Obecnie rozmawiamy o:

Randki Bisztynek

gorący temat

Ważny temat

wczoraj o 22:20

Randki Ulanów

wczoraj o 14:56

Randki Łęknica

wczoraj o 14:42

Randki Pieszyce

wczoraj o 14:33

zakupy internetowe

wczoraj o 14:15

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Mimi wiem,że przy pierwszym cięciu zaleca się drugie cięcie ,ale bałam się że czekając na poród trafie do szpitala i na lekarza który będzie kazał spróbować rodzic naturalnie.Jednak potem położne same mi mówiły że raczej żaden lekarz nie kazał by rodzić naturalnie bo to ryzyko tym bardziej że u mnie miedzy jedna a drugą ciążą minęlo mało czasu.
Bardzo chciałam urodzić w maju no ale ciesze się że już po i że wszystko dobrze iże malutka zdrowa wiec to najważniejsze.

Dziękuje dziewczyny za ciepłe slowa ja na razie pasuje mam komplet i mi wystarczy pociech na jakiś czas:-)

Jasne że nic na siłe, jak mały chce siedzieć to siedzi ale jak zaczyna marudzić to przecież go nie zmuszam siłą :) też zamierzałam czekać do lata z nocnikiem ale stwierdziłam że zrobimy próbę.

u mnie w domu nie ma dywanów więc jak naleje na podłogę to się zmywa i już.

Mycha zazdroszcze parki :) też bym chciała :)

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

Mycha gratuluje sliczne maleństwo a chcecie kolejne dziecko?
Ja bym bardzo chciała ale nie mamy warunków gdybyśmy mieli duże mieszkanie a nie kawalerke to kto wie ale cóż dwójka musi mi wystarczyć :) trójka dzieci to też duże wydatki a z tym też różnie bywa. Gdybym miała trzecie dziecko to bym chciała dziewczynke :)

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

Ja chce miec drugie bardzo najlepiej chłopca parka mi się marzy:) no ale jeszcze nie w tej chwili , nie mozemy sobie tez pozwolic bo jestesmy wtrakcie budowy domu, tzn teraz to juz wykonczeniówka nam zostala ale bedziemy zmuszeni na reszte wydatków wziąc kredyt , jak juz sie przeprowadzimy do miasta to odrazu daje Marcelinke do przedszkola i chce isc do nowej pracy zgodnej z moim wykształceniem i wtedy gdy bedzie ta stabilizacja , dom, prac, to na spokojnie pomyslimy o kolejnym bobasie, chciałabym sie wyrobic przed 30stką czyli mam jakies jeszcze 5 lat:P, mam nadzieje ze wszystkie nasze plany sie szybko ziszczą, jesli wszytsko udaloby sie nam zrobic wciagu roku tzn przeprowadzic się i znalezc prace to nawet i za rok mozemy zaczac sie starac, bo narazie nie wyobrazam sobie z dwójką u tesciów siedziec:)

eqrewarga Trzeci bobas? Hmmm? Nie wypieram się ale na pewno nie w najbliższych latach:)

Mimi Dobrze jest mieć plan ,ale z zycia wiadomo,że na planach się konczy a życie pokazuje co innego:-)
Oczywiście z całego serca życze Wam działania zgodnie z planem hehe bez niespodzianek;-)

My mamy ok 60m mieszkanie.Sypialnia w której wszystko poustawiane jest tak,że ścieszkami przechodzę pomiędzy łóżkiem naszym,szafą a łóżeczkami dzieci no ale tragedii nie ma-tylko śpimy w tym pokoju.
kuchnia,mała łazienka gdzie 2 osoby to już duży tłok ,salon też bez szału pod względem wielkości i przedpokój .
Mieszkam u teściów w domu jednorodzinnym z tym ,że mamy oddzielne wejścia.

Też nie wiedziałam, czy mój synek ma stulejkę, czy nie. Dlatego pomógł mi urolog dziecięcy. Póki co dostałam maść i zalecenia co do odciągania skórki. Kontrola za pół roku, wtedy ewentualna decyzja o operaacji.

niezweryfikowana

dziewczyny jakie prezenty kupujecie na dzien dziecka macie jakies pomysły plany????

