebywają z dziećmi przez całą dobę, ale mają możliwość oddania dziecka na parę godzin pod opiekę personelu (na wyraźną prośbę matki). Pobyt w oddziale trwa średnio 2 doby po porodzie drogami natury, 3 doby po porodzie zabiegowym, 3 doby po cesarskim cięciu. Na prośbę kobiety jest możliwy szybszy wypis ze szpitala. Odwiedziny o każdej porze, w salach w których leżą matki.Na dyżurze obecni są zawsze: lekarz, położna i pielęgniarka noworodkowa. Oddział posiada usługi ponadstandardowe: Indywidualny wybór położnej do obsługi porodu - 500 zł.Przedłużenie pracy położnej na życzenie rodzącej - za jedną godzinę 20 zł.W oddziale położniczym znajduje się 18 łóżek położniczych oraz trzy sale porodowe. Wszystkie sale położnicze wyposażone są w łazienki.

Chcialabys rodzić ze znieczuleniem? bo ja nie robiłam badań, zobaczymy jak to bedzie bez:) a wiesz moze co trzeba zabrac tam do szpitala dla maluszka? bo mi sie wydaje ze ubranka oni dają swoje ale nie jestem pewna, wiesz coś moze na ten temat???

Tuchola porodówka

23 sie 2013 - 14:13:58

Kuzynka rodzila rok temu i byla bardzo zadowolona, szczegolownie znam.

Tuchola porodówka

23 sie 2013 - 14:40:24

ja rodzilam w bydg w miejskim i jestem zadowolona chociaz porodowka byla pelna i tak mnie przyjeli chociaz urodzilam nastepnego dnia a w dniu przyjecia nie mialam boli bylam po prostu po terminie. kolezanka w tucholi rodzila i moza akurat zle tafila rodzila 3 dni nie chcieli zrobic cesarki w koncu wypchneli jej dziecko naciskajac na brzuch i mala ma ponad rok i nie chodzi bo ma przykurcz miesni, mowia ze od porodu. Ale trudno powiedziec bo zawsze beda kobiety ktore beda narzekac i tyle samo co bedzie zadowolonych, pewnie tez zalezy na jaka zmiane sie trafi, na prawde ciezko doradzic.

Tuchola porodówka

23 sie 2013 - 14:45:15

moim zdaniem to wszedzie mozna trafic na gorsze i na lepsze położne i lekarzy. duzo zależy od ich nastroju - taka prawda. ja sie boje wlasnie najbardziej tego ze ktos bedzie dla mnie wredny i dlatego boje sie pobytu w szpitalu ale liczę ze dam sobie radę i ze szybko wyjdę do domu :D

Tuchola porodówka

24 sie 2013 - 09:29:20

Cytat
girlin3d
Chcialabys rodzić ze znieczuleniem? bo ja nie robiłam badań, zobaczymy jak to bedzie bez:) a wiesz moze co trzeba zabrac tam do szpitala dla maluszka? bo mi sie wydaje ze ubranka oni dają swoje ale nie jestem pewna, wiesz coś moze na ten temat???

ja w 36 tc.
myślałam o znieczuleniu, ale nie wiem, czy nie lepiej się pomęczyć bez, koleżanka miała znieczulenie i mówi że wolałaby chyba bez, bo nawet nie wiedziała kiedy ma przeć - a tak wiesz kiedy masz skurcz i kiedy musisz przeć. Nie wiem, boje się tego bólu, ale jeśli coś by miało dziecku zaszkodzić to wolę się pomęczyć. Mam nadzieję że pójdzie wszystko dobrze.
A skąd jesteś? Ja z Krzywogońca - taka mała wioska w lesie około 17 km od Tucholi.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

CIĄŻA PRZED MATURĄ?