gorący temat
wczoraj o 22:20
wczoraj o 14:56
wczoraj o 14:42
wczoraj o 14:33
wczoraj o 14:15
28.11 o 11:06
2.09 o 17:09
22.02 o 11:27
Belissa intense na paznokcie? Opinie!
10.02 o 0:26
27.03 o 8:51
17.03 o 17:05
rozciągana smycz dla psa - opinie
hej dziewczyny!
Czy wasze pupile chodzą na rozciąganych smyczach? czy jesteście zadowolone z zakupu takiej smyczy?
Pytam, bo już miałam taką smycz, ale mój psiak ma chyba za dużo siły albo te smycze są takie delikatne, bo urwał już jedną pomimo tego że była przeznaczona do psów do 30 kg a mój ma tylko 15. Zastanawiam się nad zakupem droższej, takiej całej taśmowej, ale chciałabym się upewnić że warto. Widziałam ostatnio labradora na takiej smyczy, ale może tu nie chodzi o masę psa tylko o to jak mocno ciągnie?
Proszę o wasze opinię.
Ja mam pekińczyka więc waży niecałe 5 kg i miałam takie dwie smycze do 25 kg i wszystkie po miesiącu szlak trafił... Teraz kupiłam jej taką do 30 kg, może nie zepsuje to też zależy od tego za jaką cenę kupujesz, ja płaciłam po ok. 7 zł
ja mam boksera (tzn moi Rodzice ), ma 8 miesięcy i od mniej więcej 6-ciu ma tę samą jedną rozwijaną smycz przeszła już wiele i daje radę trzeba chyba trafić na dobry, udany egzemplarz ... kiedyś chodziłam na spacery z moim kotem na takiej smyczy i poszła po tygodniu, a on raczej nie wariował
ogólnie bardzo polecam, ale sama niedługo wypróbuję taśmę (Ciocia poleciła mi zwykłą parcianą taśmę: kupić parę metrów i rozwijać w razie potrzeby).
powodzenia
Moj chodzi na rozciaganej- tasmowej juz 4 lata i nic sie z nia nie dzieje. Dodam, ze mam yorka. Placilam za nia ok 50zł
Taką tanią tez jedną miałam
Chciałam kupić teraz taką za około 50 zł, więc wolałabym wiedzieć czy warto.
No tak, ale york to przy moim miniaturka
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-03-23 10:54 przez anika007.
takie smycze są raczej dla małych piesków, tak do 10 kg, na większe psy się nie sprawdzają... jeśli twój pies tak strasznie ją ciąga, to zepsuje nawet smycz na 50 kg psa... chociaż pies mojej koleżanki waży z 10 kg, nawet mniej a cały czas niszczy te ,,rozciągane" smycze, często albo je urywa albo niszczy tą blokade, bo za bardzo się wyrywa. mój pies waży ok. 40 kg i porwał nawet skórzaną smycz! najlepsze sa chyba te najzwyklejsze grube smycze, takie plecione nie rwą się i długo wytrzymują no i kosztują jakieś 20-30 zł
Najlepiej kupić smycz ( jeśli już automatyczną ) to z taśmą a nie ze sznurkiem !.
I na pewno nie taką która kosztuje 7 zł ; )
Uważam, że takie smycze są lepsze niż takie " zwykłe " najlepsze są firmy FLEXI !
Mam labradora - 3 lata ( dość potężny ) I smycz na prawdę się sprawdza
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-03-23 10:52 przez Lola_12.
To nie są smycze dla małych piesków. Sama w zeszłym miesiącu kupiłam nową taśmową smycz dla mojego psiaka (beagle) do 45kg, rozciąganą na 6 metrów .
Dałam za nią 89zł, mam 2letnią gwarancję gdyby zepsuło się coś z mechanizmem. Więc warto.
smycz jest firmy flexi
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-03-23 10:54 przez nastis.
Moja shar peika chodzi na flexi taśmowej (standardową już jedną zerwała)i jest to jedyna smycz, która w jej przypadku zdaje egzamin.
A zaznaczam, że córcia ciągnie jak mały parowóz (rozerwała już 3 pary szelek i zerwała 2 smycze)
to sie nazywa automatyczna smycz ja preferuje tylko zwykle z lancuchem, ale moje psy sa naprawde silne, dla malutkich psiaków wystarczy automat, aczkolwiek wydaje mi sie ze one sie psuja dosc czesto
Nie lubię takich smyczy. Może przez to, że niczego one psa nie uczą. Albo inaczej - właściciele idą za bardzo na łatwiznę. Właściciel w punkcie A, pies w punkcie B, odległośc z pincet metrów, ale kogo to obchodzi, że pies się plącze między innymi?
Taka smycz się sprawdza dobrze tylko przy lekkich psach, ale dobrze by było, gdyby właściciele byli na tyle łaskawi, żeby uczyli psa umiejętności chodzenia przy nodze, bo jak czasem patrzę na to, co wyprawiają posiadacze takich smyczy, to właściwie spokojnie mogliby zostać w domu i wypuścić psa na takiej lince - sam się wyprowadzi i przy okazji nie ucieknie..
Ja dla mojego pieska kupowałam tez za około 30 zł, ale on jest mały i się strasznie szarpie i urwał smyczkę. Teraz chodzi na normalnej albo zabieram go tam gdzie może latać bez
dziękuję wszystkim za opinie
myślę, że jednak kupię tą taśmową z firmy flexi.
pozdrawiam
Ja mam Yorka. I dopiero się uczy chodzić na smyczy więc na razie kupiłąm mu zwykłą krótką. Ale przymierzam się do zakupu rozciąganej na taśmie...
Również uważam, że flexi tanich nie warto kupować.
Ale ja używam tylko zwykłej
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-03-23 11:59 przez kalarepa91.