Akurat małemu brakuje krótkich spodenek w szafie a w lidlu 26 maja będą fajne ciuszki dla dzieciaków i planuje mu kupić, podciągnę to pod dzień dziecka ;) W tej gazetce są ciuszki:

http://gazetka.lidl.pl/7dce0abe-6329-4d8e-a9ab-42774118e907/#/2

Zabawek i tak ma nadto. Myślałam o rowerku biegowym ale to raczej na przyszły rok. Ewentualnie też w lidlu będą zabawki edukacyjne z drewna obmacam i może wezme ale nie jestem przekonana. A tu te zabawki:

http://gazetka.lidl.pl/6051787f-a560-4296-b423-70fd13166823/#/20

A Ty mimi kupiłaś rowerek?

ja bym chciała zabrać mała na basen wkońcu, albo do fikolandu:)

a bardziej myślę nad tym co bym chciała dostać na dzień matki :P

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

raczej pojedziemy do zoo

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 8/5

Znam fajne zabawki FIKOLO jakby kogoś interesowała bardziej kreatywna forma zabawy dla dziecka. MALOWANIE PIASKIEM jest świetne, koszt za 1 wzór jakieś 10-20zł zalezy jaki, a zabawa super. Sa kolorowe ekologiczne piaski do sypania i dzieciak ma zajęcie:)

Szkolenia Łódź

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-06-01 16:53 przez Hanulka01.

niezweryfikowana

jaka cisza:)nadrabiajcie dziewczyny:)
Tak jak kupiąłm rowerek tzn tesciowa kupiła na dzien dziecka:) i wybralismy go wspólnie 3kołowy z pompowanymi oponami to jest rowerek tzw etapowy narazienie pedałuje tylko siedzi i sie ja pcha a na drugi rok pewnie będzie sobie pedałowac:). W zoo bylismy ostatnio fajnie dla takiego dziecka:) ale mysle ze starszego troszke, bo moja to bardziej latła aza dzidzi niz do zwierzątek:)jak zwierzatko gdzies blizej stało to owszme patrzyła obserwowala cieszyłas ie chciała glaskac:) ale jak stało gdzies dalej albo spało gdzies w kącie to ciężko jej było zauważyć i wypatrzec a juz takie 4/5latki to juz tak sie cieszyły i wypatrywały tych zwierzatek:)

faktycznie cicho tu ostatnio... większość dziewczyn pewnie już nawet tu nie zagląda.

U nas pierwsze zdarte kolano jakieś 3 tygodnie temu i teraz ciągle przybywa strupków.

nawet nie myślałam żeby iść z synem do zoo, ma u teściowej kury, kaczki, pieski, króliki i się z nimi bawi :P

rowerka nie kupowałam, dalej mam zamiar kupić biegowy na przyszłe lato

z nocnikiem słabo :/ próbuję go uczyć, chętnie siedzi ale raczej traktuje to jak zabawę bo ciągle leje obok, mąż mówi że jest jeszcze za mały i nie kontroluje się jeszcze

Cudownie jest patrzeć jak ciągle uczy się czegoś nowego, jest taki mądry i tak szybko łapie że aż nie moge uwierzyć że nie kontroluje sikania :D

Dziewczyny, piszcie co tam u was słychać :)

DZIEWCZYNY ,KTÓRE MAJĄ CHŁOPCÓW jak to jest z siusiakami ściągacie tą skórke co jakiś czas czy nic z tym nie robicie? Igor cos ostatnio drażliwy się zrobił jak go przebieramy to bardzo reaguje na dotyk w "tamtym" miejscu. Maż co jakiś czas mu ściąga ta skórke ,ale nie wiem czy to dobrze,że mu tam cos grzebiemy???
Co radziecie ???

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

my byliśmy w zoo w maju i Ada też praktycznie zero zainteresowania, tylko plac zabaw i gofry były dla nią atrakcją :) ale za rok już myślę będzie lepiej. Z akcją nocnikowanie czekam na ciepłe lato :) Może się uda a jak nie to trudno, do 2 lat nie będę naciskać.
Czy któremuś dzieciaczkowi wyszły już piątki? wydawało mi się że na nie za wcześnie ale Ada ostatnio znowu pakuje całe rączki do buzi:/

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Porodówka:) szpital