Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Pikające bramki w sklepach

24 cze 2013 - 21:36:48

Dzisiaj byłam w galerii i zaczęłam pikać na bramkach :/ Poszłam do C&A i H&M i tam nic się nie działo. Natomiast w Pull&Bear i w Stradivariusie zapikały bramki i przy wchodzeniu i wychodzeniu. Na prośbę pani z obsługi przeszłam się bez torebki i bez portfela przez te bramki i nic nie pikało, więc problem chyba leży w mojej torebce. Kupiona w Stradivariusie ponad pół roku temu i nigdy nie pikała. Sprawdziłam też koszulkę ze Stradivariusa, którą miałam ze sobą w torebce (bo tylko w tych dwóch sklepach mi zapikało) i na metce była taka mała okrągła naklejka z napisem control 12. Z tym że już miałam tę koszulkę na sobie i też wcześniej nic się w sklepach nie działo. Pani mnie poinformowała żebym wycięła metki z torebki, bo to może być to i wycięłam już, ale po ponad pół roku dopiero zaczęłoby pikać? :/ Przeczytałam też w Internecie, że czasem pod podszewką jest taki magnetyczny pasek, który może po jakimś czasie zacząć pikać, ale nie "wymacałam" go u siebie. Boję się do sklepów Inditexu teraz iść, bo mi znowu zacznie piszczeć :/ Macać dalej tę torebkę?

24 cze 2013 - 21:39:08

Miałam to samo :) Ochrona kazała mi iść do sklepu w którym kupiłam torebkę (house) i poprosić o rozmagnesowanie jej :) Ale nie byłam, bo już nie miałam czasu, wiec nie wiem na jakiej to zasadzie ;)

24 cze 2013 - 21:41:18

mi czasem książki pikają

24 cze 2013 - 21:48:30

Cytat
anbata
mi czasem książki pikają

ksiazke tez ze soba mialam, ale przeszlam z nia przez bramke i cisza :)

24 cze 2013 - 21:53:45

mojej siostrze jedna torebka też pika. nie w każdym sklepie ale w większości.
też kazali jej powycinać metki i sami sprawdzali co jest nie tak, ale i tak nic nie dało.
torebka z housa.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-06-24 21:55 przez kkoolloo91.

24 cze 2013 - 21:58:44

to ja dziś miałam inną sytuację, wchodzę do bershki i zaczyna pikać O.o przy wejściu. od razu przyleciała ekspedientka i kazała mi sie jeszcze raz przejsc i wszystko juz bylo ok.. te bramki czasem wariują -.-

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-06-24 21:59 przez kimi7.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

24 cze 2013 - 21:59:08

w Housie jest tak że jak masz portfel z House'a to bramka piszczy

24 cze 2013 - 21:59:18

Moja mama miała podobną sytuację jak była ze mną na zakupach. Chodziłyśmy dwie godziny po centrum handlowym i nic. Jakiś czas później wychodzimy ze sklepu, a tu bramka drze mordę. Wszystko sprawdziłyśmy- nic nie wyglądało na potencjalnego 'irytatora bramek'. Dopiero po powrocie do domu okazało się, że w bluzce mamy był wszyty ten pasek magnetyczny. I też nie pikało nigdy wcześniej, nawet tego samego dnia w wielu sklepach nic się nie działo. Nie rozumiem tego mechanizmu. I nie rozumiem wszywania pasków magnetycznych.

24 cze 2013 - 22:01:43

identyczna sytuacja w tych samych sklepach miała miejsce u mnie. Z torebka chodziłam juz ponad poł roku ( Stradivarius) a pewnego razu zaczeło pikac w nowo otwartej galerii w tych sklepach ktore wymieniłas. Nie chodziłam z ta torebka juz na zakupy wiecej, a kiedy rozerwała mi sie podszewka to wyciągnełam z niej własnie ten magnetyczny pasek. Jak dla mnie jest to debilizm cos takiego wszywac kiedy nie ma sie możliwosci wyciecia tego chyba ze kosztem rozdarcia torebki.
A druga sytuacje miałam kiedy miałam bluzki z C&A a z boku były wszyyte takie długie matki a w nich mages wiec w kazdym sklepie i pikało, Panie z innego sklpeu wycieły mi je i było juz ok :)
Takze ogolnie to mozna sie wstydu najesc

24 cze 2013 - 22:05:08

Możliwe, że to torebka. Miałam kiedyś taką, że we wszystkich sklepach było ok, ale problem zaczynał się w momencie kiedy postanowiłam wybrać się do House'a. Za każdym razem - przy wejściu nic, natomiast przy wychodzeniu pisk. Od kiedy nie noszę tamtej torebki mam spokój :)

24 cze 2013 - 22:05:46

Koleżance też ciągle pika torebka. Pani mówiła jej, że rozmagnesowanie pomoże tylko na pół roku.

24 cze 2013 - 22:05:56

te bramki to są uposledzone czasem, mi kiedyś zapikało doładowanie do telefonu! :/

Cytat
pat1991rzw
identyczna sytuacja w tych samych sklepach miała miejsce u mnie. Z torebka chodziłam juz ponad poł roku ( Stradivarius) a pewnego razu zaczeło pikac w nowo otwartej galerii w tych sklepach ktore wymieniłas. Nie chodziłam z ta torebka juz na zakupy wiecej, a kiedy rozerwała mi sie podszewka to wyciągnełam z niej własnie ten magnetyczny pasek. Jak dla mnie jest to debilizm cos takiego wszywac kiedy nie ma sie możliwosci wyciecia tego chyba ze kosztem rozdarcia torebki.
A druga sytuacje miałam kiedy miałam bluzki z C&A a z boku były wszyyte takie długie matki a w nich mages wiec w kazdym sklepie i pikało, Panie z innego sklpeu wycieły mi je i było juz ok :)
Takze ogolnie to mozna sie wstydu najesc

mój były kupił kiedyś kurtkę w C&A i też miał ten kwadracik wszyty w środku i mu pikało.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-06-24 22:06 przez jovita.

24 cze 2013 - 22:07:01

wszystko zależy od bramek, w jednych sklepach są bardziej czułe, w innych mniej
ja tak chodziłam z portfelem, który miał naklejkę na metce, dopiero po jakimś czasie w dwóch sklepach zapikało, a w innych nic

24 cze 2013 - 22:08:18

Hej dziewczyny właśnie z tymi torebkami i portfelami z House jest coś nie tak!! ale co teraz zrobić ?? wkurzające to jest bo akurat dziś zaczęło znowu pikać pewnie poftfel

zweryfikowana
Moderator szaf

24 cze 2013 - 22:13:07

ja mam to samo z torebką z house, zenada :/ prosiłam zeby cos zrobili ale pomogło tylko na jeden dzien..

kiedys koles w sklepie z meblami kazał mi torebke opróżniać i pokazywac w środku ja mówie ,,panie, przeciez łóżka tu nie zapakowałam..''

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Problem szafowy