Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Warszawa - jakie miejsca polecacie?

19 lip 2010 - 16:39:03

Niedługo mam przeprowadzić się do Warszawy. Byłam kilka razy w tym mieście, ale zawsze krótko i niewiele miejsc odwiedziłam. Chciałam spytać się jakie miejsca polecacie? Chodzi mi głównie o kawiarnie , w których jest smaczna i tania kawa (nie mam na myśli 'sieciówek';) oraz puby, do których można pójść ze znajomymi na piwko. Jednak gdybyście miały inne fajne miejsca do odwiedzenia/zobaczenia to również bardzo proszę o podzielenie się :) Może dodam jeszcze, ze będę mieszkać na Mokotowie (przy okazji, fajna dzielnica?)

Bardzo proszę o pomoc :)

19 lip 2010 - 16:40:56

palac kultury ;DDDD
zartuję ;) i podbijam

19 lip 2010 - 16:44:25

nie mam pojęcia ale podbijam :)

19 lip 2010 - 16:51:50

Fajna dzielnica.
Kawiarenki, ktore ja polecam "To lubie" na Nowym Miescie kolo kosciola Dominikanow, Kafka niedaleko UW (mozna polezec sobie na lezaczkach na trawce. Restauracyjka, ale z piwkiem (tylko nie w sierpniu, bo wtedy nie podaja alkoholu) "Pod wieza" kolo kosciola sw.Anny na Starym Miescie - super pizze robia!!!
Na typowych pubach sie nie znam.

19 lip 2010 - 16:56:11

Ja mieszkam na Targówku. generalnie nie lubię knajpek wg. mnie super jest pojsc na piwko nad wisełkę na świeże powietrze. do mokotowa nic nie mam , mam paru kolegów.

19 lip 2010 - 16:59:47

Mokotów bardzo fajna dzielnica,spokojna :) co do knajpek,klubów kiedyś chadzałam do jadłodajni filozoficznej ale niestety już jej ni ma :( Ostatnio co prawda raczej nigdzie nie wychodzę,coś mnie leń złapał ale na Mokotowie całkiem przyjemnie jest w regeneracji to na puławskiej,na polach mokotowskich jak ktoś lubi przyrodę :) w centrum na tyłach Nowego Świata są knajpki,puby klimatyczne :) na Krakowskim na Freta jest pub polyester mają smaczne drinki i duuuuży wybór :p
ehhh i oczywiście Wisła nasza kochana :)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-07-19 17:02 przez FOLKstylfm.

07 paź 2024 - 12:07:27

Wybór odpowiedniej dzielnicy do zamieszkania lub odwiedzin w Warszawie może znacząco wpłynąć na doświadczenia. Niektóre dzielnice oferują bogate życie kulturalne i bliskość atrakcji, inne zaś cichą i spokojną atmosferę. Przewodnik po najlepszych dzielnicach miasta jest dostępny na https://warszawadlawszystkich.pl/najlepsze-dzielnice-warszawy/ gdzie można znaleźć rekomendacje dopasowane do różnych potrzeb i preferencji.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

przeprosiny tesciowej :)))