gorący temat
wczoraj o 22:20
wczoraj o 14:56
wczoraj o 14:42
wczoraj o 14:33
wczoraj o 14:15
27.01 o 19:01
7.05 o 22:15
Opinie o vericaust- sposoby na kurzajkę! Helpp!
7.11 o 21:08
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
9.07 o 2:34
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
Listopadowe mamusie 2012 - łączmy się ;)
Mimi wiem,że przy pierwszym cięciu zaleca się drugie cięcie ,ale bałam się że czekając na poród trafie do szpitala i na lekarza który będzie kazał spróbować rodzic naturalnie.Jednak potem położne same mi mówiły że raczej żaden lekarz nie kazał by rodzić naturalnie bo to ryzyko tym bardziej że u mnie miedzy jedna a drugą ciążą minęlo mało czasu.
Bardzo chciałam urodzić w maju no ale ciesze się że już po i że wszystko dobrze iże malutka zdrowa wiec to najważniejsze.
Dziękuje dziewczyny za ciepłe slowa ja na razie pasuje mam komplet i mi wystarczy pociech na jakiś czas:-)
Jasne że nic na siłe, jak mały chce siedzieć to siedzi ale jak zaczyna marudzić to przecież go nie zmuszam siłą też zamierzałam czekać do lata z nocnikiem ale stwierdziłam że zrobimy próbę.
u mnie w domu nie ma dywanów więc jak naleje na podłogę to się zmywa i już.
Mycha zazdroszcze parki też bym chciała
Mycha gratuluje sliczne maleństwo a chcecie kolejne dziecko?
Ja bym bardzo chciała ale nie mamy warunków gdybyśmy mieli duże mieszkanie a nie kawalerke to kto wie ale cóż dwójka musi mi wystarczyć trójka dzieci to też duże wydatki a z tym też różnie bywa. Gdybym miała trzecie dziecko to bym chciała dziewczynke
Ja chce miec drugie bardzo najlepiej chłopca parka mi się marzy no ale jeszcze nie w tej chwili , nie mozemy sobie tez pozwolic bo jestesmy wtrakcie budowy domu, tzn teraz to juz wykonczeniówka nam zostala ale bedziemy zmuszeni na reszte wydatków wziąc kredyt , jak juz sie przeprowadzimy do miasta to odrazu daje Marcelinke do przedszkola i chce isc do nowej pracy zgodnej z moim wykształceniem i wtedy gdy bedzie ta stabilizacja , dom, prac, to na spokojnie pomyslimy o kolejnym bobasie, chciałabym sie wyrobic przed 30stką czyli mam jakies jeszcze 5 lat, mam nadzieje ze wszystkie nasze plany sie szybko ziszczą, jesli wszytsko udaloby sie nam zrobic wciagu roku tzn przeprowadzic się i znalezc prace to nawet i za rok mozemy zaczac sie starac, bo narazie nie wyobrazam sobie z dwójką u tesciów siedziec
eqrewarga Trzeci bobas? Hmmm? Nie wypieram się ale na pewno nie w najbliższych latach
Mimi Dobrze jest mieć plan ,ale z zycia wiadomo,że na planach się konczy a życie pokazuje co innego:-)
Oczywiście z całego serca życze Wam działania zgodnie z planem hehe bez niespodzianek;-)
My mamy ok 60m mieszkanie.Sypialnia w której wszystko poustawiane jest tak,że ścieszkami przechodzę pomiędzy łóżkiem naszym,szafą a łóżeczkami dzieci no ale tragedii nie ma-tylko śpimy w tym pokoju.
kuchnia,mała łazienka gdzie 2 osoby to już duży tłok ,salon też bez szału pod względem wielkości i przedpokój .
Mieszkam u teściów w domu jednorodzinnym z tym ,że mamy oddzielne wejścia.
Też nie wiedziałam, czy mój synek ma stulejkę, czy nie. Dlatego pomógł mi urolog dziecięcy. Póki co dostałam maść i zalecenia co do odciągania skórki. Kontrola za pół roku, wtedy ewentualna decyzja o operaacji.
dziewczyny jakie prezenty kupujecie na dzien dziecka macie jakies pomysły plany????
