Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:02:18

jakie jest wasze zdanie na ten temat?? uwazacie ze powinna wejsc w zycie czy nie?? i czy Kosciol powinien sie w to mieszac??
ja osobiscie mysle ze kazdy jest kowalem swojego losu, ustawa powinna zostac przyjeta,a Kosciol moze jedynie tlumaczyc na ambonie co o tym sadzi a nie szantazowac politykow=/ i to katolicy powinni podejmowac takie decyzje i sie zastanawiac czy robia cos wbrew swojemu sumieniu czy religii

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-10-21 19:05 przez Roksanka_2049.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:03:42

moim zdaniem powinna a czy juz ktos skorzysta to jego indywidualny sprawa.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:03:50

ja jestem na nie :)

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:05:25

kosciol nie ma nic do tego, niech sie zajma Msza Swieta itp.

Jestem ZA!! kazdy ma prawo do zycia jak i do czescia.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:07:19

Nie mam nic przeciwko in vitro.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:07:31

oczywiscie! kto wie czy sama nie bede tego kiedyś potrzebować (odpukać ). nigdy nie wiadomo. A jest to ogromny wydatek. Kościół nie powinien mieć nic do gadania.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:11:37

dobre dla par bezplodnych i nie mam nic przeciwko

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:11:46

Są różne wyznania i dlaczego osoby innego wyznania nie mogłyby poddać się in vitro tylko dlatego ,ze katolikom się to nie podoba. Moim zdaniem taka ustawa powinna wejść w życie. Osoby ktore będą chcialy to skorzystają z in vitro te ktore nie to nie i o co kościol woje robi :P

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 3/5

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:13:17

Ja równiez nie mam nic przeciwko in vitro, aczkolwiek nie jestem za tym, zeby zabiegi były refundowane.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-10-21 19:20 przez djmc14.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:15:32

a ja jestem na nie. jest tyle osób, które potrzebują leczenia i nie ma na to pieniędzy i tak samo jest tyle dzieci w domach dziecka więc dla mnie taki zabieg jest zbędny. jak kogoś stać to okej, niech robi co chce, ale nie powinno się tego refundować.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:16:19

ja jestem też ZA!! Każdy niech odpowiada za swoje sumienie i pozniej sie tłumaczy,moim zdaniem kościól powinien na to pozwolic a pozniej rozgrzeszać tych co skorzystali z in vitro. Jestem akurat w takiej sytuacji ze wiem ze bede miała problemy z zajsciem w ciąże droga naturalna wiec w moim przypadku in vitro moze mi kiedys w życiu pomóc i cieszyc sie macierzynstwem!

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:17:44

Cytat
Atmosphere86
kosciol nie ma nic do tego, niech sie zajma Msza Swieta itp.

Jestem ZA!! kazdy ma prawo do zycia jak i do czescia.
ZGADZAM SIĘ Z KOLEZANKĄ W 100%

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:31:20

ja jestem przeciwna finansowaniu przez państwo zabiegu in vitro. co do samego sztucznego zapłodnienia nic nie mam ale ludzie sami powinni wykładać na to pieniądze. wiem,że wiele osób może zbulwersować to co mówię, może nazwać mnie osobą bez serca itd.
są jednak choroby które przysparzają cierpień, które utrudniają codzienne funkcjonowanie a ich leczenie NIE są finansowane przez państwo. są bardzo drogie leki które przedłużają życie i które NIE są finansowane przez państwo.
czasami w programach zajmujących sie problemami społecznymi pojawiają się rodzice chorego, maleńkiego dzieciątka z którego dzień po dniu ucieka życie bo ich nie stać na drogie leki których oczywiście NIE finansuje państwo!

najpierw niech zacznie być ratowane życie już istniejące, a potem, jak starczy pieniędzy, zabieg in vitro.

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:36:09

kurczem jest jakas szansa dla tych ktorzy nie moga na posiadanie dzieci , a kosciol znowu sie wcina;/ rozumiem aborcja bo to zabijanie ale in vitro? przeciez to dobra rzecz. jestem za mimo ze w Boga wierze... ;p

ustawa o in vitro

21 paź 2010 - 19:37:40

Cytat
sunflover
ja jestem przeciwna finansowaniu przez państwo zabiegu in vitro. co do samego sztucznego zapłodnienia nic nie mam ale ludzie sami powinni wykładać na to pieniądze. wiem,że wiele osób może zbulwersować to co mówię, może nazwać mnie osobą bez serca itd.
są jednak choroby które przysparzają cierpień, które utrudniają codzienne funkcjonowanie a ich leczenie NIE są finansowane przez państwo. są bardzo drogie leki które przedłużają życie i które NIE są finansowane przez państwo.
czasami w programach zajmujących sie problemami społecznymi pojawiają się rodzice chorego, maleńkiego dzieciątka z którego dzień po dniu ucieka życie bo ich nie stać na drogie leki których oczywiście NIE finansuje państwo!

najpierw niech zacznie być ratowane życie już istniejące, a potem, jak starczy pieniędzy, zabieg in vitro.
moje pytanie do Ciebie...co zrobisz jezeli okaze się ze potrzebujesz takiej pomocy nie bedziesz miec szans na dziecko TYLKO in vitro Cie bedzie ratowac ....TEZ BEDZIESZ NA NIE ???sądzę ze szybko zmieniłabys zdanie,koszt takiego zabiegu jest duzy ok. 10 tys zł.
Cytat
patyi
kurczem jest jakas szansa dla tych ktorzy nie moga na posiadanie dzieci , a kosciol znowu sie wcina;/ rozumiem aborcja bo to zabijanie ale in vitro? przeciez to dobra rzecz. jestem za mimo ze w Boga wierze... ;p
oj tak ONI zawsze mają najwięcej do gadania tylko nie w tych sprawach co trzeba.Ja ogolnie jestem zbulwersowana tym wszystkim moja przyjaciółka podchodziła do in vitro 3 razy zeszłego roku ksiadz po kolędzie przyszedł zapytał o dziecko(są po slubie 4 lata) i oni powiedzieli całą prawdę to powiedział im ze mają do kosciola nie przychodzic za to ze korzystali z in,v dodam ze nie poszli juz do kosciola w swoim miescie,a teraz to całkowicie sie zbuntowali i nie chodzą wcale .jak to Asia powiedziala S********Y i tyle.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-10-21 19:43 przez anula23-23.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Co myślicie o tym zdjęciu ?