Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 19:57:07

Szukam dobrej farby, która nie spłukuje się szybko z włosów ... Uzywalam juz kilku i ciagle jestem niezadowolona bo kolor blaknie :/ Farbuje na ciemny brąz... Polecacie jakas?

Taki kolor:

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2009-09-05 20:15 przez KreujeWlasneJa.

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:01:01

farby z Palette długo trzymają kolor

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:02:18

na Palatte napewno sie nie zdecyduje, bo strasznie niszcza wlosy :/

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:24:08

wiesz ja używałam palette ciemny brąz wychodził czarny po kilku myciach ładniejszy i trzymał mi ponad 4miesiące chodz myłam codziennie a pisało do 24myc :)

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:26:54

Garnier albo z well też są trwałe.

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:29:52

oj Garniera mialam i bylam z niej najbardziej niezadowolona :P z teraz uzywalam wellatone i jest srednia..

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:31:51

garnier jest do d... ja maluje czerwieniami i te kolory wyplukuja sie najszybciej... nawet fryzjerskie, gora dwa tygodnie. paleta terzyma miesiac i nie niszczy wlosow jak sie Pantene szmponu uzywa

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:35:20

Ja ostatnio dwa razy robilam na karmel wlosy u fryzjerki i mi sie splukuje i wychdozi zoltawy przez to!Jakis jasny braz moze zrobię, tylkojakiej farby uzyc?Palette trzyma,ale jest straszna...garnier mi zniszczyl wlosy, L'oreal jest drazniacy i tez niszczy. Nie wiem juz co jest dobre...

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:36:17

kazda farba ci kiedys zblaknie, bo nie farbuje sie włosow raz na całe życie:P
jezeli chcesz mega trwala farbe to polecam Palette ale uwaga! nie te z serii Radiance czy np jakies takie Brillance bo te kolory mimo ze niby raklamowane jako trwale, bardzo szybko sie zmywaja, ale najzwyklejsze Palette (mam nadzieje ze wiesz, o co mi chodzi). tylko z tymi farbami sa takie jajca ze kiedys sie farbnelam na braz zeby wyrownac kolor do naturalnych wlosow i kiedy PO ROKU chcialam zaszalec z rudym, to farba zlapala mi tylko wlosy tam, gdzie byly odrosty, a nie tam gdzie byla kladziona rok wczesniej brazowa:P wiec jak widzisz te farby sa az za bardzo trwale;]

Cytat
Sihaja
garnier jest do d... ja maluje czerwieniami i te kolory wyplukuja sie najszybciej... nawet fryzjerskie, gora dwa tygodnie. paleta terzyma miesiac i nie niszczy wlosow jak sie Pantene szmponu uzywa

fryzjerzy najczesciej stosuja zwyczajne farby, wiec szalu nie ma

a Garnier wypuscil niedawno taka rozowa serie bez amoniaku, wiec mozesz wyprobowac skoro mowisz ze ci sie wlosy zniszczyły.. albo przestan farbowac^^

aaa i jeszcze takie info: Garnier jest marka podlegająca pod Loreal'a taka jego tansza wersja, wiec nie wymagajcie za duzo:D

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2009-09-05 20:39 przez kasssieczka.

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:38:09

Garnier bardzo szybko się wypłukuje. może Casting L'OREAL ?

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:39:08

ja używam z joanny za 6 i nie narzekam (tylko że blond) mogę ją spokojnie polecić- z tej serii..

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:40:23

no tak ja wiem ze nie na cale zycie, ale mi farba blaknie juz po paru myciach :( A co do tych palette, to fryzjerka mi mowila wlasnie ze ten kolor strasznie trudno sciagnac z wlosow i nie poleca tej farby

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:43:57

ja używałam różnych, od Palette włosy mi wypadały!, Loreal włosy juz tak nie wychodziły mi z głowy i kolor trzymał bardzo długo, choć zawsze wychodził dwa tony ciemniejszy od tego na opakowaniu, czyli z ciemnego brązu wychodził czarny, najbardziej pasowała mi Safira, początkowo kolor lekko się wypłukuje ale później trzyma że ho! ho! :D

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:44:52

Cytat
kasssieczka

a Garnier wypuscil niedawno taka rozowa serie bez amoniaku, wiec mozesz wyprobowac skoro mowisz ze ci sie wlosy zniszczyły.. albo przestan farbowac^^

aaa i jeszcze takie info: Garnier jest marka podlegająca pod Loreal'a taka jego tansza wersja, wiec nie wymagajcie za duzo:D

Wiem, że Garnier jest L'Oreala :>

Nie przestane farbowac, bo moj naturalny to taki mysi ciemny blond, nieladny. Co z tego,ze uzyję teraz szamponu skoro on to juz w ogole mi nie zlapie farbowanych. Najpierw musze zrobic farbą,a pozniej juz odrosty dopelniac szamponem o podobnym kolorze,a najlepiej takim samym.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2009-09-05 20:45 przez Canditti.

TRWAŁA farba do włosów

05 wrz 2009 - 20:48:14

no wiem^^ dlatego tez tylko jesli chcesz miec hiper-super-mega trwaly kolor farbuj Palette.. a jak nie to trzeba sie niestety bawic co jakis czas z poprawianiem koloru^^ farbuj zwykla farba i ewentualnie uzywaj co jakis czas szamponetki zeby ozywic kolor, nie zniszczy ci tak włosów:)

Cytat
Canditti
Cytat
kasssieczka

Wiem, że Garnier jest L'Oreala :>

Nie przestane farbowac, bo moj naturalny to taki mysi ciemny blond, nieladny. Co z tego,ze uzyję teraz szamponu skoro on to juz w ogole mi nie zlapie farbowanych. Najpierw musze zrobic farbą,a pozniej juz odrosty dopelniac szamponem o podobnym kolorze,a najlepiej takim samym.

hmmm.. no to faktycznie masz niezle przeboje z tymi farbami^^ chyba bedziesz musiala sie jednak nadal tak bawic:P ale jesli jest efekt to chyba warto;)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2009-09-05 20:50 przez kasssieczka.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Jak uzyskać taki efekt??