Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Zostałam zaproszona w kwietniu na konferencję naukową, której rozpoczęcie ma uświetnić uroczysty bankiet. Mój problem polega na tym, że zupełnie nie wiem co ubrać na tego typu przyjęcie. Na all znalazłam kilka propozycji, ale nie wiem czy takie suknie są odpowiednie. Dlatego proszę Was, szafiarki, o jakiekolwiek wskazówki na temat strojów na bankiet.

Zastanawia mnie jeszcze to czy na takie przyjęcie wypada ubrać tylko czarną suknię.

Witaj
Nie wiem, jaki charakter ma konferencja., bo od tego pewnie też dużo zależy.
Na konferencjach naukowych, na które jeżdżę w trakcie oficjalnej kolacji obowiązuje strój elegancki, ale niekoniecznie balowy.
Raz czy dwa jakaś pani pojawiła się w długiej sukni, ale przeważają proste sukienki, kobiece garnitury itp.
Większość i tak stanowią mężczyźni, którzy w 90% przychodzą w garniturze.
Ja na ogół stawiam na jakąś prostą sukienkę, w typie małej czarnej, delikatna biżuteria, kopertówka itp.
Nie ryzykowałabym z długą balową suknią, bo może się okazać, że będziesz jedyna w takim stroju, co moze być krępujące.
Chyba najbezpieczniej postawić na klasykę:).
Pozdrawiam

Moim zdaniem te suknie sa zbyt strojne jak na taka uroczystosc:)

ja bym założyła prostą, czarną sukienkę, przed kolano i tyle. viosna ma rację, klasyka będzie najlepsza w takim wypadku.

wybrałabym koktailową skromną sukienkę. myślę że te suknie są przesadzone.

Cytat
viosna
Witaj
Nie wiem, jaki charakter ma konferencja., bo od tego pewnie też dużo zależy.
Na konferencjach naukowych, na które jeżdżę w trakcie oficjalnej kolacji obowiązuje strój elegancki, ale niekoniecznie balowy.
Raz czy dwa jakaś pani pojawiła się w długiej sukni, ale przeważają proste sukienki, kobiece garnitury itp.
Większość i tak stanowią mężczyźni, którzy w 90% przychodzą w garniturze.
Ja na ogół stawiam na jakąś prostą sukienkę, w typie małej czarnej, delikatna biżuteria, kopertówka itp.
Nie ryzykowałabym z długą balową suknią, bo może się okazać, że będziesz jedyna w takim stroju, co moze być krępujące.
Chyba najbezpieczniej postawić na klasykę:).
Pozdrawiam

Zgodzę się ;) Też bym założyła coś eleganckiego, klasycznego. ;) Mała czarna i jest ok ;)

mała czarna - anjlepsze wyjscie......
te co pokazalas sa za strojne, mozesz byc jedyna w takiej sukni;))
ubierz mała czarną (ew. czerwoną), napewno bedzie i elegancko i z klasą.

to ma być konferencja nie bal...bardziej coś skromnego żakiet i spódniczke lub prostą sukienke przed kolano i tyle...a te sukienki nie są ładne

Ja również postawiłabym na małą czarną + jakiś żakiecik czy marynarkę ;)

mała czarna, albo w innym stonowanym kolorze, przed albo lekko za kolano. te, które pokazałaś, to suknie balowe, nie pasują na bankiet. potrzebujesz sukienki koktajlowej.

Póki co ja raczej na tych rzeczach się nie skupiałam, ale chcę powiedzieć, że niezwykle ważną sprawą jest to aby wiedzieć dokładnie kto wykonuje stoiska konferencyjne. Wiem, że to są bardzo ważne sprawy i ja najczęściej w takich sytuacjach korzystam z usług https://www.expoextreme.com.pl/ i nigdy się na nich nie zawiodłam.

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 5/5

Tutaj https://naskrajnej.pl/2023/05/22/jak-dobrze-zorganizowac-konferencje-firmowa-w-restauracji/ możecie poczytać na temat organizacji konferencji firmowych. Dla wielu przedsiębiorców, organizacja konferencji może być przytłaczającym zadaniem. W takich przypadkach warto rozważyć skorzystanie z usług firmy eventowej, która ma doświadczenie w planowaniu i realizacji konferencji. Taka firma może pomóc w zaplanowaniu wszystkich aspektów wydarzenia, od logistyki po marketing, pozwalając przedsiębiorcy skupić się na merytorycznej stronie konferencji.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Kamizelka frędzle