Obecnie rozmawiamy o:

Pies w bloku?

dzisiaj o 13:25

chomik dżungarski

dzisiaj o 13:15

KARDIOLOG RZESZÓW

wczoraj o 15:27

Niepolomice ortopeda

wczoraj o 15:23

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Użytkownik JAPANGIRLS - Allegro

30 paź 2010 - 13:00:11

Cytat
najona
To przecież standard większość sprzedawców Japan to naciągacze, albo zarabiają na przesyłce sweterek kosztuje 15zł a wysyłka 25zł <hahahaha> albo wysyłają towar co 20 osobie, a przede wszystkim ciuchy nie mają nic wspólnego z zdjęciami! Dziewczyny nie szkoda wam kasy?

Popieram. Nie wiem dlaczego wszyscy sie na japan style tak rzucaja, nie dosc ze to badziew niewiele majacy wspolnego ze zdjeciami, to jeszcze co 3 sprzedawca to oszust. Dziewczyny zamknijcie te aukcje z pieknymi zdjeciami kolorowych japonek i nie dajcie sie wiecej oszukiwac

30 paź 2010 - 13:06:38

ja zamawiałam haremki od innego uzytkownika który w opisie miał że w ciągu 14 dni roboczych dojdzie. na paczke czekałam miesiac i doszły wiec się nie denerwuj bo mysle że dojdą a te negatywy dziewczyny wystawiają już nastepnego dnia kiedy minie termin co jest dla mnie dziwne.. Wchodziłam do tego uzytkownika i w odpowiedzi na negatywny komentarz miał że jest jakies opóźnienie w wysyłkach ale paczki napewno dojdą wiec cierpliwie czekaj ;)

30 paź 2010 - 13:14:12

ja tez zamówiłam u nich ostatnio bluze.. ; /
wpłatę zaksięgowali dopiero 20.10.. ale ok od tego czasu minęło niby 7 dni roboczych, a wydaje sie jakbym czekała wieki ;P mam nadzieję,że dostanę swoją przesyłke.. jesli nie to zostaje tylko policja.

30 paź 2010 - 13:19:26

Cytat
razdwapiec
Cytat
najona
To przecież standard większość sprzedawców Japan to naciągacze, albo zarabiają na przesyłce sweterek kosztuje 15zł a wysyłka 25zł <hahahaha> albo wysyłają towar co 20 osobie, a przede wszystkim ciuchy nie mają nic wspólnego z zdjęciami! Dziewczyny nie szkoda wam kasy?

Popieram. Nie wiem dlaczego wszyscy sie na japan style tak rzucaja, nie dosc ze to badziew niewiele majacy wspolnego ze zdjeciami, to jeszcze co 3 sprzedawca to oszust. Dziewczyny zamknijcie te aukcje z pieknymi zdjeciami kolorowych japonek i nie dajcie sie wiecej oszukiwac

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej skoro 2/3 to oszuści i wszyscy o tym wiedzą, to czemu ich się nie eliminuje tylko pozwala prowadzić działalność. To, że żyjemy w państwie oszust zależy też od nas, odpuszczając w takich sprawach dajemy im przyzwolenie do dalszego naciągania.
Dodatkowo to czy dałam się skusić na kolorowe zdjęcia to moja sprawa i nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za to, żer ktoś zbija łatwą kasę na oszustwach.

zweryfikowana
Moderator

30 paź 2010 - 13:37:53

Cytat
prudensja_u
Cytat
razdwapiec
Cytat
najona

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej skoro 2/3 to oszuści i wszyscy o tym wiedzą, to czemu ich się nie eliminuje tylko pozwala prowadzić działalność. To, że żyjemy w państwie oszust zależy też od nas, odpuszczając w takich sprawach dajemy im przyzwolenie do dalszego naciągania.
Dodatkowo to czy dałam się skusić na kolorowe zdjęcia to moja sprawa i nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za to, żer ktoś zbija łatwą kasę na oszustwach.

Właśnie osoby które u nich zamawiają dają tym oszustom racje bytu!
Nieraz jak wchodze na aukcję sprzedawcy Japan lista kupujących wynosi np 80, patrze na komentarze a tam 500 negatywów to nie mogę się nadziwić czy ludzie nie sprawdzają komentarzy czy są tak naiwni że myślą że akurat oni będą tymi wybrańcami i dostaną towar lub dostaną to samo co na foto.
Kupujący sami karmią tych oszustów a potem się dziwią.
Czasem może zdarzyć się tak że sprzedający zaczyna sprzedaż i wyrabia sobie konto tak jak najprawdopodobniej było w przypadku założycielki wątku, ale ja np już z założenia wkładam wszystkich Japańców do jednego wora i omijam ich szerokim łukiem.

