Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki

Skomentuj
<-- 1 2 3 ... 6 7 8 -->

domowe sposoby na łupież- pomocy!

23 lis 2012 - 22:36:50

Ja płukałam kiedyś włosy wodą z octem. To była masakra. Nie dość, że śmierdziały włosy, to również palce i cała łazienka. Potem używałam Nizoralu. Niestety włosy strasznie się niszczyły. W końcu wypróbowałam Vichy. Jest drogi, ale teraz można kupić taniej na klubznizek.pl. Włosy nie matowieją i nie są łamliwe. Ładnie się układają, a co najważniejsze - pożegnałam się z Panem Łupieżem!!!

27 lis 2012 - 11:34:35

ja używałam kiedyś nizoralu ale łupież wrócił, stosowałam też selsun blue i był zdecydowanie lepszy. a z domowych sposobów to sok z białej rzepy - pomaga, ale mocno szczypie w skóre i kilka dni włosy nieprzyjemnie pachną

27 lis 2012 - 16:45:12

Ja myję głowe zwykłym szapmonem pokrzywowym, po czym robię płukankę z ziela szałwi ;) i to mi pomogło, co prawda dopiero po 2 tygodniach łupież znikła ale ważne że znikła;) od 3 miesięcy to stosuję.
Polecam.

30 lis 2012 - 20:04:38

Tak może też być wynikiem jakiejś alergii , albo braku magnezu w organizmie , ja piję hektolitry kawy która wypłukuje magnez z organizmu , dermatolog na łupież powiedziała , nie pić kawy ;) przyczyna może być też stres , nerwowy tryb życia .

03 gru 2012 - 14:49:11

płyn do jamy ustnej Listerine, działa, wypróbowałam

03 gru 2012 - 17:11:37

hey na łupiez jest paskudny :P ja mialam kilka razy w zyciu ostatni raz jakies 7 lat lemu na okraglo myłam przeciwłupiezowym H&S TERAZ zminialam na shaume i zaczełam uzywac jedwab do wlosow w sprayu no ale za pozno sie naczytalam ze trzeba sie jedwabiu wystrzegac bo tylko mozna se problemow nabawic :P

05 gru 2012 - 16:59:28

Powinnaś iść do dermatologa. Może łupież jest oznaką jakiegoś schorzenia?

15 gru 2012 - 17:51:52

Polecam NIZORAL kupuje się to w saszetkach w aptece i jest bardzo tanie!! :)

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 2/5

15 gru 2012 - 18:58:41

Cytat
vixen89
Jeśli żadne sposoby nie będa na Ciebie działały, to może spróbuj wybrać się do dermatologa? Nie wiem czy Ty też tak masz, ale oprócz łupieżu bardzo swędzi mnie skóra głowy i swego czasu pojawiały się strupki, dostałam wtedy wodę Elocom do wcierania, pomogło. No ale łupież niestety znów wrócił :(
mam to samo dlatego nie polecam elocomu poniewaz sa to sterydy do których w pewnym momencie skóra głowy sie przyzwyczaja i jak sie go odstawi to znow to powraca porażka ..;(

zweryfikowana
Ostrzeżenia: 1/5

27 mar 2013 - 14:38:59

Polcema szampon Xerial P ale kupić przez internet bo tańszy niż w aptkach normalnych. W internecie kupiłam za ok 50zł a w aptece normalnie ponad 80zł dałam. Jeszcze dobra jest odżywka a avonu na łupież,pozostawia się ją 10minut po umyciu włosów i super jest. Używam tego szamponu,czasem tej odżywki i rzadko pojawia mi się łupież. Ale codziennie musze myć tym szamponem
u mnie łupież jest wynikiem zaburzeń hormonalnych lub niedoczynności tarczycy lub stresu, więc mam nadzieje, że jak sie wylecze to pbolem zniknie. I dieta ma też duży wpływ na jakoś włosów i skóry

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-03-27 14:40 przez basia_bogacz.

27 mar 2013 - 17:37:53

Polecam wybrać się do dermatologa skoro żadne szampony przeciw łupieżowe nie dają rezultatów. Ja często też mam problem z łupieżem, przeważnie używałam szamponu przeciwłupieżowego z ziaji i jestem zadowolona. A co do domowych sposobów to żadnych nie znam, ale jak nawet żadne domowe sposoby Ci nie pomogą to lepiej wybierz się do dermatologa - być może masz łuszczycę.

28 mar 2013 - 14:08:44

moze to nie jest zwykły łupież tylko jakaś infekcja skóry. u mojej koleżanki sprawdził się taki zielony szampon Vichy - poszukaj w aptece. dość drogi, ale usunął problem raz na zawsze.

04 kwi 2013 - 16:10:02

Nie żadne domowe sposoby, bo skoro Nizoral ani tym podobne Ci nie pomogły, to pewnie NIE JEST zwykły łupież suchy.

To może być albo łuszczyca, albo przesuszona skora głowy.

Udaj się do dermatologa czym prędzej.

Tymczasem spróbuj jakoś nawilżyć skalp - olejowanie i szampony bez SLS, nawilżające odżywki ale do skóry głowy, nie włosów; ewentualnie spytaj w aptece o jakąś maść. Są takie, mój brat to miał, ale nie pamiętam nazwy. Cloboderm chyba? Jakoś tak. Będziesz mieć kujawa na głowie okropnego, ale chyba inaczej nie da się z tym walczyć.

Ale lepiej niech na Twoją głowę rzuci okiem dermatolog ;)

04 kwi 2013 - 17:45:40

Mi też już nic nie pomagało nawet nizoral. Aż w końcu kupiłam w aptece szampon PIROLAM -naprawdę rewelacja, wydajny ale i cena nie niska. Jednak nie żałuję kasy na ten szampon bo nie swędzi mnie głowa i nie mam grama łupieżu. Objętościowo jest go jakoś tak samo jak nizoralu i w zależności od apteki można go kupić w cenie od 19 zł do 30 zł.

06 kwi 2013 - 01:13:20

wybierz się do dermatologa jeśli nic, a nic nie pomaga. możliwe, że masz jakąś alergie na któryś składnik szamponu. raz miałam łupież jak wyjechałam do uk, powodem była... woda z kranu;) a jak ostatnio pojawił się u mnie łupież po prostu zmieniłam szampon na inny.

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

Jestem kurczakiem -.- :D