9.05 o 10:47
9.05 o 10:46
Podoba Ci sie taki prezent ? Pufa
9.05 o 10:43
16.04 o 8:17
16.04 o 8:16
16.04 o 8:14
2.07 o 22:30
1.06 o 21:06
7.04 o 12:10
4.11 o 14:52
2.09 o 17:09
Platforma wibracyjna opinie i efekty
27.10 o 12:13
obgryzanie paznokci.
obgryzanie paznokci.
co zrobić żeby przestać obgryzać ? już wiele razy próbowałam ..
czy da się na takich paznokciach zrobić jakieś tipsy ?
obgryzanie paznokci.
w rossmanie są lakiery "przeciw obgryzaniu paznokci" mi pomogło, jak byłam jeszcze dzieckiem
obgryzanie paznokci.
ja odkąd pamiętam obgryzałam paznokcie.
ale od września nie obgryzłam.
Poprostu trochę silnej woli powiedziałam ze nie będe.
I tak mi odrosły że każdy pyta czy tipsy mam
Więc trochę silnej woli
obgryzanie paznokci.
zależy jaką masz płytkę.jeśli jest bardzo zjedzona to wątpię by się przykleiły.możesz też spróbować lakierożeli zamiast tipsów.albo zaparcie się i jak tylko wkładasz palec do buzi to walnij się w głowę lub w kostkę.tak aby cie nie kusiło.nie wiem co ci doradzić bo nie miałam takiego problemu.
obgryzanie paznokci.
Nie jesteś sama.ja też mam ten ohydny problem.to choroba niestety...
obgryzanie paznokci.
silna wola, jak przy rzucaniu palenia czy odchudzaniu ;p
obgryzanie paznokci.
chciałabym mieć takie ładne jak niektóre dziewczyny ale gdy tylko się zdenerwuje to od razu zaczynam chociaż wiem że powinnam przestać.
obgryzanie paznokci.
też kiedyś obgryzałam aż któregoś dnia powiedziałam sobie, że nie chcę mieć zdeformowanej płytki paznokciowej. od tamtego czasu nie obgryzam i mam piękne paznokcie z dużą płytką.
Cytat
puszysta48
chciałabym mieć takie ładne jak niektóre dziewczynyale gdy tylko się zdenerwuje to od razu zaczynam chociaż wiem że powinnam przestać.
a jak będziesz miała kiedyś faceta, dla którego ważną rzeczą będą zadbane paznokcie to co wtedy? nie będzie Ci wstyd jak będzie wyśmiewał Twoje poobgryzane pazury?
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-25 13:20 przez kiciek1985.
obgryzanie paznokci.
jasne ze sie da, najlepiej przedluzyc na formie
obgryzanie paznokci.
no właśnie mam faceta od dwóch lat tego samego i jeszcze nic nie powiedział na ten temat, przy nim nie obgryzam . ale na ślubie czy tp musze mieć ładne zadbane.
obgryzanie paznokci.
ja nie obryzam jak mam pomalowane;p tez wiele lat obgryzalam, wlasciwie od dziecka:/ zadne gorzkie paluszki i inna chemia nie pomagały
obgryzanie paznokci.
też miałam kiedyś problem z obgryzaniem paznokci.. na szczęście nałóg już mam za sobą, ale niestety przez obgryzanie mam bardzo brzydką płytkę paznokcia i strasznie mi się łamią, dlatego używam olejku rycynowego i odżywki. Byłam kiedyś u kosmetyczki i udało jej się na moich paznokciach zrobić akryle, które trzymały mi się dwa miesiące. Do przestania obgryzania paznokci przekonał mnie mój były chłopak, a że mi na nich kiedyś zależało to postanowiłam nie obgryzać i udało się.. Wiedziałam, że dla niego liczy się ładna dłoń dlatego zaparłam się i przestałam. Żeby mnie nie kusiło to na te swoje krótkie paznokcie nakładałam lakier bezbarwny albo kolorowy.. I jak chciałam obgryzać to zdrapywałam ten lakier ; )
obgryzanie paznokci.
maluj je cały czas,mi pomogło,tez obgryzałam najbardziej jak byłam mała,choc teraz tez czasem potrafie^^ale nie jak są pomalowane,do tego lakierem przyspieszającym ich wzros i jest git,te lakiery typu Gorzki Paluszek,niestety nie pomagaja,przynajmniej mi:/...
obgryzanie paznokci.
Ja obgryzałam paznokcie i to jakiś szmat czasu. Polecam tipsy, da się zdrobić nawet na takich ogryzkach )