30 paź 2010 - 14:13:49

Wierzyć mi się nie chcę. Wysłałam do firmy że proszę o anulowanie transakcji, a oni w mgnieniu oka napisali, że bez problemu... proszą nr. konta oraz o wystawienie pozytywnego komentarza. Co o tym myślicie ?

03 lis 2010 - 19:16:18

czyli jestesmy w podobnej sytuacji moją wpłate tez pewnie księgowali coś koło 20-stego bo wpłacałam 18-stego. Może będziemy w kontakcie zobaczymy czy otrzymamy zamówiony towar ?! Powiem szczerze,ze zwątpiłam jak zobaczyłam ,że zawiesili już swoje konto ?!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-03 19:21 przez Wioleta078.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

03 lis 2010 - 19:23:42

też zamawiałam bluzę i spodnie ... jak kupowałam to nie mieli ani jednego negatywnego komentarza ;/ a teraz 600 i konto zawieszone ;/ próbowałam napisać maila ale jak jest konto zawieszone to nie da się go wysłać ;/ mam nadzieje że zamówione rzeczy dojdą do mnie ... :( jestem dobrej myśli ;p

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

03 lis 2010 - 19:29:38

ja też zamówiłam, chwała Bogu ze nie zdążyłam wpłacić pieniędzy...

03 lis 2010 - 19:32:06

ja zamówiłam marynarkę u tego użytkownika pare dni temu. weszłam na jego stronkę i sie przestraszyłam ze marynarka przepadła i pieniążki. napisałam maila do tej osoby i dostałam odpowiedz takiej treści:

Dziękujemy za wiadomość.

Konto zostało chwilowo zawieszone. Sytuacja jest już wyjaśniona z serwisem Allegro. Wszystkie zawarte transakcje są realizowane. Pana wpłata została zaksięgowana 2 listopada. Wysyłka towaru zgodnie z regulaminem w ciągu 48h.
Proszę się nie martwic na pewno otrzyma Pan towar.

Życzymy miłego dnia,

Dział Obsługi Klienta - JAPANGIRLS

zobaczymy ile w tym prawdy

03 lis 2010 - 19:38:16

ja dzisiaj do nich wysyłałam maila i doszedł ale jeszcze nie dostałam odp ... Powiem szczerze,że moje dobre myśli sa coraz bardziej odległe ...
pocieszajace jest to ,że Ci odp . Ja jak do tej pory odp sie nie doczekałam :(

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-11-03 19:40 przez Wioleta078.

03 lis 2010 - 19:48:49

szczerze mówiąc konto tego allegrowicza juz jest zawieszone wiec kasy nie odzyskasz...cos podobnego by w ciagu tygodnia miec 600 negatywow

03 lis 2010 - 19:56:01

Witam!! ja zamówiłam 8 pażdziernika i przelew wysłałam w tym samym dniu.Lekka przesada z tymi negatywami, ja rozumię ze ludziom zalezy na czasie ale z tego co wiem to opóżnienia nastąpiły nie z winy sprzedajacego.Paczki dojdą bo moja koleżanka już otrzymała i bluza jest super.takze wszyscy sie gorączkuja i mają trochę racji.W tym momencie ma ponad 600 negów.Ja wierze ze otrzymam przesyłę.Wiem ze to denerwuje ale trzeba mieć troche w sobie cierpliwości.

05 lis 2010 - 16:23:43

ja zapłaciłam 14.10. i wtedy sprzedający nie miał żadnego negatywa, na chwilę obecną ma 840 negatywów zawieszone konto a paczka do mnie dotarła, niby nie kompletna - na 3 rzeczy dostałam jedną, ale dostałam informację, że mają opóźnienia od dostawców i pozostałe 2 rzeczy będą na pewno dosłane

05 lis 2010 - 16:28:43

Ja, tak jak napisałam, anulowałam swoje zamówienie. Potem zapytałam w jakim czasie odzyskam pieniążki na co odp. do 7 dni. Co prawda tyle jeszcze nie minęło, ale jestem ciekawa co z tym dalej będzie :/

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

SZAFA jak ALLEGRO??:/