Obecnie rozmawiamy o:

Pies w bloku?

dzisiaj o 13:25

chomik dżungarski

dzisiaj o 13:15

KARDIOLOG RZESZÓW

wczoraj o 15:27

Niepolomice ortopeda

wczoraj o 15:23

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Użytkownik JAPANGIRLS - Allegro

17 lis 2010 - 18:07:54

Witam,

Ja też padłam ofiarą tego oszusta i jutro idę zgłosić sprawę na Policję bo to jedyna droga odzyskania środków. Brak pieniędzy i oczywiście towaru. A skierowanie na stronę china post! to już totalna farsa. Oszust tłumaczy się, iż przesyłka nie została dostarczona ponieważ w okresie świątecznym china post będzie miała opoźnienia. Kłamstwo oczywiście . Wszystkie przesyłki wysyłane z Honkongu przesyłane są terminowo i zwykły list to 14-20 dni. Natomiast list polecony ( na aukcji miał adnotacje iż wszystkie przesyłki są listem poleconym 7 dni ) A od zapłaty mineło 30 dni !!!!!!!!. Oczywiście pomimo prośby o numer przesyłki odpowiedź Japan Style brzmiała że nie dysponują takim numerem !!! Więc kolejne kłamstwo. O zwrocie zapłaty też ignorują wiadomości.
Aby odzyskać odszkodowanie z Allegro sprawa musi być zgłoszona na POLICJĘ !!!! i jeżeli płaciliście Płacę z Allegro odzyskacie pieniądze wraz z kosztem zapłaty.

25 lis 2010 - 14:28:44

Ludzie nie kupujcie na NAKAMURA BO TO JEST TO SAMO CO JAPANGIRLS!!! Ja zamówiłam 12 paz futerko 14 były juz pieniązki zaksięgowane ale niestety przesyłki niema czekam do poniedziałku jak dalej nic się nie zmieni to zgłaszam sprawę do allegro a puzniej policja. Nie podaruje im tego!!!

25 lis 2010 - 14:31:28

Laski jak wplacilyscie pieniazki i nie macie towaru i chcecie wiedziec jak najszybciej je odzyskac, napiszcie do mnie, podpowiem Wam:)

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-25 14:53 przez czarnulka_88.

26 lis 2010 - 07:34:32

Eh ja zamówiłam futerko 6.10! I nadal go nie ma:( Pisałam do nich wiele razy, dali mi numer przesyłki, śledziłam ją a się okazało że to była paczka do kogoś innego... Sami ciągle proszą o cierpliwość , plątają się w swoich odpowiedziach .. nie wiem robić:( jak odzyskać pieniądze? proszę o pomoc!

26 lis 2010 - 08:17:00

Zgłość też admin.Allegro przez "rozpocznij spór"

26 lis 2010 - 08:42:57

Miałam kiedyś podobnie, z tym, że na Allegro. Użytkownik miał mnóstwo pozytywów. Przelałam pieniądze (199zł) i czekałam. Zaczęły się pojawiać negatywy, że paczka nie doszła itd. Nerwy były straszne. Po ok. 2 tyg. przyszła paczka z Chin z jednym mały koralikiem. Reszta użytkowników miała taka samą sytuację. Pisałam maile, pisałam, w końcu zaczęłam straszyć policją i pieniądze od razu odzyskałam.

26 lis 2010 - 14:00:42

Eh straszyłam policją i chyba na niej się skończy bo czekać prawie 8 tyg !! :( a oni ciągle że paczka wysłana i proszą o cierpliwość a mnie szlag trafia
czyli najlepiej zgłosić na policję?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-26 14:18 przez marciolka92.

26 lis 2010 - 14:02:26

no mi pomogła :) japangirls zwrócił kasę ale dopiero jak zgłosiłam na policję sprawę

03 gru 2010 - 00:34:24

Moim zdaniem, to zwykłe naciąganie.
O ile dobrze pamiętam, płatność robiłam.. możne na końcu września, początek października.
Nie wiem, czy to są jakieś jaja, czy co..
Podali mi numer przesyłki. Dobrze.
Weszłam na pocztę polską a tam co?
BRAK TOWARU O PODANYM IDENTYFIKATORZE!
Ręce opadają!
Moim zdaniem, to zwykłe naciąganie.
O ile dobrze pamiętam, płatność robiłam.. możne na końcu września, początek listopada.
A jest grudzień!!
Nie wiem, czy to są jakieś jaja, czy co..
Podali mi numer przesyłki. Dobrze.
Weszłam na pocztę polską a tam co?
BRAK TOWARU O PODANYM IDENTYFIKATORZE!
Ręce opadają!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-12-03 12:20 przez Karat.

13 gru 2010 - 15:32:10

Dostałam dzisiaj 13.12 przedmiot który zamówiłam u japangirls 4.10. Futerko beznadziejne cienkie, bez paska i zapięć ;/ szkoda gadać

02 lut 2011 - 10:45:00

może mi ktoś napisac gdzie się zgłosic z tym oszustwem?

02 lut 2011 - 18:06:57

jeśli nadal nie dostałaś zostaje Ci zgłosić to na policję. Po jakimś czasie powinnaś dostać pismo o wszczęciu postępowania i potem to do allegro sie wysyła, oni rozpatrują sprawę i oddają pieniądze. Ja jak zgłosiłam policja ich przesłuchała i się przestraszyli nawet dzwonili by wyjaśnić sprawę. w ostateczności towar dostałam ale beznadziejnej jakości i nie kompletny

06 lut 2011 - 14:57:53

Dziewczyny jak tam z wszymi zamówieniami u tego typa ? ja zamowilam kurtke pod koniec pazdziernika i nie mam do tej pory , pisalam maile do nich to podali mi nr przesylki ale nie ma jej w rejestrze a allegro olewa sobie to podpowiedzcie mi jak odzyskac kase i czy duzo z tym zachodu i co potrzeba RATUJCIE .

06 lut 2011 - 15:03:21

ja z japan style 3 razy zamawialam na allegro i musze powiedziec ze wszystko doszlo.... sprobuj sie dodzwonic jak nie to zglos sprawe. na allegro polecam uzytkownika tomshop1

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

06 lut 2011 - 15:09:32

3749 negatywów ! u kogo wy robicie zakupy dziewczyny!!!!

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Patologia?