Ciąża NIE-bo moja figura!!!!!!!

06 lip 2012 - 12:33:32

co za głupota :/ ....mam koleżanki, które urodziły dzieci, a - patrząc na nie - czy to na ulicy, czy na plaży - nikt by nie powiedział, że kiedyklwiek były w ciąży, są takimi samymi laseczkami jak przed ciążą ;P - wystarczy dbać o siebie i tyle... wiadomo ciąża i macierzyństwo pociąga za sobą ogrom wyrzeczeń, ale nie można wychodzić z takiego założenia jak "dziewczyny na pewnym forum" bo to jest smieszne ;/ ...ja tam jestem zadowolona ze swojego wyglądu w ciąży ;) jestem w 28 tygodniu z małym haczykiem :D i nie uważam że jestem jakimś zapuszczonym grubasem ;P mimo, że przytyłam prawie 10 kg :/ załączam swoje zdj. robione w tym tygodniu i 2,5 tyg. temu ;) może inne przyszłe mamuśki też dodadzą ;) żeby pokazać tym co się boją o figurę, że wcale nie jest tak strasznie być w ciąży ;P

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-07-06 12:38 przez kalinka_b.

06 lip 2012 - 12:43:00

a ja mam niecałe 21 lat i bardzo chciałabym mieć dziecko, ale niestety nie mogę... Dlatego nie rozumiem kobiet, które nie chcą mieć dzieci ze względu na figure. One mogą pozbyć się zbędnych kilogramów, a ja bezpłodności niestety nie...

06 lip 2012 - 12:45:07

Moim zdaniem każda kobieta obawia sie tego, że nie bedzie już atrakcyjna po ciąży... ja mam obsesję na swoim punkcie pod względem figury... od małego byłam grubsza , później jak dorosłam to ciągle jestem na jakiejś diecie, zrezygnowałam z wielu potraw oraz mięsa. Chociaż ludzie mi mówia że wyglądam jak wieszak to i tak ciągle bym coś poprawiała:) Zwłaszcza się boję, bo moja mama miała komplikacje żeby mnie urodzić... miała również zatrucie pokarmowe.... chociaż nic nie jadła oprócz tego co w szpitalu dostawała... a przytyła ze mną 30kg!!!!! lekarze sami byli w szoku ponieważ byla ona na diecie szpitalniej i to nie możliwe aby tak tyła w ciągu tygodnia po 5, 7kg!! a ja wcale w jej brzuszku nie rosłam... Jedynie co się boje zajść w ciąże to tylko dlatego że takie coś może mi się przytrafić... Ale tak po za tym chcę mieć dzidziusia, zawsze to bede miała powód żeby odchudzić się z czegoś;p ... a dziecko to najcudowniejsza istotka która można wydac na świat dlatego na pewno nie zrezygnuję z bycia mamą tylko dlatego ze moge przybrać na wadze! :)

06 lip 2012 - 15:13:52

nie wyobrazam sobie zycia bez swoich dwoch synow;0

mam 34 lata urodzilam dwoje dzieci a figury (bez chwalenia sie) zazdroszcza mi niektore 18 o!

zreszta nie o to tutaj chodzi- figura to nie wszystko.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-07-06 15:14 przez Ajjc.

06 lip 2012 - 15:23:45

Najważniejsze to nie wchodzic w cudze życie z buciorami i na siłe zmieniac poglądy.
Kobiety mają cóż, różne priorytety dotyczące wizerunku czy życia rodzinnego.

06 lip 2012 - 15:29:34

Nigdy nie zrezygnowałabym z ciąży tylko dlatego, że figura się zmieni. Prędzej dlatego, że nie jestem gotowa jeszcze na posiadanie bobasa, ale za parę lat pewnie dojrzeję do tego.

zweryfikowana
Moderator

06 lip 2012 - 15:37:05

Ciąża nie zmieni figury jak sie bedzie dobrze odzywiac i dbac o siebie zarówno w czasie ciązy jak i po , sama przytyłam ponad 20 kg w czasie ciąż dwóch ale szybko sie zbiło - sam fakt karmienia dzieci to juz strata zbednego tłuszczyku na brzuchu , wiec nie widze powodów do tego zeby osoby nawet grubsze miały nie rodzic - czasem ciąża moze predzej pomóc niż zaszkodzic :)

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

ile dostajecie od swoich chlopaków?:)