Warszawa - jakie miejsca polecacie?
gorący temat
dzisiaj o 18:00
dzisiaj o 14:54
dzisiaj o 14:41
dzisiaj o 14:19
dzisiaj o 13:40
17.03 o 17:05
jak malować paznokcie? pomocy!
15.01 o 17:44
Oczyszczająca czarna maska na wągry
26.07 o 13:36
1.03 o 11:51
21.07 o 15:16
19.10 o 11:52
Miękka karma dla psa
Miękka karma dla psa
Witam jak w temacie znacie moze jakąś miękką karme dla psa? Nie mam na mysli tych z puszek, mam yorka ktory wogole nie chce jesc karmy Royal, ostatnio kupilam mu Eukanube i to samo natomiast frolica je od razu bo ma mięciutkie krążki ... ale pytam o inną , gdyż nie chce dawać mu tak taniej , słabej jakościowo karmy . Szukałam długo po necie i nic nie znalazłam a w sobote chciałabym się rozejrzeć za czymś i wiedzieć czego szukam , może macie jakieś doświadczenia z niejadkami? Zaznaczam że moczenie karmy wodą odpada... bo to raczej słaby pomysł
Miękka karma dla psa
Eukanuba testuje swoje karmy na zwierzętach, więc to nawet lepiej, że nie podajesz psu takiego gówna.
Czemu nie chcesz moczyć? Ja swojej moczyłam na początku i teraz wcina suchą bez wody.
Miękka karma dla psa
Moczenie karmy to wcale nie jest słaby pomysł
Royal i Eukanuba to akurat jakościowo takie słabe.
Na pewno z bardziej smakowitych karm polecana jest Fitmin, ale też jest chrupiąca i twarda jak większość o ile nie wszystkie karmy.
Miękka karma dla psa
hm.. nie wiem wydaje mi sie ze wyplukuje wlasciwosci... wlasciwie fachowo nazywa sie to karma polmokra caly czas szukam ...
Miękka karma dla psa
A może spróbuj ugotować sama jakieś mięsko. Mój pies w ogóle nie chce jeść gotowej karmy z puszek, a gotowane mięsko z kaszą lub czasami z ryżem wcina jak szalony
Miękka karma dla psa
Jak nasza psinka byla mala kupowalismy Eukanube i pozniej Royala. Poczatkowo moczylismy ja w wodzie. Potem jakis czas jadla sucha a potem... protest. Teraz ma 3 lat, nie tyka suchej karmy. Gotujemy kaszę i 'grzbiety' kurczece Dostepne w sklepie za ok.2,5zl/kg. Mieszamy razem i jest ok. Zimą wcina aż się uszy trzęsą, a latem jak to latem, trzeba prosić Bo goraco albo jakiś kleszcz
Miękka karma dla psa
no wlasnie caly czas je ryz, kasze, z zoladkami watrobka itp , piers kurczaka ale kurcze nie ma czasu na codzienne gotowanie ale to nic, w sobote mamy szczepienie to podpytam weterynarza , niestety w jednej z przychodni mieli tylko royala ;/ i durne wciskanie ze jest swietny a tluste to bylo.. ze hej.
Miękka karma dla psa
nie, nie wypłukuje. poza tym moczysz to w wodzie i nie wylewasz jej - karma ją chłonie jak gąbka.
Gotować też nie gotujesz.
Poza tym tak jak pisałam - niech się pies przyzwyczai, przecież nie ma zębów z kryształu, żeby je sobie poharatać o twarde chrupki. Kilka stopniowo zmniejszać ilość wody w karmie i zobaczysz jak będzie to tolerował.
Miękka karma dla psa
Jak zalejesz karmę letnią wodą to nic się nie stanie, byleby nie wrzątkiem
Miękka karma dla psa
'Chapi' ma karmę z miękkimi kawałkami Moja psinka ze smakiem je
Miękka karma dla psa
może spróbuj Acanę? moja je ją i jej smakuję , od czasu do czasu kupię jej puszkę z buthers http://www.butcherspetcare.pl/produkty/butchers_gastronomia/z_kurczakiem/ ma ok 50-60% miesa
lub http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/animonda/animonda_pies/158549 . spróbuj , ta mokra kosztuje około 6-8zł ale myślę że jest dosć dobra zawiera ok 80%-95% mięsa a czasem 100% a nie 4% jak te sklepowe .
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-18 18:51 przez Martyna5573.
Miękka karma dla psa
Cytat
Martyna5573
może spróbuj Acanę? moja je ją i jej smakuję , od czasu do czasu kupię jej puszkę z buthers http://www.butcherspetcare.pl/produkty/butchers_gastronomia/z_kurczakiem/
lub http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/animonda/animonda_pies/158549 . spróbuj , ta mokra kosztuje około 6-8zł ale myślę że jest dosć dobra zawiera ok 60% mięsa a nie 4% jak te sklepowe .
o super sprobuje
wlasciwie prawda jest taka ,ze jak pies zglodnieje to zje... tylko trzeba miec silna wole zeby go przetrzymac
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-18 18:52 przez Aniolek_88.
Miękka karma dla psa
Frolica je bo zawiera specjalne substancje uzależniające. Ja karmię swojego psa BARFem. Kupuję u weterynarza, kostka kosztuje 2,25 (250g) i mój pies ma ją na dzień, waży 15 kg, więc Tobie starczyłaby na dłużej
Miękka karma dla psa
Moje psinki też nie jedzą suchej karmy.Najbardziej smakuje im wątróbka drobiowa z ryżem i warzywami ( ugotowaną wątróbkę razem z ryżem gniotę na papkę a potem dodaje warzywa i wszystko razem mieszam).