Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Krwawienie w ciąży? Pomocy !!

11 lip 2012 - 14:17:01

mam pytanie. mam 17 lat i jestem w ciąży. ostatnio miesiączekę miałam 28.05 ginekolog przyjmnie mnie dopiero 8,08 (pierwsza wizyta) . bolał mnie brzuch i sutki. a od wczoraj brzuch mnie nie boli tylko sutki czy to oznacza poronienie proszę o szybką odpowiedź.

11 lip 2012 - 14:54:27

Każde krwawienie w ciąży jest niebezpieczne,u mnie pojawiło sięw 7 tygodniu i automatycznie zostałam wysłana do szpitala.co to ma być odpoczywać?moja znajoma "odpoczywała"i poroniła:(

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

11 lip 2012 - 15:03:12

Ja tak miałam jak byłam w 8tyg ciąży, a że to moja pierwsza ciąża była to się przestraszyłam i pojechalam do lekarza i tylko nie potrzebnie bo to jest normalne w ciąży na jej początku tak mi ten lekarz powiedział i kazał się tym nie przejmować bo chyba, że te krwawienie trwało by kilka dni i ból bylby większy niż na @ to wtedy udac się do lekarza.

Cytat
aniaa153
mam pytanie. mam 17 lat i jestem w ciąży. ostatnio miesiączekę miałam 28.05 ginekolog przyjmnie mnie dopiero 8,08 (pierwsza wizyta) . bolał mnie brzuch i sutki. a od wczoraj brzuch mnie nie boli tylko sutki czy to oznacza poronienie proszę o szybką odpowiedź.

Nie znam się na poronieniach ale z własnego doświadczenia wiem, że w ciąży zdarza się, że piersi bądź sutki bolą lub swędzą. Co do bólu towarzyszy on zagnieżdżaniu się zarodka gdzie często też dochodzi przy tym do lekkiego krwawienia ale to on po jakimś czasie zawsze mija. Jesli się niepokoisz możesz udać się do szpitala by Cię ktoś tam zbadał.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-07-11 15:07 przez cytrynowamamba.

11 lip 2012 - 15:05:25

mam pytanie. mam 17 lat i jestem w ciąży. ostatnio miesiączekę miałam 28.05 ginekolog przyjmnie mnie dopiero 8,08 (pierwsza wizyta) . bolał mnie brzuch i sutki od samego początku ciąży. a od wczoraj brzuch mnie nie boli tylko sutki czy to oznacza poronienie proszę o szybką odpowiedź.

11 lip 2012 - 15:05:41

U mnie tak zaczynało się poronienie niestety... byłam w 7 tygodniu i zaczęłam krwawić lekko i pojechałam do szpitala ale niestety nie dało się nic już zrobić... Goń do gina i to migiem !

11 lip 2012 - 15:07:49

tylko ja nie krwawie,tylko brzuch mnie przestał boleć.a bolał od samego początku ciąży . odpowiedźcie miii prosze

11 lip 2012 - 15:08:49

jak leżałam w szpitalu,była dziewczyna w 3 tyg.ciąży i z krwawieniem,po zrobieniu usg wyszło,że ma krwiaka w macicy,który otacza jajeczko.
Na donoszenie ciąży miała 1% szans,ja zaraz po tym jak ją przyjeli(chyba na następny dzień)wyszłam do domu i nie miałam już z nią kontaktu.
Jakieś 4 miesiące temu spotkałam ją na mieście z dziewczynką ok.2 letnią na rękach,to było to dziecko któremu nie dawali w zasadzie żadnych szans...cuda się zdarzają:)

11 lip 2012 - 15:09:02

Cytat
Dbam_o_siebie

Ostatnią @ miałam 23 kwietnia a do zapłodnienia mogło dojść 25 maja..
Ale namieszałaś.... skoro lekarz twierdzi, że to zagnieżdżenie to do zapłodnienia doszło ok tydzień temu. Skąd pomysł, że jesteś w 3 tyg. ciąży?
Biorąc pod uwagę ostatnią @ to jesteś w ok 9 tyg. ciąży, licząc od ew. zapłodnienia (25 maja) to jesteś w ok 5/6 tyg., a jeżeli liczyć od domniemanego zagnieżdżenia to w ok tygodniowej.

11 lip 2012 - 15:09:57

dzięki. tylko mi powiedzieli że przyjmą dopiero 8 a boje się . mam nadzieje że nie poronię

11 lip 2012 - 15:11:25

Cytat
aniaa153
mam pytanie. mam 17 lat i jestem w ciąży. ostatnio miesiączekę miałam 28.05 ginekolog przyjmnie mnie dopiero 8,08 (pierwsza wizyta) . bolał mnie brzuch i sutki od samego początku ciąży. a od wczoraj brzuch mnie nie boli tylko sutki czy to oznacza poronienie proszę o szybką odpowiedź.

Nie,brzuch nie musi boleć,ale może,więc spokojnie,bezkrwawe poronienie też nie istnieje,bo sama robiłam w tym kierunku panikę i mój gin do tej pory ze mnie się śmieje

11 lip 2012 - 15:13:35

tylko tak nagle przestał mnie boleć. boje się żebym nie poroniła. a ginekolog dopiero 8.08 mnie przymnie

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

11 lip 2012 - 15:14:16

Cytat
aniaa153
dzięki. tylko mi powiedzieli że przyjmą dopiero 8 a boje się . mam nadzieje że nie poronię

Ale czemu o tym odrazu myslisz?nie stresuj się, mi przy takich bólach kazano brać nospę ale jej nie brałam a po chyba 2 dniach przestał mnie boleć brzuch, potem tylko od czasu do czasu bolała ale to nie było nic poważnego :) głowa do góry będzie dobrze :)

11 lip 2012 - 15:15:47

bo czytałam że bardzo dużo kobiet traci dziecko,i że tak brzuch przestał nagle mnie boleć ,dlatego się martwie

11 lip 2012 - 15:19:26

Cytat
aniaa153
bo czytałam że bardzo dużo kobiet traci dziecko,i że tak brzuch przestał nagle mnie boleć ,dlatego się martwie
Przy pierwszej ciąży to naturalne,że wszystko Cię martwi,też tak miałam,ale lekarz powiedział,żebym tak się nie stresowała,bo przez takie zachowanie ze zdrowych ciązy robią się wielkie komplikacje

11 lip 2012 - 15:20:57

ok dzięki. nie będe się już martwic ;)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Gdzie rodzić w Krakowie?