Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Smażenie - jak z tym jest?

17 paź 2015 - 23:29:01

Jeśli już smażymy to na oleju rzepakowym. Olej słonecznikowy czy oliwa z oliwek ma niższą temperaturę palenia i nie nadaje się do smażenia.
Jeżeli już zachodzi konieczność usmażenia czegoś to polecam patelnie, które nie wymagają stosowania tłuszczu. Jest to faje rozwiązanie , ponieważ potrawa nie dość, że traci własny tłuszcz (głównie mięso), to nie przesiąka olejem ;) Ma to wpływ na kaloryczność potrawy ;)

niezweryfikowana
Posty: 23
Ostrzeżenia: 1/5

Smażenie - jak z tym jest?

20 lis 2015 - 14:49:37

Przeczytałam na tej stronie - <moderacja> że oliwa jest ogólnie bardzo zdrowa i jeśli już smażyć to tylko na niej.

Wszyscy mówią, że smażenie to zło, ale kurcze pieczone nie mogę sobie go odmówić...



Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2016-05-18 15:01 przez moderator.

Smażenie - jak z tym jest?

03 gru 2015 - 11:40:22

Na oliwie można dusić, ale smażyć to lepiej na rzepakowym.
Dla mnie alternatywą dla smażenia jest pieczenie - jeśli zrobisz dobrą zalewę - jest równie pyszne.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Balon w żołądku