Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Skomentuj
<-- 1 2 ... 3 4 5 6 7 8
niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 6/5

domowe sposoby na łupież- pomocy!

20 cze 2016 - 12:32:39

Ja bym nie ryzykowała z domowymi sposobami. Łupież to choroba i tylko odpowiednie lekarstwa mogą sobie z nią poradzić. A takie składniki czynne posiadają tylko szampony przeciwłupieżowe. Jeśli chodzi o szampon przeciwłupieżowy to Farmona ma taki farmed szampon przeciwlupiezowy 300ml. Korzystałam z innych ich produktów i były ok więc i ten warto wypróbować.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2017-10-13 15:08 przez moderator.

24 cze 2016 - 08:30:55

Warto iść do dermatologa, pomoże, doradzi i powie co kupić!

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 4/5

13 lip 2016 - 23:49:46

Cytat
szafi879
Warto iść do dermatologa, pomoże, doradzi i powie co kupić!

nie dermatolog, a trycholog :) i jak juz to poleci profesjonalne produkty- chociazby z hair pharmy :) przynajmniej mój trycholog je zalecil :D

20 lip 2016 - 09:51:20

Ja miałam problem z łupieżą ale nie taką byle jaką, a pstrą. Dowiedziałam się o tym od swojego lekarza. Nie znalazłam jednak odpowiedzi jak to leczyć. znalazłam informację o szamponie. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy tego typu szampony są skuteczne i na prawdę warto zawracać sobie nimi głowę?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2017-10-13 15:07 przez moderator.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

04 lip 2017 - 14:43:57

Dziewczyno na necie jest mnóstwo sposobów, próbuj, bo na każdego działa coś innego. Wszystko możliwe, można się pozbyć łupieżu, tylko trzeba być konsekwentnym, a jeżeli masz tendencję do łupieżu, to może powracać. Nie ma bata, musisz działać. Poczytaj różne domowe sposoby, babcie nigdy nie zawiodły.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2017-08-16 14:59 przez moderator.

13 paź 2017 - 14:59:13

włosy jak cały organizm potrzebuje witamin, więc trzeba też zadbać o różnego rodzaju witaminy :)

18 gru 2021 - 16:20:32

dobre efekty daje maseczka z siemienia lnianego (nie mielonego) - https://allegro.pl
Działa super również na kondycje włosów. Od kiedy ją stosuję włosy są miękkie, błyszczące i beż łupieżu.
a oto przepis:
Ja gotuję 2 łyżki ziarenek siemienia w szklance wody przez kilka minut (ok3 minuty)- aż konsystencja będzie gllutowata.
Następnie gorące przecedzam przez sitko- może być przez pończochę.
Gdy przestygnie nakładam na suche włosy (dobrze gdy maseczka jest ciepła ale nie gorąca. Maseczkę wcieram przez chwilę w skórę głowy i we włosy. Następnie nakładam foliową reklamówkę a na to ręcznik. W turbanie chodzę od 30 minut do godziny czasu. Po tym czasie włosy myję szamponem można zastosować odżywkę lub nie jak kto woli.
Warto spróbować mi pomogło!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2022-02-06 10:02 przez jebveeetee.

niezweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

28 lut 2022 - 15:36:40

Jeeenyy ile tutaj porad! Dziewczyny jesteście świetne! Na pewno coś mi pomoże!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2022-03-02 21:41 przez Kamilla36.

28 lut 2022 - 19:58:46

Na łupież wiele różnych kosmetyków używałam. Ale pomógł dopiero szampon z https://www.ducray.com/pl-pl/kelual-ds/kelual-ds-szampon-do-postepowania-w-ciezkich-stanach-lupiezowych . To dermokosmetyk z dobrym składem i przede wszystkim skuteczny na silny łupież. Zapobiega nawrotom, dobrze oczyszcza skórę głowy. Włosy po jego użyciu wyglądają super!

30 lip 2022 - 16:36:32

Może nie do końca jest to domowy sposób, ale polecę Wam sprawdzony szampon Wax Pilomax Olamin, który trwale może pozbyć sie tego uciążliwego problemu.

15 paź 2024 - 07:11:18

Na pewno słuszny kierunek - https://www.pro-sprzet.pl/peeling-kerastase-symbiose-do-wrazliwej-skory-glowy-ze-sklonnoscia-do-lupiezu-200ml.html I czymś takim zrobicie sobie dużą różnicę. Sami oceńcie, czy to dla was.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

suszarka do włosów - jaką wybrać?