Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

farbowanie tkaniny

16 sie 2013 - 18:23:32

hej :) potrzebuję barwnikiem do tkanin zafarbować spodnie aby odnowić ich kolor (jednolite khaki). Kupiłam barwnik o takim kolorze ale nigdy tego nie robiłam :D w sposobie użycia pisze, żeby tkaninę gotować wraz z barwnikiem przez godzinę. Czy nic nie stanie się z moimi spodniami? Skład to 70% bawełna, 30% poliester. i jeszcze jedno pytanie: czy w trakcie gotowania spodnie jak będą pogniecione w garnku to wybarwią się jednolicie? Czy garnek musi być emaliowany? Mam tylko stalowe garnki :D

Piszcie o swoich doświadczeniach z farbowaniem ubrań :D

farbowanie tkaniny

16 sie 2013 - 18:33:18

Kilka razy próbowałam coś pofarbować barwnikami, ale niestety rezultat był koszmarny. Mimo iż robiłam wszystko tak jak było w instrukcji to efekt nie był taki jaki zamierzałam. Spodnie nie ufarbowały mi się jednolicie i mimo płukania nadal barwiły ręce. Także o. Radziłabym kupić jakieś lepsze farbki bo te po 3/4zl raczej nie zdały u mnie egzaminu. Ale to tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena :)

farbowanie tkaniny

16 sie 2013 - 18:39:16

no te spodnie jeśli ich nie zafarbuję i tak nie będą się nadawały do chodzenia, więc zaryzykuję :) interesuje mnie ile litrów wody powinnam mieć do zafarbowania takiej jednej pary rurek, i czy nic nie stanie się z garnkiem :D

farbowanie tkaniny

15 lut 2024 - 09:19:39

Współczesne wnętrza często balansują na granicy między funkcjonalnością a estetyką. Sklep https://dekoma.eu/pl/ rozumie te potrzeby, prezentując kolekcje tkanin, które są nie tylko piękne, ale również zaprojektowane z myślą o komforcie i wygodzie użytkowania. Od tkanin zaciemniających, poprzez materiały łatwoczyszczące, aż po tkaniny akustyczne, klienci mogą znaleźć produkty, które doskonale wpisują się w wymagania współczesnego życia.

farbowanie tkaniny

05 gru 2024 - 23:28:12

Czy macie do polecenia jakiś barwnik do czarnych ubrań? Mam sporo takich, które już czarnymi nazwać nie można a nie chce ich wyrzucać. Testowałam jeden barwnik ze sklepu ale nic nie podziałał.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2024-12-05 23:29 przez risko114.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Przeróbka butów LITY