Wynajem czy kupno kserokopiarki ?
gorący temat
godzinę temu
godzinę temu
godzinę temu
dzisiaj o 13:40
dzisiaj o 13:16
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
9.07 o 2:34
7.05 o 22:15
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
27.01 o 19:01
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
Listopadowe mamusie 2012 - łączmy się ;)
ja planuję drugą dzidzię gdzieś za rok-dwa, tak żeby było 3-4 lata różnicy. No chyba że wcześniej wypadnie coś nieplanowanie to też będę się cieszyć.
Może ja i jestem wygodna, nie wiem ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że miałabym teraz już drugiego maluszka, sama bym chyba nie wyrobiła całe dnie jak mąż w pracy ;/ dlatego świadomie czekam, myślę że nie ma jakiejś jednej najlepszej różnicy wieku między dziećmi dla nich samych, a im większa tym łatwiej dla rodziców.
My na najbliższe 8 lat nie planujemy, drugie dziecko może koł 30-stki;p
Jedna rozkapryszona i przekochana księżniczka nam wystarczy
dziewczyny podpowiedzcie mi jakies przepisy na dania dla niejadka
shankara ja nie podpowiem bo moja to je wszystko w każdej ilości... aż się czasami zastanawiam gdzie się jej to wszystko mieści :/ no teraz słabo z jedzeniem bo znowu chora, drugi raz w tym miesiącu, katar ma taki że spałyśmy może z godzinę w nocy:/ najgorzej że nie chce mi wcale leków łykać, macie jakiś sprawdzony sposób na podanie syropów? Bactrim ma teraz i jak tylko zobaczy że idę do niej ze strzykawką albo łyżeczką to jest histeria normalnie:/
Jolcia to zazdroszcze, moja żeby coś zjadła innego niż mleko to święto... chociaż teraz była chora to nie miała apetytu. żeby zjadła troche zupki to musi porządnie zgłodnieć i nic jej nie mogę dawać słodkiego.
A z syropami to też nieraz weżmie sama ładnie pije a czasami muszę dać i już na siłe...;/
hmm... no moja w zasadzie to tez wszystko je , mleko tylko rano i wieczorem, a tak to je razem z nami wszystko, tzn gotuje jej zupe codziennie ale z nami je drugie danie, np.jakies placuszki z jabłkiem, nalesniczki, ziemniaczki z mieskiem czy sosem, frytki tez jadla juz tylko ze pieczone nie smazone, a co do leków to dawałam jej podczas jakiegos posiłku jak jadła deserek czy zupkę łyzeczka to szybko podmieniałam jej i brała do buzi myslac ze do jedzonko.
shankara ja też nie pomoge bo mój też wszystko zjada.. ale gdzies czytałam że jak są np kanapki ładnie podane z jakimś uśmiechem czy serduszkiem namalowanym np keczupem to dzieci chetniej jedzą, ile w tym prawdy nie wiem.
Ja planuję drugie, najlepiej córkę żeby do pary było może za kilka miesięcy zaczniemy starania troche mnie przeraża fakt że miałabym się zajmować dwójką dzieciaków ale mam nadzieję że sobie poradzę. Jeszcze troche odwlekam żeby syn "wydoroślał" i z pieluch zrezygnował. Używamy wielorazowych i zależy mi żeby odstąpił młodszemu rodzeństwu
JAk przemycić leki to nie mam pojęcia bo syn (odpukać) narazie nie choruje
A jak radzicie sobie na spacerach? Bo mój to sam chce chodzić, a nie za rączkę i gdy trzeba iść w innym kierunku niż on sobie wymyślił to mam darcie na pół ulicy :/ nie wiem jak sprawić żeby ładnie za rączkę chodził i tam gdzie ja chcę. A po drugie troche obciach robi jak do domu trzeba wracać
Cred u mnie jest dokladnie to samo, sama chce chodzic nie za reke i w inna strone potrafi sama isc beze mnie i nawet sie nie obejrzy, oczywiscie jak ja mówie ze idziemyw druga i ją za reke biore to tez daarcie takie ze szok, dlatego teraz chodze z wózkiem, siadzie spokojnie i siedzi i tylko sie orzglada.
Dziewczyny polecicie jakąś dobrą maść na odparzenia bez recepty?
U nas młoda też łazi we wszystkie strony ale ogólnie z nami. Jak ktoś obok niej przejdzie to musi się zatrzymać odwrócić itd oczywiście i macha wszystkim ale nie drze się tak więc ok.
Z jedzeniem u niej też coś kiepsko ostatnio... najbardziej lubi kabanosy
egrewagra u nas na odparzenia nr. 1 jest mąka ziemniaczana
ja mojej najczesciej uzywam sudocrem, a jak ją bardziej odparzy to tormentiolem troszke na noc smaruje i rano juz ani sladu po odparzeniu
najlepszy na odparzenia bephanten
ja też na odparzenia polecam zwykłą make ziemniaczaną, sudocremy i tormentiole mogą się schować. Tania i dobra, tylko troche bałaganu robi przy aplikacji szczególnie jak dziecko ruchliwe.
na każda pupe tak naprawde działa co innego. Ja uzywałam juz chyba wszystkiego co mozliwe , tormentiol najczesciej nam pomagal wystarczy raz smarnąc i pomagal nam tez najbardziej ze wszystkich roztwór fioletu wodny nie spirytusowy oczywiscie cąła pupa fioletowa ale na drugi dzien sladu nie ma tak ladnie obeschnie wszystko
Creed ale Ci zazdroszczę, moja to już nie zliczę który raz chora... :/
na odparzenia u nas jak mała kiedyś miała najlepsza była mąka ziemniaczana i tormentiol, chyba że to odparzenie od antybiotyku albo po pleśniawkach to szybko pomaga clotlimazolum.