Przyśpieszacz do nóg na solarium
gorący temat
wczoraj o 15:19
Remont łazienki bez konieczności skuwania płytek
wczoraj o 15:15
wczoraj o 14:14
wczoraj o 12:57
wczoraj o 12:57
22.11 o 7:02
21.02 o 13:42
6.02 o 8:44
Aerobiczna 6 Weidera - zbiorczy
27.01 o 18:56
18.03 o 14:06
15.02 o 15:34
Transport gości weselnych
Hej kochane. Mimo że do mojego ślubu jeszcze trochę czasu, to już planuję parę ważniejszych spraw.
Transport gości weselnych.
Myślę żeby pod kościół po gości podjechał autobus, planuję zaprosić 90-95 osób. Więc autobus musi być. A na drogę powrotną zamówić busa. Aby był całą noc do dyspozycji dla gości. Bo wiadomo każdy chce o innej porze wracać. Ale też myślę czy nie ustalić z kierowcą busa tylko dwóch kursów np po 1 w nocy i po 3 - 4 w zależności o której skończy się wesele. Co wy na to ? Dodam że wesele jest 15 km od mojej miejscowości.
I jeszcze jedno pytanie może się orientujecie jak to wygląda cenowo ?
Z góry dziękuję za odpowiedź
w moich stronach zawsze pod kościoł jest autobus dla gości, który zabiera ich tylko na salę a potem zawsze jest jakiś "znajomy-kierowca" (kuzyn jakiś, kolega itp) który całą noc jest do dyspozycji gości i odwozi ich do domów
jest on swoim autem i ma zapłacone za cała noc
zazwyczaj dostaje za to jakieś 200-300 zł + koszt paliwa
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-22 10:58 przez nicolenkaa.
ja tez będę miala autokar z kosciola do sali(w cenie sali), a dodatkowo wynajmiemy busa, wesele jest prawie godzinę drogi od mojej rodzinnej miejscowosci takze gosci trzeba będzie odwiezc
nie wiem jeszcze ile będzie kursow, ale minimum 2 na pewno
do tego trzeba będzie pozostałą częsc gosci porozwozic na noclegi
z cenami się nie orientuję, ale mysle, ze nie będzie to jakas ogromna kwota
jednak zanim zamowię transport, chcę się rozeznac wsrod gosci jak planują transport, bo moze nie będzie potrzeby robic kilku kursow, a częsc np.nie pije i będzie wracac swoim samochodem
na szczęście u mnie się sami transportują
ja mialam dwa busy, takie 16 osobowe. Dowozily gosci z domu do kosciola i z kosciola na sale. Potem mialam 3 kierowcow, w tym jeden byl na sali caly czas do dyspozycji ( niektorzy goscie wczesniej odwozili dzieci), a dwoch pozostalych na telefon i oni juz potem we trojke nad ranem odwozili gosci.
U mnie autobus odbierze gości koło 4 z wesela, obiore w miarę dobrą trase, żeby wszyscy dostali sie do domu. Ja na każde wesele musiałam się dostać i na poprawiny też wiec tym razem też mnie to nie obchodzi jak się dostaną inni...
transport gości ? perwszy raz słyszę o takim zwyczaju ;p
u nas każdy sam się transportuje na własną rękę na szczęście
A czemu goście nie mogą sami przyjechać ? :O
Cytat
paulinamiko
transport gości ? perwszy raz słyszę o takim zwyczaju ;p
u nas każdy sam się transportuje na własną rękę na szczęście
a masz gosci z miejscowości odległych o godzinę drogi albo i dalej?
ja mam swoja polowę rodziny, rodzina narzeczonego jest z jeszcze bardziej odległych rejonow(ponad 2,5 h drogi), dla nich będa noclegi
przyjadą sami, ale odwieźć tych,ktorzy będą tego potrzebowali wypada
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-24 11:47 przez kashvi.
Cytat
Julion
A czemu goście nie mogą sami przyjechać ? :O
może dlatego, że zamierzają pić alkohol na weselu?

ja miałam autobus spod kościoła do sali - koszt ok. 150zł (było do przejechania koło 10km), z wesela gości odwoził chłopaczek 9 osobowym busem, płaciliśmy mu 200-300zł plus paliwo (nie pamiętam dokładnie), ale wiem, że od gości dostawał jeszcze jakieś tipy

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-24 23:42 przez oliga.
Jak dla mnie transport dla ludzi którzy dojeżdzaja 1-1,5 godz to przesada.
Jakieś cuda już wymyślacie. Ja mialam transport na jedno wesele bo to bylo 5 godzin. Ale bez przesady znajomych nie maja? Jak nie to niech jedno nie pije świat się nie zawali. Bus tylko z kościola do sali (o ile ktos u Was bedzie chcial bo u mnie jak byly to zazwyczaj 2-5 os jechało). Nie te czasy gdzie transport jes problemem.
Cytat
kolczykiswarovski
Jak dla mnie transport dla ludzi którzy dojeżdzaja 1-1,5 godz to przesada.
Jakieś cuda już wymyślacie. Ja mialam transport na jedno wesele bo to bylo 5 godzin. Ale bez przesady znajomych nie maja? Jak nie to niech jedno nie pije świat się nie zawali. Bus tylko z kościola do sali (o ile ktos u Was bedzie chcial bo u mnie jak byly to zazwyczaj 2-5 os jechało). Nie te czasy gdzie transport jes problemem.
wesele robi się po to, zeby goscie mogli się dobrze bawic, a nie pilnowac zeby aby nie wypic bo przeciez prowadzic trzeba jeszcze o 4 nad ranem albo ciągac znajomych
na wszystkich weselach jakich byłam transport był zapewniany i nikt problemow nie robil, a nawet namawiali zeby korzystac bo np.taksowki czy bus byly wynajęte, koszt nie jest ogromny, a wesele mam jedno i fajnie by bylo, zeby kazdy je milo wspominal i się na nim dobrze bawil
poza tym mam wesele poza miastem, gdzie zadne autobusy/busy/taksówki nie jezdzą
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-24 23:58 przez kashvi.
nigdy nie widzialam busa na wesele... bylam na weselu oddalonym dla wszystkich o conajmiej 30minut drogi i nikt sie nie martwil tym jak dojada i wroca... nie widzialam w tym problemu
co kto lubi. Jak dla mnie wymyślanie. U mnie nikt transportów nie załatwia a goście bawią się znakomicie (zabawa zalezy raczej od samej uroczystości nie od transportu).
Cytat
kolczykiswarovski
co kto lubi. Jak dla mnie wymyślanie. U mnie nikt transportów nie załatwia a goście bawią się znakomicie (zabawa zalezy raczej od samej uroczystości nie od transportu).
no wlasnie, co kto lubi..

ja lubię jak nikt z gosci nie musi się o nic martwić
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-04-25 00:04 przez kashvi.