Akurat małemu brakuje krótkich spodenek w szafie a w lidlu 26 maja będą fajne ciuszki dla dzieciaków i planuje mu kupić, podciągnę to pod dzień dziecka W tej gazetce są ciuszki:
http://gazetka.lidl.pl/7dce0abe-6329-4d8e-a9ab-42774118e907/#/2
Zabawek i tak ma nadto. Myślałam o rowerku biegowym ale to raczej na przyszły rok. Ewentualnie też w lidlu będą zabawki edukacyjne z drewna obmacam i może wezme ale nie jestem przekonana. A tu te zabawki:
http://gazetka.lidl.pl/6051787f-a560-4296-b423-70fd13166823/#/20
A Ty mimi kupiłaś rowerek?
ja bym chciała zabrać mała na basen wkońcu, albo do fikolandu
a bardziej myślę nad tym co bym chciała dostać na dzień matki
raczej pojedziemy do zoo
Znam fajne zabawki FIKOLO jakby kogoś interesowała bardziej kreatywna forma zabawy dla dziecka. MALOWANIE PIASKIEM jest świetne, koszt za 1 wzór jakieś 10-20zł zalezy jaki, a zabawa super. Sa kolorowe ekologiczne piaski do sypania i dzieciak ma zajęcie
Szkolenia Łódź
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-06-01 16:53 przez Hanulka01.
jaka ciszanadrabiajcie dziewczyny
Tak jak kupiąłm rowerek tzn tesciowa kupiła na dzien dziecka i wybralismy go wspólnie 3kołowy z pompowanymi oponami to jest rowerek tzw etapowy narazienie pedałuje tylko siedzi i sie ja pcha a na drugi rok pewnie będzie sobie pedałowac. W zoo bylismy ostatnio fajnie dla takiego dziecka ale mysle ze starszego troszke, bo moja to bardziej latła aza dzidzi niz do zwierzątekjak zwierzatko gdzies blizej stało to owszme patrzyła obserwowala cieszyłas ie chciała glaskac ale jak stało gdzies dalej albo spało gdzies w kącie to ciężko jej było zauważyć i wypatrzec a juz takie 4/5latki to juz tak sie cieszyły i wypatrywały tych zwierzatek
faktycznie cicho tu ostatnio... większość dziewczyn pewnie już nawet tu nie zagląda.
U nas pierwsze zdarte kolano jakieś 3 tygodnie temu i teraz ciągle przybywa strupków.
nawet nie myślałam żeby iść z synem do zoo, ma u teściowej kury, kaczki, pieski, króliki i się z nimi bawi
rowerka nie kupowałam, dalej mam zamiar kupić biegowy na przyszłe lato
z nocnikiem słabo :/ próbuję go uczyć, chętnie siedzi ale raczej traktuje to jak zabawę bo ciągle leje obok, mąż mówi że jest jeszcze za mały i nie kontroluje się jeszcze
Cudownie jest patrzeć jak ciągle uczy się czegoś nowego, jest taki mądry i tak szybko łapie że aż nie moge uwierzyć że nie kontroluje sikania
Dziewczyny, piszcie co tam u was słychać
DZIEWCZYNY ,KTÓRE MAJĄ CHŁOPCÓW jak to jest z siusiakami ściągacie tą skórke co jakiś czas czy nic z tym nie robicie? Igor cos ostatnio drażliwy się zrobił jak go przebieramy to bardzo reaguje na dotyk w "tamtym" miejscu. Maż co jakiś czas mu ściąga ta skórke ,ale nie wiem czy to dobrze,że mu tam cos grzebiemy???
Co radziecie ???
my byliśmy w zoo w maju i Ada też praktycznie zero zainteresowania, tylko plac zabaw i gofry były dla nią atrakcją ale za rok już myślę będzie lepiej. Z akcją nocnikowanie czekam na ciepłe lato Może się uda a jak nie to trudno, do 2 lat nie będę naciskać.
Czy któremuś dzieciaczkowi wyszły już piątki? wydawało mi się że na nie za wcześnie ale Ada ostatnio znowu pakuje całe rączki do buzi:/