Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

klinika Eskulap

31 mar 2012 - 19:55:31

witam mam pytanie do dziewczyn , które rodziły w Eskulapie w Bielsku Białej jaki jest koszt wizyty u ginekologa i ile kosztuje tam poród naturalny? szukałam ale są tylko stre ceny a słyszałam , że teraz się tam pozmieniało.. z góry dziękuje:)

klinika Eskulap

31 mar 2012 - 20:36:07

hej ja rodzilam w marcu 2010 i placilam za calosc 500zł bez paru groszy. (w tym masz wizyte kontrolna i konsultacje z anestezjologiem. porod, znieczulenie do kregoslupa, ktg)\szeczerze polecam ta miejsce, bylam zadowolona. najlepiej sobie pojechac i sie wszytskiego dowiedziec

klinika Eskulap

31 mar 2012 - 21:42:16

ja mialam 2 wizyty po 100 ,ktg 30 a potem reszta i czyli pobyt znieczulenie,razem wyszlo niecałe 600 zl i moge polecic z całego serca

klinika Eskulap

31 mar 2012 - 22:04:56

Ja rodziłam tam dwa razy, i za każdym razem byłam bardzo zadowolona.
Opieka fachowa, bardzo miłe pielęgniarki, poród odbierał dr Biernacki-takiego lekarza jeszcze nie spotkałam, jest bardzo sympatyczny.
Rodziłam w marcu 2011 r i płaciłam ok 500 zł bez usg, bo miałam robione u prowadzącego ciążę ginekologa.
Warto zapłacić te ok 500 zł :)
Jak dla mnie to poród tylko w ESKULAPIE :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-03-31 22:05 przez Beata_Fiedor_.

klinika Eskulap

01 kwi 2012 - 09:36:47

płaci się od razu na pierwszej wizycie całość czy po porodzie? pytam , bo niewiele czasu mi zostało do porodu a do tej pory chodziłam do ginekologa do szpitala nr 1 na Wyspiańskiego i tam też miałam rodzić ale dowiedziałam się , że nie dają tam znieczulenia

klinika Eskulap

01 kwi 2012 - 19:14:49

ja placilam za kazdą wizyte osobno a potem poród. musisz isc na chociaz jedną wizyte bo lekarz musi z toba porozmawiac, potem skierowac cie na ktg. sama wybiersz jak chcesz rodzic naturalnie czy cc //polecam naturalnie/.
ogólnie to nie zastanawiaj sie tylko uderzaj do esculapa,omijaj szpitale :P

klinika Eskulap

13 kwi 2012 - 15:23:37

pozmieniało się:) koszt wizyty przedporodowej, plus poród 270 zł - jeśli nie masz wymazu to plus wymaz 40 zł

klinika Eskulap

10 gru 2012 - 11:55:59

Cześć Wam, czy ktoś sie orientuje jakie są teraz koszty w Eskulapie porodu? Słyszałam ze bardzo sie pozmieniało i nie ma juz refundacji przez NFZ czy to prawda?

klinika Eskulap

10 gru 2012 - 12:17:05

Z tego co słyszałam od koleżanek w ciąży, to Eskulap jest zamknięty, albo dopiero będą go zamykać z powodu panującej tam bakterii...
Wiem, że kilkoro dzieci zostało zakażone tą bakterią :/
Szkoda, bo ja rodziłam tam dwa razy i nie wyobrażam sobie rodzić w szpitalu...

klinika Eskulap

31 gru 2012 - 23:04:38

Ale jest nadzieja, bo tak naprawdę jeszcze nie wiadomo jak będzie wyglądać sprawa eskulapu, faktycznie nie ma umowy z NFZ i poród kosztuje nawet do 2000 zł! Dr Biernacki sam jeszcze nie wie na czym stoi, wszystko okarze się z czasem - jestem jego pacjentką i też planowałam poród w eskulapie.

klinika Eskulap

22 mar 2013 - 10:36:22

A czy któraś z dziewczyn nie wie, jak to teraz wygląda?
Czy Esculap podpisał już umowę z NFZ?

klinika Eskulap

22 mar 2013 - 11:32:35

Niestety,Eskulap nie ma już umowy z NFZ:/
I za poród naturalny płaci się 1700zł,a za cesarkę jakoś ponad 2000zł.

Można podpisać petycję do Ministra Zdrowia z prośbą o ponowne podpisanie kontraktu z NFZ:

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9429

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9428

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-22 11:34 przez Amelia_25.

klinika Eskulap

03 maj 2013 - 23:16:44

Niestety nie ma szans już teraz na podpisanie umowy. Pytałam doktora Biernackiego i stwierdził, że zbyt długo to wszystko trwa i raczej nie ma szans na podpisanie umowy. Z początkiem kwietnia była jeszcze jakaś nadzieja, ale teraz już nie.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Ociążały brzuch.