gorący temat
godzinę temu
godzinę temu
PSYCHOLOG PSYCHOTERAPEUTA WARSZAWA
dzisiaj o 12:52
dzisiaj o 9:14
wyjazdy do krajów egzotycznych !
wczoraj o 18:00
NAJLEPSZE HORRORY KTÓRE OGLĄDAŁYŚCIE
22.04 o 22:04
Yerba Mate opinie- rakotwórczy napar ?
31.01 o 16:30
SPIRULINA opinie o cudownej aldze Hit czy Kit?
25.10 o 12:56
Jakie domowe sposoby na ból zatok?
7.03 o 10:53
Naturhouse opinie- korzystałyście?
22.11 o 10:12
Święta , idą święta :)
Witajcie,
zapewne wiele z Was powie "ona zwariowała"... ale ja już przygotowuje się do świąt.
Otóż nie lubie tłumów, dziczy w sklepach jaka panuje przed świętami, tego wszech obecnego chaosu...
Lubię czas przed świąteczny spędzać w ciszy i spokoju dekorując sobie dom, pakując prezenty czyli wolę robić wszystko to co sprawia mi radość.
Jest listopad i wstępnie zaplanowałam listę działań. W listopadze będę robiła jakieś większe porządki, może zrobie zakupy spożywcze produktów suchych, napewno zakupie większość ozdób świątecznych. Za tydzień kupujemy choinkę (rezygnujemy z żywej - za dużo z nią problemów). Napewno jeszcze w tym miesiącu kupie prezenty.
W tym roku zaproponuje aby prezentów nie kupować sobie - jedynie dzieciakom kupimy.
Grudzień będzie już tym miłym miesiącem: tak jak wspomniałam wyżej będę dekorować dom, piec ciasteczka, pakować prezenty. Do sklepów będę jeździć tylko po najpotrzebniejsze rzeczy.
Czy wy też tak robicie ? Już zaczęłyście myśleć o świętach ?
Jeśli tak to pochwalcie się waszymi planami
Powoli planuję prezenty,w grudniu ozdobimy mieszkanie a całą resztą w tym roku nie zawracam sobie głowy,bo będę w 9 miesiącu ciąży i nie będę miała na nic siły a na święta idziemy do teściów
Cytat
adzienka
Powoli planuję prezenty,w grudniu ozdobimy mieszkanie a całą resztą w tym roku nie zawracam sobie głowy,bo będę w 9 miesiącu ciąży i nie będę miała na nic siły a na święta idziemy do teściów
ja także na święta idę do rodziców, więc największe przygotowania mam z głowy. Jednakże uwielbiam ten czas przedświąteczny i napewno będę piekła coś

Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego

Dziękuję i również życzę wszystkiego dobrego
Ja miałam zamiar to samo robić ale choroba mnie pokonała wielkie porządki już za mną na szczęście, teraz jedynie odkurzam regularnie i wycieram kurze... zakupy zrobię na początku grudnia a prezenty? już kilka kupiłam
Cytat
kupowanka
Ja miałam zamiar to samo robić ale choroba mnie pokonaławielkie porządki już za mną na szczęście, teraz jedynie odkurzam regularnie i wycieram kurze... zakupy zrobię na początku grudnia a prezenty? już kilka kupiłam
ja właśnie jestem po chorobie - mnie tez wirus złapał - mam jedynie nadzieje ze nie bedzie powtórki z poprzedniego roku - rozchorowałam się na same święta wtedy...
Ja większe porządki zostały tylko w kilku pokojach.
Widzę, że nie tylko ja z zapałem myślę o świętach jeszcze przed grudniem

ja zawsze tak planuję, ale bardzo często okazuje się, że i tak w ostatniej chwili trzeba dokupić jakiś prezent, ozdoby itp
no i wiadomo, że nie wszystko da się zrobić wcześniej, szczególnie, jeśli chodzi o gotowanie
nie mniej jednak popieram takie podejście później można celebrować pieczenie pierników, pakowanie prezentów, ozdabianie mieszkania, a nie wszystko na łeb na szyję
Cytat
haanula
ja zawsze tak planuję, ale bardzo często okazuje się, że i tak w ostatniej chwili trzeba dokupić jakiś prezent, ozdoby itp
no i wiadomo, że nie wszystko da się zrobić wcześniej, szczególnie, jeśli chodzi o gotowanie
nie mniej jednak popieram takie podejściepóźniej można celebrować pieczenie pierników, pakowanie prezentów, ozdabianie mieszkania, a nie wszystko na łeb na szyję
wiadomo, ze nie wszystko idzie załatwic od razu. Też mi się zdarza dokupić jakieś ozdoby czy też prezent - ale jednak co się zrobi szybciej to tak jak napisalas można bardziej celebrować pieczenie pierniczków, czy tez ozdabianie domu - a ja to kocham i nie lubię kiedy jestem zmuszona zrobić to szybko byle było...
Myślę, że im mniej stresu przed Wigilią tym lepiej

Mam jedynie nadzieje ze w święta nie będzie rodzinnych kłótni. W zeszłym roku w samą wigilie wynikła pewna niepotrzebna kłótnia, która popsuła kilku osobom święta :/
ja też uwielbiam cała atmosfere przedświąteczną, nastrojowe piosenki, lampki, choinka (nawet sztuczna) Listopad i grudzień zawalony mam studiami, więc pewnie w każdy weekend będę robiła mały krok ku świętom, więc nie planuje tego, wszystko będzie spontanicznie
A ja już od tygodnia zbieram się żeby zrobić ciasto na pierniczki i jakoś nie wychodzi. Mam nadzieję, że jutro w końcu się uda Święta spędzamy u rodziców, po raz pierwszy we troje
Ja myślałam że piszecie o święcie niepodległości Polski, o przygotowaniach do zadymy, która niewątpliwie będzie w Warszawie. O gromadzeniu kamieni na politycznie niepoprawnych manifestantów.
Cytat
MaszaGudicz
Ja myślałam że piszecie o święcie niepodległości Polski, o przygotowaniach do zadymy, która niewątpliwie będzie w Warszawie. O gromadzeniu kamieni na politycznie niepoprawnych manifestantów.
dobrze ze mieszkam daleko od warszawy
U mnie taktyka jest już wypracowana ;P Prezenty już na początku grudnia leżą sobie głęboko w szafie schowane i zapakowane, choinkę mamy zamówioną, ewentualnie ozdoby dokupione, ale zdarza się to co 2-3 lata, tak to mamy stałe.Następnie Mamy listę potraw do przyrządzenia i wedle listy kupujemy składniki 'suche'. Kolejne są generalne porządki te w domu jak i dookoła. Przystrajanie domu, ubranie choinki, sprzątanie i gotowanko) także wszystko też rozłożone w czasie, polecam ;P
hm......
ja wlasnie jestem po generalnym remoncie w calym domu, wiec jestem na etapie wielkich porzadków.
Czyli poiwiedzmy ze to juz beda wielkie porzadki przed swietami;DD
Prezenty zawsze kupuje na poczatku listopada - mam juz popakowane i gleboko schowane.
Tyko prezentów dla tesciow nie mam jeszcze.
A tydzien przed swietami zaczyna sie walka w kuchni - z gotowaniem i pieczeniem
Choinke ubieram w dzien wigilii.
I tyle z przygotowan
Ja zaczynam już powoli gruntowne sprzątanie na święta. Od tamtego roku umówiliśmy się z rodziną, że tylko dzieci prezenty dostają. W tym roku na święta przełożymy roczek córci i będzie jedno szykowanie